V červnu 2023 se po rozsáhlé rekonstrukci otevřely lázně v maďarském Győru

Hlavním lákadlem maďarského města Győr jsou bezesporu lázně Rába Quelle ležící přímo na soutoku tří řek. Areál lázní prošel po téměř 20 letech provozu náročnou rekonstrukcí a své brány znovu otevřel v červnu 2023. A jeho návštěva skutečně stojí za to!
V červnu 2023 se po rozsáhlé rekonstrukci otevřely lázně v maďarském Győru

Nekonečné možnosti zábavy i odpočinku

Győr na severozápadě Maďarska patří mezi turisticky nejvyhledávanější destinace celé země. „Město řek“ ležící na soutoku Mošonského Dunaje, Ráby a Rábce láká na úchvatné barokní centrum, a především na termální lázně Rába Quelle. Areál lázní, které byly založeny v roce 2003, prošel po téměř 20 letech fungování kompletní rekonstrukcí s rozpočtem 55 milionů eur. Své brány lázně v Győru znovu otevřely v červnu 2023. Návštěvníci si zde užijí zbrusu nový vodní zábavní park a spoustu dalšího. Možnosti zábavy i odpočinku jsou ve znovuotevřených lázních Győr doslova nekonečné.

Györ - Nejoblíbenější pobyty

Dominantou nového areálu je nejvyšší sodovkovač na světě

Centrálního prvku nového vodního parku si mohou všimnout i chodci jdoucí kolem areálu lázní. Z dálky viditelnou dominantou areálu je 32 metrů vysoká tobogánová věž v podobě sodovkového sifonu. Design je upomínkou na maďarského vědce Ányose Jedlika, který sodovkovač v 19. století vynalezl, což umožnilo vyrábět perlivou vodu ve velkém. Jakožto nejvyšší sodovkovač na světě je věž dokonce zapsána mezi Guinessovy rekordy. Imre Kovacsics, který lázně Győr již přes 20 let vlastní a provozuje, k tomu dodává: „Velkolepá tobogánová věž má být ikonickým prvkem, který bude vítat návštěvníky přijíždějící směrem od nedalekého Jedlikova mostu.“

Mořská hvězdice jako nové měřítko kvality lázní

Dalším unikátem znovuotevřených lázní Győr je vlastní systém hodnocení, který namísto klasických hotelových hvězdiček využívá mořské hvězdice. Každá ze sedmi mořských hvězdic, které si v Győru aktuálně sami nadělili, odráží jiný parametr kvality lázní Rába Quelle. Ambice, které majitele Imre Kovacsicse vedly k nastavení vlastní hodnotící škály kvality, přitom rozhodně nebyly nízké. Cílem totiž je, aby se tento klasifikační systém rozšířil i na další lázeňské areály. Po rozšíření jednotné klasifikace by lázně získaly vlastní systém hodnocení srovnatelný s hotelovými hvězdičkami. Na nápad s mořskými hvězdicemi přišel Imre Kovacsicse během světové výstavy Expo v Dubaji poté, co v uplynulých letech procestoval svět od Islandu po Japonsko, aby se inspiroval lázeňskými areály ve všech koutech planety.

Během rekonstrukce Rába Quelle mohl Imre Kovacsics zužitkovat desítky let, kdy sbíral zkušenosti s provozními postupy v lázních po celém světě. Plocha interiérů se během rekonstrukce zvětšila ze 7 000 m² na 11 000 m². Nově přibylo 2patrové dětské království a v novém designu se návštěvníkům představil saunový svět i bazény. Během prvního roku po znovuotevření by navíc mělo přibýt největší maďarské venkovní kino.

První sedmihvězdičkový zábavní a lázeňský vodní park ležící v srdci historického Győru čeká na návštěvníky s krásnými novými interiéry, moderními atrakcemi, luxusním relaxačním zázemím a promenádou. Pokud chcete park vidět na vlastní oči, mrkněte se na naši nabídku pobytů v Győru a zarezervujte si ten svůj co nejdřív.

Autor článku:

Aktualizováno: 30. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Objevujte Maďarsko s Travelkingem

Vybírejte z jedinečných a ověřených pobytů

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet