Chcete si užít luxusní relaxační dovolenou na úpatí Vysokých Taur? Vyrazte do Hotelu Das Alpenhaus Gasteinertal ****! Čeká na vás vynikající polopenze z regionálních surovin, moderní dvoupatrové wellness centrum s bazénem, vířivkami a saunami a krásné, elegantní pokoje. Navíc budete jen 280 metrů od termálních lázní Alpentherme a v dosahu spousty krásných výletních cílů.

O ubytování

Das Alpenhaus Gasteinertal **** se nachází v městečku Bad Hofgastein v údolí Gastein, na úpatí Vysokých Taur. Lokalita vás nadchne nádhernou přírodou a skvělým zázemím pro aktivní i relaxační dovolenou v jakémkoliv ročním období.

V létě na vás čeká 26 letních lanovek a stovky kilometrů turistických a cyklistických tras. Vyvezte se na vrchol Schlossalmu a nechte se okouzlit dechberoucím výhledem do okolí. Nebo si udělejte výšlap na úpatí hory Gamskarkogel (10,7 km) a navštivte horskou chatu Alpského svazu. Vyrazit můžete i k jezeru Gasteiner Badensee (3,8 km) nebo překonejte strach a projděte se po vysutém mostě na vrcholu hory Stubnerkogel (17,4 km).

V zimě je údolí Gastein především vyhledávaným lyžařským střediskem, které patří pod známé centrum Ski Amadé. Užijete si zde více než 200 km sjezdovek v 6 areálech –⁠ Schlossalm (1,7 km), Angertal (3,1 km), Stubnerkogel (17,7 km), Graukogel (13,5 km), Sportgastein (16,7 km) a Fulseck (19,8 km). Nejbližší lanovku přitom budete mít pouhých 650 m od hotelu. Nechybí ani 3 sněhové parky úpro rodiny s dětmi nebo jarní lyžování ve vysoko položeném Sportgasteinu, kde sníh zůstává až do jara.

Své kouzlo má zima v Bad Hofgasteinu i pro nelyžaře –⁠ ke konci roku se město rozzáří krásnými vánočními trhy s horkým punčem a výborným jídlem. Přímo v centru navíc najdete venkovní kluziště a běžkařskou tresu vedoucí přes lázeňský park. Po celý rok potom doporučujeme návštěvu termálních lázní Alpentherme (280 m) nebo Felsentherme v sousedním Bad Gasteinu (7,6 km).

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom z útulných dvoulůžkových pokojů s balkonem. Interiér je inspirovaný horským stylem, vybavení je ale moderní a velmi elegantní. Přivítá vás uklidňující paleta barev a kvalitní materiály, vše je laděné s citem pro detail. Pro váš maximální komfort má každý pokoj vlastní koupelnu se sprchou či vanou, postele s hypoalergenními matracemi a WiFi připojení.

  • Pokoj Urban Living S je velký 27 m² a vybavený manželskou postelí, posezením s křesly, psacím stolem, televizí, minibarem a trezorem. V koupelně najdete župany a vysoušeč vlasů.

  • Pokoj Urban Living M měří 35 m² a kromě manželské postele v něm najdete také rozkládací pohovku, kterou je možné využít jako přistýlku. Nechybí televize, minibar, trezor, psací stůl, župany a fén na vlasy.

  • Pokoj Urban Living L nabízí plochu 50 m² na které najdete spací zónu s manželskou postelí a odpočinkovou zónu s křesly a rozkládací pohovkou. Tu lze navíc využít jako přistýlku. K vybavení dále patří psací stůl, televize, trezor či minibar, v koupelně jsou župany a fén na vlasy.

Na čem si pochutnáte?

Jedinečné gastronomické zážitky vám zprostředkuje útulná restaurace s barem, krbem a prostornou letní terasou. Menu je postavené zejména na regionálních surovinách jako jsou plody lesa, voňavé byliny a čerstvě ulovené ryby. Navíc zahrnuje celou řadu vegetariánských a veganských variant. Ochutnat můžete také koktejly s bylinkami a jiné osvěžující nápoje.

Kde budete relaxovat?

O dokonalý relax se postará dvoupatrové wellness & spa centrum o ploše 2 000 m², kde na vás čeká:

  • Panoramatický krytý bazén (31 °C), 2 vířivky (36 °C), odpočívárna
  • Saunový svět: finská sauna (85-95 °C), organická bylinná sauna (50-60 °C), aromaterapeutická sauna se světelnou terapií (45-60 °C), růženínová parní kabina s aromaterapií, parní kabina se solnou terapií Brine Grotto, tepidarium a laconium, ledové iglú, Kneippův chodník, tropické zážitkové sprchy, relaxační místnost s vyhřívanými lehátky, bosonohá stezka, Vital bar s nápoji a občerstvením
  • Alpen Veda Spa s bohatou nabídkou masáží a procedur s využitím přírodní kosmetiky
  • Zahrada a venkovní terasa k odpočinku a opalování
  • 24hodinové fitness centrum (40 m²)
  • Vnitřní i venkovní lekce jógy

Něco navíc

Das Alpenhaus Gasteinertal **** se řadí mezi tzv. dog-friendly hotely, vaši čtyřnozí miláčci jsou zde vítáni a je jim věnována náležitá péče. Při příjezdu s pejskem na vás bude čekat malé překvapení, pokoje je navíc možné vybavit postelí, dekou a miskou pro psy. V přilehlém salonu pro psy Dogs Haircut by Sybille si pak i váš věrný společník může užít vlastní wellness dovolenou.

Hotel Das Alpenhaus Gasteinertal ****

Hotel Das Alpenhaus Gasteinertal ****

Kurgartenstraße 26 , Bad Hofgastein, Austria
Rakousko

Provozuje společnost:
Alpenhaus Management GmbH IČ: FN395969h


+43 6432 6356

willkommen@alpenhaus-gastein.at

Check In
od 15:00
Check Out
do 12:00
Domácí mazlíček
za 15 €/noc
Bezbariérovost
Úplná
Parkování
Parkování za 12 €/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Lyžárna
Fitness
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,6 km
Vzdálenost od lázní
0,3 km
Zastávka
0,2 km
Sjezdovka
6 km
Běžkování
5,6 km

Tipy na výlet

Vysoké Taury

Vysoké Taury Tip na výlet

Národní park Vysoké Taury je známý jako oblíbená dovolenková destinace v létě i v zimě. Se svou úctyhodnou rozlohou 1 836 km² se pyšní titulem největší národní park v Rakousku a na své ploše ukrývá mnohé unikáty, které se rozhodne oplatí navštívit aj s celou rodinou:

Kam se vydat ve Vysokých Taurách?

  • nejvyšší vrch Rakouska Grossglockner (3 798 m)
  • nejvyšší vodopád Rakouska Walcherfall (500 m)
  • nejvyšší vodopády v celé Evropě Krimmelské vodopády
  • největší rakouský ledovec Pasterze s rozlohou 2 400 ha
  • oblíbené lázeňské město Bad Gastein

Během túr si nezapomeňte všímat vzácných rostlinek lemující turistické stezky či zdejší fauny jako kamzíky, kozorohy, orly a supy. V zimě se Vysoké Taury mění na ráj zimních sportů. Středisko Raurisertal mají rádi hlavně lyžaři, běžkaři a snowboardisti, na svoje si tu přijdou i vaše děti při sáňkování na osvětlené sáňkařské dráze či milovníci dobrodružství při procházce za pomoci sněžnic. Stačí si vybrat, na jaký sport se vrhnete dřív!

Více informací
Národní park Vysoké Taury
Národní park Vysoké Taury
Visutý most a vyhlídka Glocknerblick
Visutý most a vyhlídka Glocknerblick
Bad Gastein
Bad Gastein