Osobně ověřeno: Recenze wellness & vinařského pobyt na jižní Moravě u NP Podyjí v Hotelu Happy Star ****

Vydejte se spolu s Jozefem, členem našeho Travelking týmu, na jižní Moravu. Konkrétně k Národnímu parku Podyjí do Hotelu Happy Star ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze wellness & vinařského pobyt na jižní Moravě u NP Podyjí v Hotelu Happy Star ****

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 10.4.2022 - 12.4.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Happy Star ****
  • Lokalita ubytování je: Jižní Morava
  • Cestoval jsem s: Partnerkou
  • Stravování: Snídaně
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

S přítelkyní jsme se tentokrát rozhodli vyrazit na jižní Moravu - za krásnou přírodou, dobrým vínem a odpočinkem ve wellness. Cílem naší cesty byl Hotel Happy Star ****, který leží v obci Hnanice. Z Prahy je to kolem 213 km, a protože jsme cestovali autem, byli jsme na místě během necelých 3 hodin. Do hotelu se pohodlně dostanete také vlakem a autobusem. Vlakem docestujete do Brna či Znojma, odtud pak autobusem do Hnanic. Jen je cesta o něco delší.

Jak to bylo s parkováním?

Hotel má vlastní parkoviště, a jak sami uvádí, vejde se sem bez problémů 99 aut, 11 autobusů či 2 ponorky. :) Není tedy nutné místo rezervovat předem. Parkoviště je navíc bezplatné a v noci chráněno závorou.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Happy Star **** leží na jižní Moravě, a to jen kousek od Národního parku Podyjí a 10 km od Znojma. Najdete ho na začátku vesnice Hnanice hned vedle dlouhých vinohradů. Díky tomu, že je u hlavní křižovatky jej určitě neminete, je vidět už z dálky. Přímo kolem hotelu vedou turistické a cyklistické trasy a najdete zde u zrekonstruovaný bunkr.

Interiér hotelu byl velmi moderní a čistý. Na chodbách i v pokojích se nacházely barevné měkké koberce, které prostory zútulňovaly a na došlap byly skvělé měkké. Co se týče našeho pokoje, tak byl opravdu prostorný s pohodlným lůžkem, stolkem, televizí a vlastní koupelnou. Výhled z okna jsme měli do klidné hotelové zahrady s altánkem a květinami.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí balíčku byly snídaně formou bufetu. Výběr byl bohatý, různorodý a všechny pokrmy byly čerstvé. Ať už šlo o pečivo, pomazánky, párky, šunky, salámy, sýry, vejce, anebo sladké pokrmy jako müsli a jogurty. Já osobně jsem si nejvíce pochutnal na palačinkách. Nechyběly ani nápoje - káva, voda či ovocné šťávy.

V hotelu je možné dokoupit si také večeři. Kuchyň je otevřená a vaří až do devíti hodin.

Jak jsme se najedli v okolí?

Stravovali jsme se v Novém Šaldorfě v parádní pizzerii Jasany. Malé snacky k zakousnutí jsme pak dostali během návštěvy vinných sklípků U Ferdinanda, K 96 Winery a Vinařství Dobrovolný.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Součástí hotelu je wellness centrum, do kterého je v rámci balíčku vstup zdarma. Najdete tu velký plavecký bazén a vedle něj ještě vířivku. Wellness je částečně prosklené a z oken je vidět do zahrady a na okolní vesničky i vinohrady. Po celém wellness jsou rozmístěna dřevěná lehátka, na kterých můžete odpočívat a kochat se výhledem. U bazénu se nachází také parní sauna, ale tu jsme nevyužili, protože se musí objednat předem, aby se stihla vyhřát.

Je tu také část wellness se saunami, ta už je ale za poplatek. Vzhledem ke krásnému jarnímu počasí jsme tedy saunovací část nevyužili a raději jsme vyrazili na výlet. V zimě však jistě přijde vhod.

Kam se vydat na výlet?

Na hotelu jsme nejvíce ocenili blízkost k viničním tratím, turistickým trasám a cyklostezkám. Nedaleko se nachází kopec s vinohrady zvaný Šobes, na kterém najdete krásná vyhlídková místa. Pokračovat z něj můžete po žluté trase podél řeky Dyje přírodním parkem. Případně se vydejte po červené stezce do dalších vinařských obcí, jako jsou Havraníky, Popice, Konice a Nový Šaldorf. Mezi těmito vesničkami se střídají různé přírodní krásy - lesy, vinice, ovocné sady, pole a další vinice.

Za výlet stojí i nedaleké Znojmo plné různých památek.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Happy Star ****

“V hotelu se nachází pěkné wellness, bowling, obrovské parkoviště a zahrada s altánkem i posezením. Vždy milý a ochotný personál mi skvěle poradil a vyřešil mé žádosti. Navíc je odtud skvělá dostupnost k lokálním moravským sklípkům i našim rakouským sousedům. Nejlepší oblastí na poznávání přírody a vinných sklípků na Znojemsku je Nový Šaldorf. Z hotelu do něj vede hned několik turistických i cyklistických tras, případně se dá cestovat autobusem (nejbližší zastávka je 10 minut).”


👍 Pobyt v Hotelu Happy Star **** byl osobně ověřen Jozefem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 25. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet