Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výletem za památkami a relaxací na Vysočinu do třebíčského Grand Hotelu ***

Vydejte se spolu s Markétou, členkou našeho Travelking týmu, do Třebíče. Konkrétně do Grand Hotelu ***. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výletem za památkami a relaxací na Vysočinu do třebíčského Grand Hotelu ***

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Na víkendový pobyt jsem se se svým snoubencem vydala na Vysočinu, konkrétně do Třebíče, kde jsme měli zajištěné ubytování v Grand Hotelu Třebíč ***. Pro naši cestu jsme si vybrali vlak. Z Brna do Třebíče byla cesta bez přestupů a trvala zhruba 1 hodinu a 10 minut. Z vlakového nádraží to bylo do hotelu 15 minut pešky, tedy opravdu kousek. Na místo se dá pohodlně dostat také autobusem a samozřejmě autem. Hotel má k dispozici parkování pro 15-20 aut na vlastním parkovišti, na které se vjíždí kolem recepce a brána se otevírá na hotelovou kartu.

Kde jsme se ubytovali?

Ubytováni jsme byli v Grand Hotelu Třebíč ***, který se nachází přímo v centru na Karlově náměstí. Bohužel toto náměstí se aktuálně opravuje a práce budou probíhat až do října 2022. I přes opravy je však celé náměstí průchozí a dá se tak dostat do různých obchůdků a kaváren, kterých je zde spousta. Hned u hotelu se nachází také Židovská čtvrť a během 7 minut dojdete k Masarykově vyhlídce. Pokud cestujete vlakem, jako my, potěší i blízkost vlakového nádraží.

Hotel odpovídá standardu 3* a pokoje byly taková klasika. Oceňuji milý přístup paní recepční, která nám při ubytování dala vybrat, zda chceme pokoj s výhledem na náměstí (kde ale i v sobotu probíhají úpravy), anebo klidnější pokoj s výhledem na střechu. V pokoji byla manželská postel (dvě spojené postele a v mezeře výplň), stůl, velká skříň, televize. Nic nám nechybělo. Určitě bych však uvítala, kdyby během pobytu přišla pokojská a doplnila například toaletní papír. Jednu malou výtku mám také ke sprchovému koutu, kohoutky byly povolené a protáčely se, takže nastavit vodu "tak akorát" byl oříšek.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V ceně balíčku jsme měli zahrnutou polopenzi. Snídaně formou bufetu byla naprosto dostatečná. Velký výběr: párky, volská oka, šunky, sýry, zelenina, ovoce, z pečiva klasické rohlíky, chleby a dva druhy toustů. Ze sladkého tu byla bábovka, jogurty, několik druhů müsli a lupínků. Dva přístroje na kávu a džus, k tomu i mléko. Při delším pobytu bych uvítala více druhů pečiva (celozrnné, apod). Ale na víkend byla nabídka bohatě dostačující.

Večeře byly formou výběru z menu. První večeře se skládala z polévky dle denní nabídky (měli jsme vývar) + druhý chod byl výběrem ze 4 druhů jídel. Uvítala bych třeba také jídlo bez masa, takto byly na výběr tři varianty řízků, anebo salát s kuřecím masem. Ale pochutnali jsme si. Druhá večeře - dle balíčku romantická při svíčkách. Vybrali jsme si ze tří druhů předkrmů, čtyř hlavních chodů a tří dezertů. Opět spousta masa, ale všechno bylo chutné a dobře připravené. Bohužel však měla celou restauraci na starosti jen jedna paní číšnice. Byla velmi milá a rychlá, ale kdyby byly dvě, bylo by to jistě i pro ni příjemnější. Druhý den jsme poprosili, jestli si můžeme vzít dezert až později k bowlingu a ochotně nám vyšla vstříc.

Jak jsme se najedli v okolí?

V Třebíči jsme navštívili Kavárnu Za pecí, která se nachází hned u baziliky. Jedná se o opravdu útulnou kavárnu s dobrou kávou a skvělými dezerty. Na oběd jsme se vydali do vietnamské restaurace Quán Viet, která je umístěna kousek od nádraží a za skvělou cenu jsme si tu dali velkou porci Bun bo nam bo. I druhý den jsme se vydali do kavárny, tentokrát do Židovské čtvrti. Cafe Art Třebíč nás potěšilo nádherným interiérem, chutným dortem i domácí limonádou.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

V hotelu se nachází bazén. Má i masážní trysky, ale nepřišli jsme na to, jak je pustit - ptali jsme se na recepci a je tam na to modré tlačítko. Bylo by ale fajn, kdyby bylo popsané, aby každý věděl hned. :-) U bazénu jsou dámské a pánské šatny, ale skříňky se nedají zavřít. Zvláště pánské šatny by uvítaly úklid. Nicméně bazén je na krátké zaplavání pěkný a jeho okolí je hezky upravené.

Jaké další vyžití hotel nabízí?

Přímo v hotelu je možnost zarezervovat si bowlingovou dráhu, což jsme využili. Cena byla rozumná - 300 Kč/hodina. Celkem jsou tu k dispozici dvě dráhy a ke hře si můžete objednat také občerstvení z baru, ten je otevřen do 21:00 hodin. Bowling jsme si moc užili.

Kam se vydat na výlet?


Závěrečné hodnocení pobytu v Grand Hotelu ***

“Pobyt jsme si moc užili. Hotel odpovídal popisu a dostali jsme vše, co bylo uvedeno na voucheru. Personál (recepční i obsluha v restauraci u snídaní) byl moc milý, vycházeli nám ve všem vstříc. Pokoj byl v pořádku, jen bychom ocenili i pravidelný úklid. Skvělá je i poloha hotelu, nachází se kousek od nádraží, a přitom přímo v centru. Z toho, co jsme navštívili, můžeme doporučit Masarykovu vyhlídku, židovskou čtvrť, baziliku sv. Prokopa a také spoustu úžasných třebíčských kaváren.”


👍 Pobyt v Grand Hotelu Třebíč *** byl osobně ověřen Markétou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Markéta ZuziakováMarkéta Zuziaková
Aktualizováno: 29. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet