Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety a wellness v Hotelu Aplend Lake Resort **** ve Vysokých Tatrách

Vydejte se na Slovensko spolu s Františkem, členem našeho Travelking týmu. Konkrétně do Hotelu Aplend Lake Resort **** u Štrbského plesa. Jaká byla cesta, ubytování a wellness? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety a wellness v Hotelu Aplend Lake Resort **** ve Vysokých Tatrách

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 13.1.2024 - 15.1.2024
  • Ubytováni jsme byli v: Aplend Lake Resortu ****
  • Lokalita ubytování jsou: Tatry
  • Cestoval jsem: S partnerkou a dcerou
  • Stravování: Bez stravy
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Výchozím bodem naší cesty bylo Veselí nad Moravou, odkud jsme vyrazili autem. Cesta do Tater byla jako obvykle dlouhá. 😊 Z našeho bydliště do Tater Google mapy ukazovaly 3,5 hodiny, s pauzami jsme jeli přes 4 hodiny. Slovákům se ani po letech nepodařilo dostavět dálnici D1, a tak je cesta hodně dlouhá a náročná (hlavně kolem Žiliny a Ružomberoku). Ve špičce jsme jeli mimo dálnici krokem. Dálniční známku jsme měli celoroční (dá se koupit přes aplikaci), takže bez problému.

Z hlediska sjízdnosti je cesta v zimním období bezproblémová až do Tatranské Štrby. Odtud závisí na sněhových a povětrnostních podmínkách. V našem případě byla silnice z Tatranské Štrby kompletně pokrytá sněhem a z velké části nesolená (kvůli své poloze v NP Vysoké Tatry). Proto jsme vezli sněhové řetězy a jen tak tak, že jsme je nemuseli použít. Každopádně je každému doporučuji vzít s sebou.

Náš hotel se nacházel na břehu Nového Štrbského plesa a cesta k němu byla vzhledem k hustému sněžení také výzvou. Po příjezdu k hotelu jsme zjistili, že v budově, kde budeme spát se nenachází recepce, a my tak musíme do vedlejšího (sesterského) Hotelu Ovruč ****. Přesun mezi hotely bychom bez řetězů nezvládli. Bylo zde několik dalších hostů, které jsme pomáhali tlačit a vyhrabovat.

Jak to bylo s parkováním?

Hotel nabízel podzemní parkování, které bylo po náročné cestě velmi vítané. Celé tři dny pobytu nám sněžilo a v garáži jsme měli klid a sucho na pohodlné vybalení a sbalení věcí.

Kde jsme se ubytovali?

Jak už jsem psal v předchozích bodech, tak na cestu na hotel v zimním období je potřeba se připravit. Google mapy nás přivedly do blízkosti hotelu, avšak ne úplně k němu. Doporučuji si nastudovat cestu dopředu. Check-in a check-out probíhá ve vedlejším Hotelu Ovruč ****, s čímž je také potřeba počítat. Na vstupních dveřích Aplend Lake Resortu **** **** najdete telefonní číslo na recepci v případě, že byste (jako my) dorazili nejdřív sem.

Hotel se nachází na břehu druhého (menšího) Štrbského plesa. Výhledy z apartmánu jsou však i zde úchvatné, s ubytováním jsme byli velmi spokojeni. Díky vybavení a rozložení pokojů, i díky výhodné poloze přímo na Štrbském plese (v docházkové vzdálenosti od plesa, avšak ne úplně v rušném centru). A apartmán byl jednoduše skvělý. Ložnice je oddělená, kuchyně a obývací pokoj tvoří jeden celek. Kuchyňka byla plně vybavená včetně mikrovlnné trouby, lednice a myčky. V apartmánu se nacházela velká televize, jídelní stůl se čtyřmi židlemi a velký gauč. Kromě toho jsme měli k dispozici malý balkon, který byl však během naší návštěvy celý zasněžený.

Postel byla vysoká a pohodlná. Spalo se nám jako v bavlnce. Bonusem byl výhled přímo z postele na vrcholky Vysokých Tater. Díky možnosti nastavení teploty topení v ložnici i obývacím pokoji jsme si mohli přizpůsobit teplotu přesně dle našich potřeb. Koupelna byla se sprchovým koutem. Po lyžování přišel vhod elektrický radiátor, kde jsme si mohli usušit mokré věci. Využili jsme také pračku (se sušičkou dohromady).

Cestování s dětmi

Pokoje byly krásně nově vybavený a dostatečně prostorný pro pár dospělých a dítě. Všude na podlaze byl koberec, takže ideální pro dceru (věčně běhá bosá). Spali jsme pohromadě na prostorné manželské posteli a byla zde možnost vypůjčení dětské postýlky (15 € za pobyt). Díky krásné zimě jsme měli i bohaté množství rodinného vyžití – hlavně sáňkování a procházky v okolí hotelu.

Další služby hotelu

Kromě podzemního parkování jsme využili i lyžárnu. Ta nabízela dostatek prostoru a byla extra zamknutá (vstup na kartu od pokoje). Zde jsme si mohli uložit jak sáňky, tak lyže a boty na lyže. Příjemným bonusem byly vysoušeče na boty.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Jídlo nebylo v rámci pobytu a nedalo se ani doobjednat. Restaurace ve vedlejším Hotelu Ovruč **** hledala v době naší návštěvy pronajímatele. Díky kuchyňce a blízkým potravinám to však nebyl problém a my jsme s tím dopředu počítali.

Jak jsme se najedli v okolí?

Střídali jsme vaření v kuchyňce na apartmánu s návštěvou restaurací v centru. Ve Štrbském plese jsme vyzkoušeli tyto dva podniky, obě restaurace jsou v docházkové vzdálenosti do 10 minut od hotelu:

  • Restaurace Zubačka – stylové posezení a chutné jídlo. Dali jsme kapustnici i rajčatovou polévku s mozzarellou. Restaurace má v nabídce pizzu i jídla pro děti. Dcera měla kuře s dušenou rýží a my pizzu quatro formaggi. V menu převažují masová jídla, pro vegetariány zde velký výběr není.
  • Restaurace Stará pošta – útulná restaurace s dětským koutkem. Pro nás jasná volba. Rozmanitý výběr jídel. Nejedná se pouze o restauraci, ale také bar a kavárnu. Dávali jsme si strapačky a kapustovou polévku. Jako desert pak výborné palačinky.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Jako ubytovaní jsme měli možnost využít wellness v sesterském Hotelu Ovruč ****, který se nachází vedle Hotelu Aplend Lake Resortu ****. Za vstup se doplácí 15 €/2 hodiny a je nutné si jej dopředu rezervovat na recepci. Wellness nabízí 3 druhy saun (finská, infra a parní), vířivku a odpočinkovou místnost. Zajímavostí byla sprcha s přednastaveným „deštěm“ – letní, jarní, podzimní. Kapacita je 10 osob.

Hotel Ovruč **** je stejně jako Aplend Lake Resort **** nový a i wellness ještě takřka vonělo novotou. Líbila se nám prostorná vířivka i krásné prostory wellness. K dispozici byla taktéž voda z barelu. Trochu nepříjemné byly společné šatny hned za vstupními dveřmi. Nikdy nevíte, kdo vás překvapí, když se zrovna převlékáte. Prostěradla byla až ve wellness a na recepci nám je nedávali. Musel jsem se ptát, kde je najdu. Paní na recepci mi však vše ochotně ukázala. Chyběl ochlazovací bazének, k dispozici ale bylo ochlazovací vědro. V době našeho pobytu bylo v Tatrách kolem -10 °C. Na cestu zpět venkem mezi hotely je tak nutné se dobře nachystat a obléct.

Kam se vydat na výlet?

  • Procházka kolem Štrbského plesa – i v zimě je stezka okolo jezera pravidelně upravována. Jedná se o krásnou trasu bez převýšení vhodnou pro rodiny s dětmi (zvládli jsme se sáňky i kočárkem). Za pěkného počasí se otevírají pohledy na zasněžené vrcholky Tater i ikonický Hotel Patria.
  • Lyžování v okolí Štrbského plesa (sjezdové i běžky) – ať už preferujete běžky nebo na klasické lyže, na Štrbském plese jde obojí. My jsme využili hlavně běžecké tratě v areálu Snow. Z hotelu se dá pěšky na tratě dostat za necelých 15 minut. Tratě jsou zde denně upravované pro klasickou i volnou techniku a jsou vhodné pro všechny výkonnostní kategorie. Za vstup se platí, denní vstupenka (kupuje se na stadionu) vyjde na 5 €.
  • Zubačka – asi 100 m od hotelu se nachází stanice zubačky. Využili jsme ji pro zpáteční jízdu do Štrby. Soupravy jsou nové a trať vede krásnou krajinou s výhledy. Cena jízdenky je 1 € pro dospělého a cesta ze Štrby do Štrbského plesa (a naopak) zabere asi 15 minut.
  • Tajný tip: sáňkování z Hrebienoku do Vysokých Tater + Tatranský ledový dom. Autem jsme dojeli do obce Vysoké Tatry odkud jsme nasedli na lanovku na Hrebienok. Po asi 10minutové jízdě jsme dorazili do horní stanice. Hned vedle se nacházel velký stan, ve kterém jsme si prohlédli úchvatné výtvory z ledu. Téma této zimy je Westminsterské opatství, vstup je zdarma. Hned vedle je restaurace, kde jsme se najedli. U horní stanice lanovky je půjčovna sáněk. Ty jsme si vypůjčili a vyrazili jsme po speciálně vytyčené trati dolů do obce Vysoké Tatry. Jednalo se o jedinečný zážitek, který jsme si užili i s naší malou dcerou (3 roky).
  • Veža snov – hned nad běžkařským areálem se tyčí tato „stezka v oblacích“. Vstup pro dospělého vyjde na 13 €, děti do 3 let jsou zdarma. Součástí je tobogán a pro odvážlivce skleněná podlaha ve výšce 50 m nad zemí nebo pochozí síť.

Závěrečné hodnocení pobytu v Aplend Lake Resort ****

“Náš pobyt jsme si náramně užili. Aplend Lake Resort nás nadchnul svou polohou, krásným interiérem i malebnými výhledy na zasněžené vrcholky Tater přímo z oken našeho apartmánu. Poloha hotelu zaručuje docházkovou vzdálenost jak k samotnému Štrbskému plesu, tak do centra obce, kde najdete restaurační zařízení, potraviny i obchody s lyžařským vybavením a suvenýry. V těsné blízkosti hotelu se nachází i stanice zubačky, kterou jsme se svezli. Pro dceru to byl zážitek. Bonusem je taktéž blízkost sjezdovek a běžkařského areálu, které jsme hojně navštěvovali. S absencí restaurace přímo v hotelu jsme počítali a naplno jsme využili plně vybavenou kuchyňku přímo na apartmánu.”


👍 Pobyt v Aplend Lake Resort **** byl osobně ověřen Františkem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 27. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet