Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Hotelu Jezero **** s neomezeným vstupem do bazénu

Vydejte se spolu se Ditou, členkou našeho Travelking týmu, do Slovinska. Konkrétně do Hotelu Jezero **** v Triglavském národním parku. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Hotelu Jezero **** s neomezeným vstupem do bazénu

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Na víkendový pobyt ve Slovinsku jsme vyrazili v pátek kolem jedné hodiny odpoledne. Dopravní situace bohužel nebyla úplně nejlepší a zácpy nás lehce zdržely, a to zejména v Brně a ve Vídni. Zbytek cesty ve směru na Štýrský Hradec a Villach ovšem již naštěstí probíhal hladce. Vzhledem k tomu, že trasa z Brna do Triglavského národního parku měla více než 500 km, zvolili jsme nejrychlejší variantu cesty – přes dálnice v Česku, Rakousku i Slovinsku. Českou dálniční známku máme koupenou celoroční, zbylé dvě jsme zakoupili předem online. 10denní rakouská dálniční známka stála 10 €, slovinská s platností na 7 dní vyšla na 16 €. I se zastávkami na občerstvení nám jízda trvala asi 7,5 hodiny.

Jak to bylo s parkováním?

Parkování bylo zdarma a nebylo nutné jej předem rezervovat. Hned vedle budovy leží venkovní parkoviště s dostatkem stání. Parkoviště je chráněno závorou, ovšem ta byla během našeho pobytu vždy zdvižená.

Kde jsme se ubytovali?

Náš příjezd do hotelu byl vzrušující. Asi 45 minut před cílem se spustil silný liják a začala pořádná bouřka. Bylo již po sedmé hodině večerní, takže byla tma a my jsme chvílemi neviděli nic kromě vrcholků hor osvětlovaných blesky. Zkrátka a dobře scéna jako z hororu. :) Navigace naštěstí fungovala na jedničku a my hotel bez problému našli i za těchto dramatických podmínek.

Hotel Jezero **** se nachází přímo u Bohinjského jezera v srdci Triglavského národního parku. Jelikož jsme přijeli večer, na dechberoucí pohled na jezero jsme si museli počkat až do rána... ale prozradím, že to stálo za to!

Check-in proběhl hladce – pan recepční nám sdělil základní informace k pobytu a my se šli rychle ubytovat a hned potom jsme spěchali na večeři.

Pokoj byl prostorný a zařízený jednoduše avšak komfortně. Sestával se ze vstupní chodby s vestavěnými skříněmi (kde byly k dispozici extra polštáře a deky), menší koupelny s vanou, ložnice a balkonu. Obrovská postel byla velmi pohodlná, takže se na ní krásně spalo. Dále zde byla mini lednička, pohovka, noční stolky s lampičkami, pracovní stůl, televize a telefon. Oceňuji dobré osvětlení, které nebývá v hotelech zvykem. V koupelně nechyběl fén a kosmetika. Z balkonu s posezením byl výhled přímo na jezero a okolní hory. My jsme bohužel byli ubytováni v přízemí, a tak věřím, že z pokojů ve vyšších patrech bude výhled ještě kouzelnější. V pokoji byl dokonalý klid a všechno bylo perfektně čisté.

Nemůžu nezmínit lahodnou chuť vody z kohoutku! Hotel se nachází uprostřed panenské horské přírody, takže je toto území známé vysokou kvalitou vody. Chutnala opravdu jako byste ji pili přímo z horského pramene.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí našeho pobytu byla bufetová polopenze. Interiér restaurace byl stejně jako zbytek hotelu zařízen jednoduše, ale vše bylo funkční a udržované v čistotě. První den jsme začínali večeří a čekala nás vskutku bohatá hostina. Večeře jsou servírované od 19:00 do 21:00 formou bufetu, takže navzdory pozdnímu příjezdu jsme měli dostatek času královsky se najíst. Na výběr byly dva druhy polévek a předkrm jsme si mohli sestavit u salátového baru, kde nechyběly místní druhy sýrů a uzenin. Jako hlavní chod jsme mohli zvolit hovězí či vepřovou pečeni, kuřecí na houbách či pečeného lososa s přílohou dle naší volby. Vegetariánskou variantou byl těstovinový salát či grilovaný sýr. Mou oblíbenou sekcí byly dezerty, kde jsme si mohli život osladit mnoha druhy drobných zákusků, čerstvým ovocem, a dokonce tu byl i samoobslužný pult s výbornou zmrzlinou. Mého partnera zase zaujal samoobslužný výčep s místním ležákem a vínem. V rámci večeří jsme měli možnost neomezené konzumace nápojů (pivo, víno, nealko, voda). Během pobytu jsme ochutnali ode všeho trochu a musím říct, že ačkoli se nejedná o moderní hotel se zážitkovou gastronomií, jídlo bylo opravdu poctivé a vždy velmi chutné.

Snídaně se podávaly od 7 do 10 hodin dopoledne a výběr byl opět pestrý. Já nedám dopustit na sladký start dne, takže mě potěšila nabídka sladkého pečiva, místních jogurtů, cereálií a ovoce. Partner zamířil k pultu s teplými pokrmy, kde byla na výběr vajíčka na různé způsoby, slanina, párky, a dokonce i grilovaná kuřecí křidélka. Nechyběla zelenina, sýry a uzeniny a moje milovaná tuňáková paštika, které jsem si v místním obchodě koupila domů celou krabici a všem ji vřele doporučuji. Kávu jsme si mohli připravit v automatickém kávovaru, případně byla k dispozici překapávaná, rozpustná, a dokonce i bezkofeinová s čekankou. Kladně hodnotím i zajímavý výběr džusů jako např. mrkvový či řepový a rostlinné alternativy mléka.

Jak jsme se najedli v okolí?

Neměli jsme předem jasný cíl výletu, a tak jsme si v místním perfektně zásobeném obchodě (100 m od hotelu) ráno nakoupili svačinu a vyrazili na výlet. Počasí nám bohužel nepřálo a my se kolem oběda vraceli úplně promoklí zpátky do hotelu. Oceňuji, že nám dal pan recepční ochotně věci usušit do prádelny. Lehký oběd jsme si tedy dali opět v hotelové restauraci, což byla skvělá volba. Výborný hovězí vývar nás postavil na nohy. Jinak se přiznám, že nás cestou žádná restaurace nezaujala natolik, abychom měli chuť ji vyzkoušet. Navíc bylo na náš vkus všude poměrně dost lidí.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Hotel má své vlastní wellness centrum, které přímo vybízí k odpočinku po dni stráveném v horách. Ústředním bodem prostoru je vnitřní bazén. Stěny kolem bazénu byly prosklené, takže bylo možné při koupání pozorovat okolní krajinu. Z wellness se dalo jít přímo do hotelové zahrady, což musí být za pěkného počasí moc příjemné. My jsme si šli zaplavat před večeří, kdy už venku byla tma. Výhledem jsme se tedy moc nepokochali, ale na druhou stranu v bazénu kromě nás nikdo nebyl, a atmosféra tak byla naprosto dokonalá. Jediné co mi trochu scházelo, byl župan. Ačkoli byly součástí wellness šatny s uzamykatelnými skříňkami, přece jen bych raději přeběhla do pokoje jen v županu. Dále byly součástí wellness hned 2 finské sauny, ty jsme však nevyzkoušeli.

Vedle bazénu bylo malé fitness se stolem na ping pong, který byl zřejmě velmi oblíbeným sportem, protože zde pořád někdo byl. Zážitek z koupání to však nijak nenarušovalo, protože v prostoru wellness nebyl žádný hluk slyšet.

Kam se vydat na výlet?

Bohužel nám oba dva dny pršelo, takže jsme toho moc nestihli. V den odjezdu se ale udělalo konečně krásně, takže jsme si to trošku vynahradili.

  • Údolí Voje a soutěska Mostnica – Krásná turistická stezka, která se dá projít asi za 2 hodiny. Její součástí je také Willomitzerova botanická stezka, která je pojmenovaná po prvním muži, jež zdolal horu Triglav a na pouhých 300 m nabízí spoustu rozmanité flóry. Bohužel jsme celý okruh nezvládli kvůli silnému dešti. Na tohle krásné místo se ovšem určitě vrátíme a budeme doufat v lepší počasí!

  • Soutěska Vintgar a vodopád Šum – Na toto ikonické místo doporučujeme vyrazit co nejdříve po otevření v 8 hodin ráno a ideálně zakoupit předem online vstupenky. My jsme k soutěsce přijeli kolem desáté, bohužel spolu s dalšími stovkami návštěvníků. Nejvíce turistů zde bývá právě mezi 10. až 13. hodinou. Návštěva soutěsky však stojí za to! My jsme šli nejdelší okruh (6 km), který nám trval cca 1,5 hod. První část vede po dřevěných chodníčcích kolem koryta průzračné řeky Radovna. Soutěska končí u vodopádu Šum, odkud jsme pokračovali podle ukazatelů ke kostelu Sv. Kateřiny. Cestou jsme si užívali nádherné výhledy do krajiny a na stáda volně se pasoucích krav a koní.

  • Jezero Bohinj jsem si naprosto zamilovala díky čisté vodě s mnoha odstíny modré! Kolem jezera vede pěkná okružní trasa, a dokonce jsme si i přes poměrně nízkou teplotu vody (cca 10 °C) zaplavali a byl to doslova osvěžující zážitek.

  • Jezero Bled - kolem Bledu jsme projížděli cestou tam i zpět a musím říct, že pohled na jezero, kostel i hrad byl opravdu nádherný. Bohužel jsme neměli dostatek času na výlet k jezeru, ovšem příště si to snad vynahradíme.

  • Výlet lanovkou na horu Vogel je mým cílem v rámci příští návštěvy Slovinska. Během našeho pobytu nebyla lanovka kvůli počasí bohužel v provozu. Podle fotek a videí ale věřím, že se jedná o nezapomenutelný zážitek, protože lanovka vás vyveze do výšky 1540 m n. m., odkud je fantastický výhled na Bohinjské jezero obklopené Julskými Alpami. V zimě je toto místo je vhodné i pro milovníky zimních sportů, náchází se zde totiž Ski areál Vogel.

Všude pohodlně zaparkujete, připravte se však, že většina parkovišť a vstupů je zpoplatněna.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Jezero ****

“Náš pobyt v Hotelu Jezero **** jsme si dokonale užili. Hotel byl skvělou základnou pro objevování nádherné slovinské přírody, personál byl neskutečně ochotný a služby dostačující. Ačkoli se nejedná o moderní ubytování se zážitkovou gastronomií, hotel má své kouzlo a nabízí poctivý servis a tradiční chutnou a bohatou kuchyni. Jeho největší výhodou je rozhodně poloha přímo u jednoho z nejkrásnějších slovinských jezer. Rádi na toto místo vzpomínáme a už teď se těšíme na další návštěvu.”


👍 Pobyt v Hotelu Jezero **** byl osobně ověřen Ditou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 28. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet