Osobně ověřeno: Recenze lázeňského pobytu v maďarském Termal Hotelu Vesta

Vydejte se spolu se Zuzkou, členkou našeho Travelking týmu, do Maďarska k Budapešti. Konkrétně do Termal Hotelu Vesta. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze lázeňského pobytu v maďarském Termal Hotelu Vesta

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 26.8.2022 - 28.8.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Termal Hotelu Vesta
  • Lokalita ubytování je: Maďarsko
  • Cestovala jsem s: Manželem a dcerou
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na cestu jsme se vydali autem asi ve 12:30 hodin a počítali jsme s tím, že i se zastávkami na kafe nám jízda zabere asi 5 hodin. Z Brna jsme vyrazili směrem na Bratislavu a poté na Györ, Tatbánya a po M1 na Budapešť. Následně jsme pokračovali přes města Györmö a Mende. Poté, co jsme projeli vesnicí Sülysáp, jsme po pravé straně v lesích spatřili věžičku, která je dominantou Hotelu Vesta. Po zhruba 100–200 metrech následoval ukazatel doprava. Po odbočení je cesta do slova a do písmene polní, ale nemusíte se bát, dovede vás přímo k hotelu. Z důvodu kolon po nehodách na maďarských dálnicích trvala cesta o trochu déle, než jsem plánovali. Když jsme jeli poslední srpnový víkend zpět, chytili jsme pro změnu hustý provoz jedoucí z jihu Evropy do Rakouska a Německa.

Jak to bylo s parkováním?

Parkovali jsme v hotelovém areálu za branou ve stínu pod stromy, kde je dostatek místa pro všechny. Parkování je zdarma a není nutné ho předem hlásit.

Kde jsme se ubytovali?

Termal Hotel Vesta leží v krajině plné polí mezi vesnicemi Sülysáp a Tápioszecsö. Cedule s odbočkou na hotel je opravdu na poslední chvíli, takže jsem ji napoprvé minuli. Okolí je malebné, klidné, příjemné a mimo ruch měst i hlavních cest. Hotel obklopuje krásně udržovaný zelený trávník, který je ideální na chůzi bez bot. V areálu se nachází i malý rybníček, kde se dá posedět, relaxovat a rozjímat na lavičkách rozmístěných kolem vodní plochy.

Ubytováni jsme byli ve velkém rodinném pokoji/apartmánu se dvěma ložnicemi. Ve větší ložnici se nacházela manželská postel, lednice, televize, křeslo, velká skříň a stolek. V menší ložnici byla pouze manželská postel a stolek s televizí. Samozřejmě nechyběly noční lampičky a zásuvky za nočními stolky. Pokoje měly společný velký balkón s výhledem na bazény, hřiště a rybník. Byla tu také dvě lehátka, sušák na prádlo (ručníky a župan) a stolek se 4 židlemi. K večernímu posezení bylo možné na balkoně rozsvítit venkovní lampu. Koupelna byla prostorná s velkým umyvadlem a sprchovým koutem. Čekaly zde na nás také mýdla, sprchové gely, župany a bílé ručníky.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí pobytového balíčku byla polopenze, která se podávala v čisté a moderní hotelové restauraci. Z té se dalo jít i na venkovní terasu a posnídat či povečeřet na čerstvém vzduchu.

Na snídani bylo možné chodit již od 7:00 hodin, my jsme na ni však chodili až kolem 8:30 hodin. I v tuto hodinu bylo ale všeho jídla dostatek. Na bufetových stolech byly různé druhy pečiva (bílé i celozrnné, tmavé bulky, chleby), míchaná vajíčka, párky, široký výběr zeleniny, uzenin i sýrů a k tomu minimálně dva druhy pomazánek. Ze sladkých jídel byly k dispozici jogurty, různé druhy marmelád a müsli. Nechyběla také krupicová kaše s kakaem a lívance nejen pro mrňousky. K uhašení žízně zde byla čistá voda, džusy (pomeranč, jablko), různé druhy čajů, několik typů kávy (espresso s mlékem i bez, cappuccino) i kakao.

Ve večerním bufetu byl výběr ze dvou polévek a minimálně 3 hlavních jídel (například hovězí maso s omáčkou, guláš, řízky) a příloh (rýže, pečené brambory, krokety atd.). Součástí byla i jídla pro dětské hosty. Pestrá byla také nabídka zeleniny, například nakládané okurky, červená řepa, čalamáda. Milovníci sladkého mohli vybírat alespoň ze 3 druhů zákusků. Nápoje nebyly v ceně, takže jsme objednávali na účet pokoje, nač jsme měli chuť – pivo z čepu, limonády a podobně. Pokud měly děti po večeři ještě hlad, personál neměl problém s tím, že si vezmou z bufetu nějakou drobnost na tácku na pokoj.

Na snídaních i večeřích jsme si všichni moc pochutnali!

Jak jsme se najedli v okolí?

Na pobytu jsme byli dva dny a stravy v hotelu byl dostatek, takže jsme si jídlo v okolí ani nestihli dát. Pokud by někdo měl zájem v hotelu i poobědvat, je možné doobjednat si plnou penzi. Tato varianta může být ideální pro rodiny s dětmi, které nemusí opouštět areál a mohou si od vodních radovánek jen odběhnout do hotelové restaurace.

Jaký byl servis pro děti?

Moje dcerka je už spíš puberťák než dítě, je jí 14 let. Zaznamenala jsem však, že je hotel family friendly. Na recepci je možné zapůjčit dětskou postýlku a některé pokoje mají kuchyňský kout, kde je možné ohřát příkrmy pro miminka nebo připravit větší jídlo kdykoliv během dne. Ve druhém patře hotelu se nachází velká herna. Pro zábavu malých hostů zde bylo plno panenek i hraček, dětská kuchyňka, velká televize, biliard a také sedačka a křesla pro dospělé, kteří zrovna střeží své ratolesti. Hlavní atrakcí je pro děti samozřejmě venkovní bazén s velkým hradem, tobogánem a skluzavkou. Pro mladší děti je tu menší skluzavka. Pár kroků od bazénů je nové hřiště s kolotočem, houpačkou, prolézačkami a parádním tunelem. U snídaní i večeří nikdy nechyběla nějaká ta dobrota pro malé strávníky.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Součástí hotelu je wellness centrum a není tedy ničím výjimečným, že budete během pobytu potkávat hosty v županech. Ty jsou spolu s ručníky připravené na pokoji, takže si je nemusíte vozit. Ve vnitřní části wellness se nachází bazén s termální vodou (35–36 °C), solná kabina, parní kabina a finská sauna. Je tu také malý bazének se skluzavkou pro malé děti, pár lehátek pro odpočinek a stolečky s židlemi k posezení. V solné kabině je příjemná teplota bez větší vlhkosti, takže se tam dá v klidu posedět třeba i na 20 minut a užívat si slaný vzduch, který blahodárně působí na dýchací cesty.

Ve venkovní části wellness jsou pak další dva bazény s termální vodou. Ten bližší k hotelu je menší a je možné si v něm zahrát vodní šachy. Ke druhému se jde kousek dál přes trávník. Druhý bazén je větší a můžete v něm dlouho relaxovat a vychutnávat si čerstvý vzduch z okolního lesa. Pro skutečné vodní živly zde byl plavecký bazén s větší hloubkou. V sobotu večer byly venkovní i vnitřní bazény v provozu až do zhruba do půlnoci. Bylo velmi příjemné jít se po večeři na chvilku projít a poté si zaplavat nebo relaxovat v teplé vodě bazénu pod hvězdnou oblohou.

Jaké byly procedury v hotelu?

Využila jsem také možnost procedur, konkrétně masáž celého těla. Mohla jsem si vybrat, jestli chci krém, nebo olej a poté i jeho vůni. Během 50 minut masáže jsem se krásně uvolnila a odpočinula si.

Kam se vydat na výlet?

  • V blízkosti hotelu (30 minut autem) se nachází hned několik pamětihodností:
    • Královský zámek ve městě Gödöllö, který je spojen s císařovnou Sissi. Zámek je vzdálený asi půl hodiny jízdy autem a je opravdu krásný. V jeho blízkosti se nachází udržovaný park, kde je možné se za malý poplatek projet kočárem.
    • Zámek Andrássy v městečku Tóalmás, které je vzdálené asi 13 minut jízdy. Tento malebný zámeček je ukázkou impozantní maďarské architektury a patří mezi nejkrásnější šlechtická sídla v Maďarsku.
  • Vydat se můžete také do Budapešti, kam se dá dojet zhruba za 50 minut. Budete-li na pobytu s dětmi, doporučuji navštívit vodní svět Tropicarium v obchodním centru Campona. Jsou zde k vidění různé druhy sladkovodních i mořských ryb, krokodýli a ve velkém akváriu plavou žraloci a rejnoci. Součásti prohlídky je také otevřený bazén s možností pohladit si rejnoky. Samozřejmě nechybí obchod se suvenýry.

Závěrečné hodnocení pobytu v Termal Hotelu Vesta

“Rodinný víkend v Hotelu Vesta jsme si parádně užili. Ubytovali nás v krásném rodinném pokoji s velkým balkonem a výhledem na bazény a jezírko. Snídaně i večeře podávané formou bufetu byly bohaté a velice chutné. Ve wellness s termálními bazény a několika druhy saun jsme si krásné zarelaxovali. Mohu doporučit také parádní masáž celého těla, která uvolní nejen tělo, ale díky vonným olejíčkům si odpočine i mysl. Úžasným zážitkem bylo večerní koupání a pobyt v termálním bazénu pod hvězdnou oblohou. Hotel je naprosto ideální pro rodiny s dětmi. Je tu klid a nachází se zde spousta atrakcí, které děti na celý den zabaví. Dcerka se mě při odjezdu ptala, kdy se zase vrátíme.”


👍 Pobyt v Termal Hotelu Vesta byl osobně ověřen Zuzkou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 23. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet