Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Moravském krasu v Hotelu U Tří volů *** a Porčův Mlýn

Vydejte se spolu s Míšou, členkou našeho Travelking týmu, na jižní Moravu. Konkrétně do Hotelu U Tří volů *** a Porčův Mlýn. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Moravském krasu v Hotelu U Tří volů *** a Porčův Mlýn

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Na pobyt jsme vyrazili z Brna přes Černou Horu směr Býkovice. Cesta zabrala něco málo přes půl hodiny. Po cestě se nám naskytl výhled na krásnou okolní krajinu. Mlha stoupající z lesů a barevné listí s klesajícím sluníčkem vytvářelo idylický podzimní kýč.

Jak to bylo s parkováním?

Parkování byl trošku oříšek. Do hotelu vede vjezd, slouží ale pro zásobovací účely. Zaparkovali jsme tedy u silnice a při check-inu nám slečna na recepci poradila, že máme zajet o pár desítek metrů dále za hotel, kde lze stát zdarma.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel se nachází v malé vesničce Býkovice. Okolí hotelu bylo krásné, široká pole, hluboké lesy a dokonce pastviny s koňmi nebo ovcemi. Člověk by neřekl, že je to takový kousek za Brnem. Před hotelem je velká cedule a hotel je díky své červené barvě mezi ostatními domky dobře vidět.

Ubytovaní jsme byli ve druhém patře ve dvoulůžkovém pokoji s balkonem. Pokoj byl čistý a útulný, jako celé zařízení byly i detaily pokoje laděny do červené barvy. Koupelna byla menší, ale dostačující, snad jen pojezdy u dveří sprchového koutu by chtěly vyměnit, jelikož nešlo dveře dobře dovřít. Postele byly vysoké a matrace příjemné, bohužel nám ale spánek narušovalo občasné hučení v trubkách topení.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci pobytu jsme měli polopenzi. Výběr na snídaních byl skromnější, ale dostačující. Bylo na výběr z balených marmelád, paštik, sýrové a salámové mísy, zeleniny, lupínků s jogurtem či mlékem. Pečivo na snídaních bylo dost tvrdé, bylo to ale nejspíš tím, že jsme na pobytu byli v období státního svátku a nebylo tak kde čerstvé koupit.

Večeře jsme si vybírali výběrem z pěti pokrmů týdenního menu. V možnostech byl například steak z panenky, noky se špenátem a kuřecím, smažený sýr nebo řízek. Já si dala klasický český smažák a přítel steak, obojí bylo dobře udělané.

Vyzdvihnout bych chtěla obsluhující slečnu, která na place létala v plné restauraci sama a zvládala to jako profesionálka. Bohužel kapacita stolů v restauraci byla menší, než aktuální počet hostů, proto se jak při večeřích, tak hlavně při snídaních, kdy se sešel celý hotel v osm hodin ráno, stávalo, že hosté museli jít snídat do salónku, jíst u baru, nebo počkat na uvolnění jednoho ze stolů.

Jak jsme se najedli v okolí?

Na oběd jsme jeli k rodině do blízkých Lysic, každopádně mohu doporučit restauraci v Pivovaru v Černé Hoře. Prostředí je krásné, restaurace trošku dražší, ale opravdu dobrá a navíc výborné pivo. :)

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

V hotelu je velký bazén s protiproudem a masážními chrliči a také sauna. Vstup do bazénu není potřeba nijak rezervovat. Prostor sprch a bazénu byl čistý a moderní, prosklená stěna s výhledem do přírody byla opravdu hezká. Voda byla chladnější, proto jsme si zaplavali jen chvíli.

Pokud máte zájem o vstup do sauny, je nutné říct alespoň hodinu předem recepci, aby se stihla nahřát.

Kam se vydat na výlet?

Krásný je areál Porčova Mlýna, který je součástí pozemku Hotelu U Tří Volů, určitě doporučuji se tam jít projít.

Zároveň by byla škoda nenavštívit zmiňovaný Pivovar v Černé Hoře nebo zámek Lysice, který kromě krásného interiéru má nyní nově zrekonstruovanou zámeckou zahradu.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu U Tří volů *** a Porčův Mlýn

“Hotel U Tří volů leží v nádherné kopcovité oblasti plné pasek, luk, polí a lesů. Nalákat vás hotel může nejen na velký bazén se saunou, ale také na moderní restauraci s terasou. Pokoje byly menší, ale čisté a personál milý a ochotný. Pokud bych měla vypíchnout to nejlepší, je to právě zdejší klidná lokalita –⁠ krásy Moravského krasu, blízkost města Boskovice či rozhledna Žernovník nebo zámek Lysice.”


👍 Pobyt v Hotelu U Tří volů *** a Porčův Mlýn byl osobně ověřen Míšou, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 27. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet