Objevte to NEJ z Maďarska: Top 9 maďarských wellness hotelů

Maďarské termální prameny a špičkové lázeňské služby jsou proslulé po celém světě. Vybrali jsme pro vás 9 nejlepších wellness hotelů v Maďarsku, kde na vás čeká nezapomenutelná dovolená plná odpočinku, vynikajícího jídla a lázeňských procedur.
Objevte to NEJ z Maďarska: Top 9 maďarských wellness hotelů

1. Moderní wellness v parku, který vás nabije energií

Do městečka Lenti v jihozápadním cípu Maďarska se za relaxací a dobitím nových sil vydávají hosté z celé Evropy. V nádherném prostředí lesoparku se zde nachází Thermal Hotel Balance ****, který nabízí přímý vstup do termálních lázní Lenti. Stačí si tak na pokoji obléknout župan, nazout pantofle a projít vyhřátou chodbou do areálu lázní. Odpočinout si ovšem můžete i v hotelovém wellness, kde najdete zážitkový bazén a saunový svět (finská, infra, parní a aroma sauna). Relax v bazénech s léčivou vodou dokonale doplní procházky v nádherném parku St. George Energy, který se rozprostírá kolem hotelu. Je plný energetických bodů, a je tak vyhledávaným místem procházek a načerpání fyzických i duševních sil. Díky bohaté bufetové polopenzi se sladkým odpoledním překvapením budou plesat i vaše chuťové pohárky. Kromě toho je součástí balíčku účast na wellness programech, bezplatné zapůjčení sportovního vybavení, neomezené využití fitness i welcome drink.

Tipy na výlety

Milovníci přírody mohou okolní krajinu vrchoviny Zala a národního parku Őrség (30 km) objevovat po mnoha turistických trasách. Mlýnské muzeum Szésiziget a buvolí rezervace jsou vzdáleny 10 km. V arboretu Budafai (24 km) si pak můžete prohlédnout poklady místní flóry.


2. Vítejte na palubě!

Co takhle si užít dokonalý relax v prostředí luxusní lodě? Nemusíte se ovšem vydávat na moře, stačí vyrazit do přepychového Vital Hotelu Nautis **** ležícího přímo na břehu jezera Velence, které je plné léčivé minerální vody. Dominantou hotelu je dvoupatrové wellness centrum s bazény, vířivkami, saunami a solnou komorou. K dispozici jsou zde také dětská hřiště včetně koutku pro ty nejmenší. Pokud si i během dovolené v lázních rádi zasportujete, můžete se vyřádit v posilovně, při bowlingu či squashi. Budete mít také možnost vyzkoušet některý z vodních sportů, jako jsou kánoe, kajaky či loďky. Zvláště, až vám během sportu či relaxace vyhládne, oceníte bohatou bufetovou polopenzi.

Tipy na výlety

Hotel se nachází pouhých 50 km od Budapešti a jezera Balaton, v rámci kterých můžete navštívit spoustu zajímavých míst a památek. K blízkým výletním cílům patří například termální koupaliště Agard (2 km) nebo zámek Bory (13 km).


3. Ráj pro milovníky wellness procedur

Fönix Medical Wellness Resort **** se nachází v městečku Nógrádgárdony nedaleko hranic se Slovenskem. Hotel sídlí přímo v budově honosného dvoupodlažního klasicistního zámku obklopeného překrásným zámeckým parkem. Součástí hotelového lázeňského areálu jsou vnitřní i venkovní bazény, vířivka, finská a bio sauna a ochlazovací bazének. Do těla si můžete dát v posilovně nebo při vodní gymnastice. Nabídka wellness procedur je opravdu pestrá, takže záleží jen na vás, zda si pobyt zpříjemníte koupelemi, zábaly, masážemi či jinými terapiemi pod vedením zkušeného personálu. Balíček zahrnuje také polopenzi, zapůjčení holí na nordic walking a kol či využití knihovny.

Tipy na výlety

Okolí tvoří kouzelná přírodní rezervace Palóc Grand Canyon v údolí řeky Ipoly, jejíž krásy můžete objevovat po turistických trasách. V nedalekém Szécsény (13 km) najdete příjemnou pěší zónu, barokní zámek i oblíbenou šikmou požární věž. Milovníci historie mohou vyrazit na hrad Hollókői (20 km) nebo na zříceninu Sanda (34 km).


4. Za romantikou i relaxem ve dvou

Jídlo i odpočinek si nejlépe vychutnáte ve dvou! Zažijte nezapomenutelný wellness pobyt v MJUS World Resort & Thermal Parku **** ve městě Körmend ležícím na břehu řeky Rába v srdci národního parku Őrség. Kromě přepychových pokojů zde na vás čeká velkolepé wellness s více než 1 800 m² vodních ploch včetně jeskynního bazénu s nádherným výhledem, saunovým světem, vířivkami, tureckými lázněmi a dalšími vychytávkami. Pobyt s fantastickou polopenzí v italské restauraci Lo Spaghetto si užijí nejen páry, ale také rodiny s dětmi. Na malé hosty zde čeká koutek s hračkami, dětský bazén, brouzdaliště a 2 tobogány. Zábavu během animačních programů si užije celá rodina.

Tipy na výlety

Městečko Körmend s nízkopodlažními domy a velkým náměstím přímo vybízí k objevování historie tohoto svérázného maďarského kraje. Je také ideálním výchozím bodem pro mnoho atraktivních výletů. V okolí se nachází řada významných lázeňských měst, například Szombathely (25 km), Sárvár (44 km), Zalaegerszeg (30 km). Za návštěvu stojí také lázně Héviz (60 km) známé díky největšímu biologicky aktivnímu přírodnímu termálnímu jezeru na světě. Milovníci zvířat se mohou vydat na koňskou biofarmu Kerca (30 km).


5. Odpočinek pro milovníky koní

Vedle nejpopulárnějších lázeňských letovisek je ideálním místem pro nerušený odpočinek venkov, kde si odpočinete od městského ruchu a budete si moci naplno vychutnávat sílu přírody. Přesně takovým místem je Varga Tanya Hotel *** superior ležící v samotném srdci Maďarska nedaleko národního parku Kiskunság. Součástí areálu je velká zahrada, která je skutečnou oázou klidu a pohody. K hotelu náleží koňské stáje, a tak můžete přírodní krásy můžete objevovat i ze sedla. Ve wellness centru s vířivkami, finskou saunou, infra saunou a parní saunou si užijete prvotřídní relax a snadno zapomenete na všechny každodenní starosti. Během léta je navíc v provozu venkovní bazén s vířivkami. K tomu se navíc můžete nechat hýčkat při masáži a dalších procedurách. I na odpočinek je potřeba nabrat síly, a tak je součástí balíčku lahodná bufetová polopenze, kterou si můžete vychutnávat se sklenkou znamenitého místního vína.

Tipy na výlety

V blízkém městě Kecskemét (20 km) najdete zoologickou zahradu i aquapark. Hlavní město Budapešť je vzdáleno 65 km od hotelu.


6. Nekonečný luxus v Sárváru

Pokud chcete zažít skutečně výjimečný odpočinkový pobyt, vydejte se do 5hvězdičkového Spirit Hotel Thermal Spa ležícího v lázeňském městě Sárvár. Pobyt zahájíte lahodným welcome drinkem a poté vás už čeká jen nerušený odpočinek. Unikátní wellness centrum Oázis má rozlohu neuvěřitelných 10 000 m² a disponuje 22 bazény. Prohřát se můžete v saunovém světě s 9 saunami, římskými lázněmi a exkluzivní relaxační zónou. Dále se těšte na ubytování v designovém pokoji s balkonem či terasou a snídaně i večeře ve formě bohatého bufetu.

Tipy na výlety

Je možné, že kvůli dokonalému vybavení hotelu se vám z něj nebude chtít udělat ani krok. Pokud se k tomu odhodláte, můžete se vydat do nedalekých termálních lázní (1 km) či do centra Sárváru, jemuž vévodí hrad Nádasdy (2 km).


7. Elegance na zámku

Doslova královské péče se vám dostane v zámeckém hotelu Batthyány Kastélyszálló ****. Najdete jej v malebné vesničce Zalacsány ve vzdálenosti pouze 15 km od břehů jezera Balaton či biotermálních lázní Hévíz. Perfektním místem k odpočinku je nejen nádherná zámecká zahrada, ale také špičkové wellness. V moderním a elegantním spa čeká na hosty bazén s termální vodou, vířivka, finská sauna, pára, solná komora či oblíbené vodní šachy. Pokud zatoužíte po ještě větší porci relaxace, můžete vyzkoušet nedaleké vyhlášené lázně Kehidakustány, kam vás z hotelu dopraví zdarma. Hlad během pobytu rozhodně nehrozí díky bohaté bufetové polopenzi.

Tipy na výlety

Nedaleký Hévíz (10 km) nabízí malebné historické centrum s promenádou a slavné termální jezero. Kousek je to i do dalšího atraktivního města Keszthely (15 km), kde najdete zámek Helikon i zajímavá muzea (marcipánu, hraček či vozů Cadillac). Krásy jezera Balaton (15 km) můžete objevovat během výletů po mnoha turistických trasách.


8. Pobyt jako v pohádce

Toužíte si od shonu všedních dnů odpočinout v exkluzivním prostředí, kde o vás bude postaráno jako v bavlnce? Pak se vydejte do obce Tamásipuszta nedaleko Debrecínu, kde se uprostřed úchvatné zámecké zahrady s jezerem nachází Borostyán Med Hotel ****. Zámecký styl budovy hotelu připomíná honosné paláce a i vy si zde budete připadat jako v pohádkovém příběhu. Oázou pro tělo i duši je hotelové lázeňské centrum s termálními bazény, bazénem se slanou vodou a písečnou pláží, vířivkami a saunovým světem. Ať už zvolíte pobyt s polopenzí, nebo s plnou penzí, můžete se těšit na skvělou gastronomii i odpolední sladké překvapení.

Tipy na výlety

Během dovolené zde doporučujeme navštívit nedaleký Debrecín. V tomto malebném městě najdete kromě historických památek a muzeí i zoologickou a botanickou zahradu či les Nagyerdő (20 km). Za nezapomenutelnou zábavou se můžete vydat do aquaparku Aquaticum Mediterranean Adventure Bath (19 km).


9. Dovolená pro zdraví

Zdraví je to nejcennější, co máme! Pečujte o to své a vydejte se na pobyt do čtyřhvězdičkového Szépia Bio & Art Hotelu, který najdete v srdci města Zsámbék nedaleko Budapešti. Hlavním zaměřením hotelu je péče o zdraví hostů, což je patrné z jídelníčku v hotelové restauraci i pestré nabídky wellness aktivit. Nové síly zde načerpáte ve vnitřních i venkovních bazénech, saunách či solné komoře. Dále své zdraví můžete utužit při mnoha masážích a dalších léčebných procedurách. Endorfiny doplníte v moderní posilovně nebo při hraní squashe, bowlingu, tenisu a fotbalu. Dobroty podávané v hotelové restauraci jsou nejen velmi chutné, ale navíc prospějí i vašemu zdraví a linii.

Tipy na výlety

Budapešť je vzdálena do 30 minut jízdy autem, a tak se přímo nabízí si během pobytu udělat výlet do překrásné maďarské metropole. Kromě impozantních památek vás zajisté uchvátí bohatá gastronomická nabídka, vyhlášené lázně či pestré kulturní možnosti.


Pokud se vám náš článek líbil a rádi byste si přečetli podobné, staňte se členem naší Travelking Family. Jako první se dozvíte nejen o našich cestovatelských tipech, ale i o těch nejlepších nabídkách!

Autor článku:

Aktualizováno: 20. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Objevujte Maďarsko s Travelkingem

Vybírejte z jedinečných a ověřených pobytů

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet