Objevte to NEJ z Chorvatska a získejte inspiraci pro příští dovolenou na Jadranu!

Oblíbené 0

Zatím nemáte žádné oblíbené nabídky.

  • K nabídkám se můžete kdykoliv vrátit
  • Oblíbené nabídky na jednom místě
  • Upozornění na změny v nabídkách

Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Hotelu Cosmopolitan Bobycentrum **** v Brně

Vydejte se spolu s Nikodemem, členem našeho Travelking týmu, do Brna. Konkrétně do Hotelu Cosmopolitan Bobycentrum ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Hotelu Cosmopolitan Bobycentrum **** v Brně

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Do Brna, metropole jižní Moravy, jsem se chtěl podívat už dlouho. Když tedy přišla možnost strávit 2 noci v brněnském Hotelu Cosmopolitan Bobycentrum ****, měl jsem velkou radost. Na cestu jsme vyrazili z polského města Bystrzyca Kłodzka, které leží asi 25 km od hranic s Českem. Zvolili jsme trasu přes Olomouc a necelých 200 km jsme urazili za 2 hodiny a 45 minut. Českou elektronickou dálniční známku s platností na 10 dní jsem koupil předem online.

Jak to bylo s parkováním?

Vedle hotelu se nachází velké veřejné nehlídané parkoviště a kromě toho měl hotel podzemní garáže. Celková kapacita stání pro hosty je tedy více než dostatečná. Parkování bylo zahrnuto v ceně balíčku a nebylo nutné jej předem rezervovat.

Kde jsme se ubytovali?

Jednou z velkých výhod Hotelu Cosmopolitan Bobycentrum **** je jeho poloha – nachází se totiž přímo v srdci Brna. Do historického centra, kterému vévodí hrad Špilberk, se dá pěšky dojít za pouhých 20 minut. Zaujalo mě, že v okolí hotelu jsou opravdu bohaté možnosti sportovního vyžití – několik fitness center, bazény, haly na tenis či badminton, atletický stadion či venkovní posilovna. V zimě je dokonce přímo před hotelem kluziště na bruslení. Park Lužánky, který je oblíbeným místem procházek, je vzdálený jen 300 m. A skvělá je i dostupnost hromadné dopravy – na autobusovou i tramvajovou zastávku je to z hotelu doslova pár kroků.

Zabydleli jsme se v pokoji typu Standard, který byl prostorný i dobře vybavený. Hned za vchodovými dveřmi byla chodbička s velkou skříní a zrcadlem. Místnosti vévodila pohodlná manželská postel s nočními stolky a lampičkami. K odpočinku byly k dispozici dvě pohodlná křesla, pohovka a k tomu stolek. Dále byl pokoj vybaven televizí s mnoha programy, setem na přípravu čaje a kávy a plně zásobeným minibarem. V koupelně byla toaleta, umyvadlo a sprchová vana, našli jsme tam také sadu ručníků, kosmetiku a fén. Pokoj i koupelna byly stejně jako další prostory hotelu velmi čisté a výborně udržované.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Náš pobytový balíček zahrnoval polopenzi – snídani formou bufetu a servírovanou večeři. Snídaně se podávaly v přízemní restauraci a vybrat jsme si mohli z několika teplých snídaňových jídel (vajíčka na různé způsoby, párečky, pečená slanina atd.) a různých druhů sýrů, uzenin i čerstvého pečiva. Kdo by preferoval sladký start dne, mohl si naservírovat čerstvé lívance a palačinky s džemy či několik typů výborného sladkého pečiva. Nechyběly ani cereálie a müsli s mlékem či jogurtem a čerstvé i sušené ovoce. Během snídaní byl k dispozici široký výběr džusů, čajů a kávy z kávovaru. Ráno si zde zkrátka každý může dopřát snídani přesně podle svých chutí.

Večeře o třech chodech se podávaly v námi zvolený čas a vybírali jsme si z menu à la carte. Jako první chod jsme si mohli dát polévku, nebo salát, poté následoval masitý, nebo vegetariánský hlavní chod a pak přišla na řadu sladká tečka v podobě dezertu. My jsme během pobytu vyzkoušeli například Caesar, dýňovou polévku, vepřovou panenku s bramborami a špagety aglio e olio. Moc jsme si pochutnali na zákuscích jako mascarpone krém s ovocem, vanilková pěna s lesním ovocem či pěna z manga a limetky. Porce byly opravdu poctivé a všechny pokrmy byly krásně prezentované, velice chutné a připravené z kvalitních surovin. Kromě skvělé gastronomie stojí za zmínku i moc příjemná obsluha s výbornou znalostí angličtiny.

Jak jsme se najedli v okolí?

Výborná hotelová polopenze byla opravdu vydatná, takže jsme se během pobytu stravovali pouze v hotelu. Centrum Brna je ovšem vyhlášené pro velké množství skvělých kaváren, a tak jsme každý den vyrazili za denní dávkou kofeinu. Vyzkoušeli jsme:

  • Point Café Bar – podnik s chutnou kávou a venkovní zahrádkou leží přímo na náměstí Svobody.
  • Momenta Cafe – mezi milovníky kávy vyhlášený podnik, kde si kromě nápojů můžete vychutnat také lahodné dezerty či mezi zákazníky velmi populární snídaně. Moc se mi líbilo, že jsme mohli před kavárnou posedět na pohodlných pohovkách a kochat se při tom výhledem na katedrálu a zelný trh.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Celý den jsme strávili chozením po brněnských krásách, a tak nám poté přišel vhod vstup do hotelového wellness, který byl součástí našeho pobytového balíčku. Konkrétní čas vstupu je nutné zarezervovat předem při check-inu na hlavní recepci. My jsme se rozhodli pro relaxaci v odpoledních hodinách, což byl ideální čas, protože jsme ve wellness byli úplně sami. Ústředním bodem prostoru je relaxační bazén obklopený několika lehátky. Většina stěn wellness je prosklená, a tak je odtud okouzlující výhled na město, což relaxační efekt ještě umocňuje. Dále je součástí finská sauna a venkovní terasa s lehátky. Ručníky a župany jsme dostali při vstupu do wellness. Za příplatek je možné si dopřát kosmetické procedury a masáže, tuto možnost jsme ovšem nevyužili. Celkově se nám wellness moc líbilo díky modernímu vybavení, fantastickému výhledu a příjemné atmosféře, kterou k dokonalosti dotvářela uklidňující hudba.

Kam se vydat na výlet?

  • Funkcionalistická Vila Tugendhat je světově známým architektonickým skvostem a památkou na seznamu UNESCO. Tato nádherná památka se nachází pouze 10 minut pěšky od hotelu. Pokud ovšem budete mít zájem o její prohlídku, rozhodně si vstupenky zarezervujte s velkým časovým předstihem!
  • Centrum Brna je plné historických památek, zajímavých míst k navštívení i skvělých restaurací a kaváren. Díky relativně malé rozloze je centrum města ideální pro procházky. Pěšky se do něj dostanete za 20 minut, případně můžete využít hromadnou dopravu – tramvaje i autobusy staví přímo před hotelem.
  • Katedrála sv. Petra a Pavla je monumentální dominantou Brna. Z parku pod katedrálou je úchvatný výhled.
  • Zelný trh je místo s příjemnou autentickou atmosférou, kde mohou Brňané odpradávna nakoupit ovoce, zeleninu nebo třeba květiny. Ve spodní části náměstí se nachází vchod i východ Labyrintu pod Zelným trhem, komplexu unikátních středověkých podzemních chodeb a sklepů.
  • Brněnský orloj je kvůli svému nevšednímu tvaru jednou z nejznámějších atrakcí v Brně. Až budete procházet přes náměstí Svobody, určitě ho nepřehlédnete.

Závěrečné hodnocení pobytu v Cosmopolitan Bobycentrum ****

“Hotel Cosmopolitan Bobycentrum **** se nachází na dokonalém místě – nedaleko centra Brna a zároveň v blízkosti sportovišť a krásného parku. Polopenzi jsme si velmi vychutnali nejen díky výtečnému jídlu, ale také zásluhou skvělé obsluhy, která nám stolování vždy zpříjemnila. Hotel je dobře udržovaný a čistý. Personál se vždy snaží, aby byl host s pobytem spokojen. Po intenzivní prohlídce krásného města se vyplatí zajít do hotelového wellness, kde si můžete odpočinout v relaxačním bazénku či v sauně, a navíc si užijete krásný výhled na Brno. Do tohoto hotelu se při své další návštěvě Brna rád vrátím.”


👍 Pobyt v Hotelu Cosmopolitan Bobycentrum **** byl osobně ověřen Nikodemem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 27. 7. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden