Osobně ověřeno: Recenze pobytu blízko termálů v Pensionu Bachseitenhof

Vydejte se spolu s Katkou, členkou našeho Travelking týmu, do Rakouska. Konkrétně do Pensionu Bachseitenhof v Alpách. Jaká byla cesta, ubytování a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu blízko termálů v Pensionu Bachseitenhof

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 13.8.2023 - 15.8.2023
  • Ubytováni jsme byli v: Pensionu Bachseitenhof
  • Lokalita ubytování jsou: Alpy
  • Cestovala jsem: S partnerem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Do Pensionu Bachseitenhof jsme se vydali autem ze slovinského města Bovec, kde jsme byli předtím na dovolené, a pobyty jsme tak spojili. Museli jsme si koupit rakouskou dálniční známku na 10 dní (10 €).

Vyrazit můžete také veřejnou dopravou z Brna – například autobusem společnosti Flixbus Brno-Praha a Praha-Salzburg, ze Salzburgu jede přímý vlak do Radstadtu. Odtamtud mohou odvážnější jít pěšky do pensionu (ale je to docela kus, a navíc do kopce), nebo bych si vzala taxi.

Jak to bylo s parkováním?

Přímo před ubytováním se nachází venkovní parkoviště bez speciálního hlídání. Parkování jsme měli v ceně pobytu, dopředu jsme ho nehlásili. Hned vedle je ještě jiný pension a obě budovy mají společné parkoviště, takže tam bylo docela těsno, ale naštěstí jsme se vešli.

Kde jsme se ubytovali?

Pension Bachseitenhof se nachází na kopci nad Radstadtem, což je historické a sportovní městečko, obklopené horami a ledovci. V zimě se stává rájem lyžařů – mají tu velké středisko, ale lokalita je rozhodně turisticky atraktivní i v letních měsících. Z pensionu si užijete výhled na Dachstein, nejvyšší horu Štýrska. Před pensionem jsou pastviny, na jedné se pásli osli, za budovou jsou tři rybníčky, v jednom jsou ryby a na dalším se můžete projet na šlapadle. Kousek opodál je větší pastvina s krávami. Přijeli jsme během špičky zemědělské sezóny, na loukách u pensionu tak pracovaly zemědělské stroje, probíhal sběr sena atp., ale mírný hluk (nebylo to nic extra rušivého) se utišil ještě před večeří.

Pokoj byl sice menší, ale nic mu nescházelo a měl praktické rozvržení. V pokoji na nás čekala velká manželská postel, dost vysoká, příjemné pokrývky, dva noční stolky i s lampičkami, věšáky, vysoká šatní skříň, dvě křesílka, každé v jiném rohu. Na stěně byl i televizor. U jednoho křesla stál stoleček, který se dal "složit" do pozice podél stěny, takže nepřekážel. Z pokoje jsme měli přístup na balkon v alpském stylu se dvěma židlemi a podsedáky, odkud jsme si užívali výhled na okolní krajinu. Balkon vede po celé šířce budovy, je tedy společný pro všechny sousedící pokoje, nejsou na něm žádné zástěny.

V koupelně byl uzavřený sprchový kout s poličkou na hygienické prostředky, šampon a věšák na ručníky jak za sprchovým koutem, tak vedle umyvadla. U umyvadla nechybělo tekuté mýdlo, dvě skleničky na kartáčky, osvětlené zrcadlo a menší koš. Součástí menší koupelny byla i toaleta. Každé ráno nám byly poskytnuty čisté ručníky a osušky – dva ručníky na ruce, dvě osušky a jeden ručník před sprchový kout. Překvapilo nás, že v koupelně mají i digitální váhu. Vhod přišel box papírových kapesníčků, ten velmi oceňuji, jakožto permanentní smrkač. V pensionu mysleli i na dámy – nechyběl vysoušeč vlasů.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci pobytu jsme si vychutnali polopenzi – bufetové snídaně a servírované večeře. Součástí balíčku byla i lahev vína na pokoji a koláč s kávou. Strava je regionální, na snídani jsme měli výběr ze salámů a šunek (sušené šunky) a různých sýrů (s vlašskými ořechy, pepřem, plísňové či klasické plátkové), pečivo bylo čerstvé a ještě teplé. Mohli jsme si přiobjednat čerstvě připravená vajíčka v různých úpravách – míchaná, volská oka atd. Nechybělo ovoce a zelenina, alpské jogurty, cereálie a müsli, džemy, ale i slané pomazánky v mističkách. Milovníci sladkého si mohli dopřát bábovku či koláč. K pití byl čaj (velký výběr porcovaných), džusy, voda či káva s mlékem.

Večeře byly servírované, tříchodové, nápoje jsme si dokupovali. Opět se jednalo o typicky rakouskou kuchyni – špecle se sýrem a slaninou, k nim domácí ledový salát se zálivkou, vídeňský řízek s hranolkami a brusinkami, císařský trhanec se švestkami v rumu, silný vývar s játrovými knedlíčky. Večeře se v Bachseitenhofu servírují venku (za dobrého počasí, což bylo), případně mohou být i uvnitř. Na venkovní terase je dostatek míst, ale na zimu beru jako nevýhodu poměrně malou jídelnu. Kdyby byl pension obsazený plně, hosté se tam určitě nevejdou. Atmosféra je opravdu rodinná, některým hostům jídlo donesl sám kuchař. Jelikož se jednalo o menší pension, při večeřích i snídaních se o nás starala tatáž paní, která nás i ubytovávala.

Jak jsme se najedli v okolí?

Obědy jsme si zařídili na výletech – jeden v Halstattu a druhý v Salzburku. Restaurace byla i ve vedlejším pensionu Berggasthof, ale nevyužili jsme ji.

  • Ve Schirmbaru Halstatt jsme si objednali kuřecí křídla s hranolkami a oblohou a vídeňský řízek, také s hranolkami. Chuťově bych jídlo ohodnotila tak na 7/10, ale bylo ho poměrně málo, za cenu okolo 17 € za porci.
  • V restauraci Burgerista v Salzburku jsme si dali burger v menu se steakovými hranolkami. Líbilo se mi, že jsme si k menu mohli dát limonádu/ledový čaj a jakoukoliv omáčku v neomezeném množství, díky samoobslužným dávkovačům.

Kam se vydat na výlet?

  • Halstatt – okouzlí vás malebné městečko a jezero, doporučuji navštívit i vodopády v údolí a vyhlídku Skywalk.
  • Salt mines/Salzwelten Halstatt – prohlídka nejstarších solných dolů na světě je opravdu působivá, můžete se projet i po hornických skluzavkách.
  • Vyhlídka Five Fingers – tvarem připomíná ruku a uchvátí vás krásným výhledem na Halstattské jezero.
  • Salzburg – nádherné město, které je součástí světového dědictví UNESCO. Uvidíte zde mimo jiné Mozartův dům, zámek Mirabell nebo zámek Hellbrunn.
  • Werfen – malé městečko se středověkým hradem.
  • Eisriesenwelt – největší ledová jeskyně na světě s nádhernými ledovými útvary.
  • Ledovec Dachstein – na jeho vrchol se dostanete pohodlně lanovkou, dopřejte si také procházku kouzelným Ledovcovým palácem.
  • Lichtenštejnská soutěska – jedna z nejdelších a nejhlubších soutěsek v Alpách.
  • Radstadt – v zimě oblíbené lyžařské středisko, v létě klidné městečko s několika hrady.

Závěrečné hodnocení pobytu v Pensionu Bachseitenhof

“Ať už vás láká objevování historických míst či horská turistika, Pension Bachseitenhof je dobrým výchozím bodem pro obojí. Užijete si klid od civilizace s krásným výhledem na rakouskou krajinu, ale zároveň máte autobusem či autem dostupné město. V zimě se navíc blízký Radstadt mění v lyžařské středisko. V menším, ale útulném a čistém pokoji alpského stylu vám nebude nic chybět. Gurmáni si pochutnají na typicky rakouských pokrmech servírovaných při večeři či na bufetových snídaních z místních surovin. Ohromujícím zážitkem je návštěva Eisriesenwelt, největší ledové jeskyně na světě; nezklame ani Halstatt a jeho okolí. Do pensionu bych se s chutí vrátila!”


👍 Pobyt v Pensionu Bachseitenhof byl osobně ověřen Katkou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 27. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet