Osobně ověřeno: Recenze pobytu s all inclusive na chorvatském ostrově Pag v Hotelu Pagus ****

Vydejte se spolu se Markétou, členkou našeho Travelking týmu, na chorvatský ostrov Pag. Konkrétně do Hotelu Pagus ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s all inclusive na chorvatském ostrově Pag v Hotelu Pagus ****

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 30.5.2022 - 1.6.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Pagus ****
  • Lokalita ubytování je: Chorvatsko
  • Cestovala jsem s: Partnerem
  • Stravování: All inclusive
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na pobyt do Hotelu Pagus **** jsme se vydali z města Zadar, kde jsme byli na víkend. Cesta ze Zadaru do městečka Pag, které je historickým centrem stejnojmenného ostrova, trvala necelou hodinku. Pag je sice ostrov, ale s pevninou jej spojuje most, a tak není třeba řešit dopravu trajektem. Do Chorvatska jezdíme z Prahy několikrát ročně a vždy volíme cestu přes Brno, Rakousko (Vídeň) a Slovinsko. Jediný problematický úsek bývá česká dálnice, jinak jsme touto trasou jeli vždy bez potíží. Pro přejezd přes Rakousko a Slovinsko si nezapomeňte zakoupit dálniční známky. V Rakousku stojí dálniční známka na 10 dní cca 250 Kč. Ve Slovinsku jsou dálnice dražší a vyjdou za 7 dní na 250 Kč, nebo je možné koupit měsíční známku za zhruba 500 Kč. V Chorvatsku se za dálnice platí ve formě mýtného za jednotlivé ujeté úseky.

Jak to bylo s parkováním?

Přímo před hlavním vchodem hotelu je poměrně velké parkoviště, kde se dá parkovat za poplatek 6 € za noc. Zvláště při pobytech v letní sezóně (červen až srpen) rozhodně doporučuji parkovací místo zarezervovat předem. Ve městě Pag jsou ovšem i veřejná parkovací místa, která je případně možné využít zdarma.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel jsme s navigací našli snadno. Jeho poloha přímo u malebné promenády je opravdu báječná. Hned za promenádou je pěkná a udržovaná oblázková pláž. Moře je tak od hotelu vzdálené pouhých pár metrů. Na nádhernou modrou hladinu je krásně vidět z jídelny, většiny pokojů, několika teras i z venkovních bazénů. Po promenádě se dá jít buď směrem do historického centra města Pag, nebo na druhou stranu do přírody. Já osobně trávím dovolenou nejraději turistikou, a tak mi přišlo skvělé, že na Pagu jsou možnosti výletů opravdu pestré. Pár set metrů od hotelu dokonce začíná zajímavá značená okružní trasa.

Po příjezdu nás uvítal velice milý pan recepční, který nám dal kartu od pokoje a řekl nám všechny důležité informace. Dostali jsme také náramky, které značily, že máme nárok na all inclusive servis. Celkově byl každý člen personálu, se kterým se během pobytu setkali, vždy usměvavý a ochotný, takže jsme se cítili opravdu příjemně. Dále bych vypíchla čistotu ve všech prostorách hotelu od pokojů přes restauraci až po bazény.

Hotel má pouhá dvě patra a my jsme dostali pokoj v tom nejvyšším. Na pobytu jsme byli na začátku sezóny, kdy byla obsazenost ještě poměrně nízká, a tak nám pan recepční přidělil pokoj s balkonem a výhledem na moře. Z druhé strany jsou pokoje s balkonem a výhledem do ulice. Pokoj byl opravdu prostorný a velmi vkusně vybavený. Kromě pohodlné postele v něm byla mini lednička, kvalitní a velká televize, pracovní stůl se židlí a křeslo. K uložení věcí sloužila velká skříň a několik menších komod. Koupelna byla dostatečně velká a její součástí byla toaleta, umyvadlo se zrcadlem a vana se zástěnou. K dispozici byl také set kosmetiky a dostatek ručníků. Z pokoje se mi úplně nejvíc líbil velký balkon se stolkem a posezením. Výhled na moře a protější vrcholky kopců byl opravdu úchvatný.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci balíčku jsme měli stravování formou all inclusive. Snídaně, obědy i večeře probíhaly ve formě bufetu v přízemní jídelně s velkou terasou, odkud je krásný výhled na moře. Nabídka jídel byla opravdu bohatá a věřím, své chutě zde uspokojí úplně každý. K snídani byla vždy vajíčka na několik způsobů (míchaná, míchaná ze zeleninou, volská oka, vařená), párky, klobásy, křupavá slaninka, spousta druhů uzenin, sýrů, zeleniny a pomazánek. K tomu nechybělo mnoho druhů pečiva včetně bezlepkového. Kdo má ráno raději sladké, mohl vybírat z mnoha druhů cereálií (opět včetně bezlepkových) s mlékem či jogurtem. K tomu si hosté mohli dávat džemy a marmelády, semínka, oříšky, posypky a samozřejmě čerstvé i kompotované ovoce. Velmi mě zaujal automat na tekući (tekutý) jogurt, který je v Chorvatsku velmi populární a na snídaně je naprosto ideální.

Také večeře ve formě bufetu byla vždy pořádná hostina. Na výběr bylo pokaždé několik druhů masa (kuřecí, hovězí, vepřové, krůtí) a různé druhy příloh. Velmi oceňuji bohatou nabídku ryb a mořských plodů – z těch bylo vždy několik pokrmů. Dále byly k dispozici 2 druhy polévek, salátový bar, stůl s uzeninami, sýry a pečivem a sladkou tečku bylo možné vybírat z různých druhů zákusků. Přiznám se, že mám celkem mlsný jazýček a z masa jím pouze ryby a to výjimečně, ovšem tady jsem snad ani nestíhala ochutnat všechno, co jsem chtěla. Všechny pokrmy byly lahodné a výborně dochucené. Přítel je naopak velký masožravec a také on všechno jídlo moc chválil. Oběd jsme za náš pobyt bohužel ani jednou nevyzkoušeli a to ze dvou důvodů. Zaprvé jsme se vždycky hodně najedli na snídani, takže hlad jsme dostali v podstatě až před večeří, a zadruhé jsme přes den byli vždy někde na výletě. V den odjezdu jsem se na obědový bufet zašla alespoň podívat a nabídka byla v podstatě totožná s výše popsanými večeřemi. Zahnat odpolední chutě bylo možné ve snack baru, kde se od 14:00 do 18:00 hodin podávalo občerstvení. Bylo možné si dopřát sladké pečivo (donuty, muffiny, záviny), popcorn, buráky a další dobroty.

K pití bylo v jídelně během snídaní, obědů a večeří k dispozici: červené a bílé víno, točené pivo, voda, džusy, limonády z postmixu, voda s okurkou, voda s citrusy, čaje a káva z automatu, která byla překvapivě vynikající. V místnosti se snack barem bylo možné si v rámci all inclusive dát pití od 7:00 hodin ráno do 23:00 hodin večer. Zde si mohli hosté sami natočit místní pivo Pan a červené i bílé víno. Dále zde byl limonádový postmix, automat na kávu a automat na alkoholické i nealkoholické koktejly typu mojito, sex on the beach, margarita, piňa colada a podobně. Na baru pak byly připraveny „panákové“ skleničky a místní pálenky. Já tvrdému alkoholu příliš neholduji a vystačila jsem si s vínem, přítel zase s pivem. Nabídka nápojů dostupných po celý den byla opravdu dostatečná. Jako jedinou drobnou výtku zmíním, že příteli vadilo, že si mimo hlavní jídla nemohl pivo natočit do skla, ale pouze do papírového kelímku. Pivo ze skla ale prý chutná mnohem lépe :) V hotelovém baru pak bylo možné dát si koktejly a jakostní vína hrazená zvlášť nad rámec all inclusive, ale tuto možnost jsme nevyzkoušeli. Personál jídlo i pití neustále doplňoval a staral se o čistotu, což bylo příjemné.

Jak jsme se najedli v okolí?

Během výletu do města Novalja, které je hlavním turistickým místem na Pagu, jsme si dali zmrzlinu v cukrárně Palma na hlavní promenádě. Troufám si říct, že na zmrzliny jsem téměř odborník a tuto zmrzlinárnu mohu, na rozdíl od mnoha jiných v Chorvatsku, s klidným svědomím doporučit. Všichni milovníci zmrzliny by měli během dovolené v Chorvatsku vyzkoušet nanuk King, který je v prodeji snad v každém supermarketu. Jedná se o místní verzi zmrzliny Magnum a za mě King vyhrává na plné čáře.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Vodních radovánek si v hotelu užijete opravdu dosyta. V prvním patře je wellness se saunami, vnitřním bazénem a menší posilovnou. Jsou zde také prostory pro masáže. Vnitřní částí wellness se dá projít do té venkovní, kde jsou 2 bazény obklopené lehátky a vířivka. V přízemní části hotelu je terasa s lehátky, odkud je to asi 10 metrů k břehům moře. Lehátka na oblázkové pláži nenáleží hotelu, avšak hosté si je mohou pronajmout za poplatek. Pláž (bez lehátek) je možné samozřejmě využívat zcela bezplatně.

Kam se vydat na výlet?

  • Nedaleko hotelu začíná krásná okružní trasa nazvaná Druhá strana Měsíce, která vás provede unikátní krajinou ostrova Pag. Stačí se vydat po pobřežní promenádě opačným směrem, než leží centrum města Pag. Po asi 1 km narazíte na modře značnou stezku, která vás dovede nejdříve k majáku Mikula na jednom z cípů ostrova. Zpět do hotelu můžete jít stejnou cestou, nebo se vydat opět modře značenou trasou přes několik kopečků. Po cestě se můžete kochat krásnými výhledy na zátoky Pagu, další Kvarnerské ostrovy a majestátní pevninské pohoří Velebit. Cesta vede z velké části po kamenech, a tak si rozhodně nezapomeňte obout kvalitní turistické boty! Pokud se rozhodnete jít celou trasu, tak si s sebou vezměte i pití. Celkem tento výlet zabere nejméně 3 hodiny.

  • Druhý den pobytu jsme se rozhodli „zdolat“ nejvyšší horu ostrova – Sv. Vid. Auto jsme zaparkovali ve vesničce Sveta Marija, která leží přímo pod horou. Poté jsme šli pěšky po cyklotrase podél moře směrem na město Kolan. Pár set metrů za Kolanem začíná červeně značená turistická stezka, která vede malebnou přírodou plnou pastvin s ovečkami až na Sveti Vid. Vrchol je ve výšce asi 350 m n. m., takže žádný velký výšlap to není. Přesto se jde z velké části opět po kamenech, a tak je turistická obuv nutností. Z vrcholu jsme šli nejkratší značenou stezkou zpět dolů do vesnice Sveta Marija. Ovšem tento sestup je poměrně prudký a náročný a doporučuji jej opravdu jen zkušeným a zdatným turistům. Těm méně zdatným doporučuji zaparkovat v zatáčce za městem Kolan, kde začíná červená značka. Tato trasa má asi 3 km jedním směrem. Náš velký okruh měl kolem 15 km a šli jsme jej zhruba 5 hodin.

  • Pokud si chcete z Pagu odvézt jedinečné suvenýry anebo milujete sýry a další delikatesy, navštivte prodejnu sýrárny Gligora v městečku Kolan, kam se dá od hotelu autem dostat za 15 minut. V tomto krásném obchůdku mají především největší místní specialitu – Paški sir (sýr z Pagu) z mléka místních ovcí, které během pobytu nejspíš někde potkáte. Kromě mnoha druhů sýrů a vynikajícího chorvatského pršutu či pálenky Rakija mají v obchůdku spoustu dalších dobrot.

  • Novalja je hlavní turistické letovisko na Pagu. Je zde pěkná promenáda, kamenné historické jádro a spousta skvělých restaurací. Z přístavu v Novalje vyplouvají výletní lodě. Pokud vás tedy láká výlet na moři, zamiřte sem. Během letní sezóny najdete v přístavu a jeho okolí spoustu stánků s pestrou nabídkou plaveb.

  • Za zmínku stojí také světoznámá pláž Zrće. Jedná se o krásnou oblázkovou pláž, která je největším centrem nočního života v celém Chorvatsku. V létě jede v této party destinaci zábava v plážových barech prakticky non stop.


Závěrečné hodnocení v Hotelu Pagus ****

Pobyt v Hotelu Pagus **** byl báječný od začátku do konce. Hotel leží v klidném městečku Pag hned vedle příjemné pobřežní promenády. Vodní živly se vyřádí ve vnitřním či venkovním bazénu, vířivce, nebo rovnou moři, do kterého je to z hotelu doslova pár kroků. V krásném a čistém vnitřním wellness jsou sauny, prostory na masáže a fitness. V prostorném pokoji s velkým balkonem s výhledem na moře jsem se cítila báječně a krásně jsem si v něm odpočinula. Jídlo ve formě all inclusive nemělo chybu a věřím, že z bohaté nabídky skvěle připravených jídel si vybere každý. Součástí jsou také alkoholické i nealkoholické nápoje od rána do večera, takže ani žízně se během dovolené bát nemusíte. Ostrov Pag je se svou rozmanitou krajinou skutečně výjimečnou částí Chorvatska, kam se ráda vrátím. Vzhledem k tomu, že dovolená v Hotelu Pagus **** byla opravdu krásným zážitkem, ráda navštívím znovu i tento hotel.


👍 Pobyt v Hotelu Pagus **** byl osobně ověřen Markétou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 25. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet