Ubytujte se přímo v historickém centru města Hradec Králové, v těsné blízkosti Velkého náměstí. Dobový hotel U České koruny*** vám nabídne komfortní ubytování se vším, co k poklidné dovolené potřebujete.

O ubytování

Hotel U České koruny se nachází v historickém centru Hradce Králové v těsné blízkosti Velkého náměstí (140 m). Naskýtá se vám tak perfektní příležitost prozkoumat kouzelné jádro města s množstvím zajímavých památek. Budete-li chtít načerpat trochu energie z přírody, zavítejte do přilehlých Žižkovských sadů (750 m), kde můžete v letních měsících navštívit některý ze zde konaných festivalů.

Při toulkách městem můžete objevovat četné historické památky. Navštivte například židovskou synagogu (1 km) z počátků dvacátého století nebo se projděte po nápaditém Gočárově schodišti (230 m). Nesmíte minout ani dominantu města katedrálu sv. Ducha (350 m), která se tyčí na Velkém náměstí. Parádní výhled na město i okolní přírodu si užijete zase z Bílé věže (300 m), nejvyšší městské stavby.

Technicky i umělecky zajímavým místem je Labská elektrárna Hučák (800 m), secesní stavba parní elektrárny na Labi. Milovníky umění potěší i další budovy, například Galerie moderního umění (120 m). Vyrážíte-li na pobyt s dětmi, vezměte je do Hvězdárny a planetária (4,4 km), do Kukuřičného bludiště (1,5 km) nebo na procházku do Jiráskových sadů (650 m).

Za městem se otevírá nádherná krajina, která nabízí ideální podmínky pro cyklistické i turistické výlety. Za přírodou vyrazte do Orlických hor, Prachovských skal (57 km) nebo Krkonoš, kde se můžete věnovat také zimním sportům.

Kde budete spát?

Ubytováni budete ve dvoulůžkovém pokoji s manželskou postelí či dvěma oddělenými lůžky, které se nachází v hlavní historické budově hotelu. K vybavení pokoje patří satelitní televize, WiFi připojení, trezor, minilednice a v létě také ventilátor. Nechybí ani samostatná koupelna se sprchovým koutem, kosmetikou a fénem.

Pokud cestujete s dítětem, zvolte třílůžkový pokoj, ty jsou buď klasické či s vyvýšeným patrem, ve kterém se nachází třetí postel. Vybavení je jinak totožné.

Na čem si pochutnáte?

V hotelové kavárně v suterénu hotelu s dobovým interiérem se servíruje pestrá bufetová snídaně s čerstvým pečivem a studenými i teplými pokrmy. K dispozici jsou od 7:30 do 9:30 hodin.

Hotel U České koruny ***

Hotel U České koruny ***

Tomkova 180/11 , Hradec Králové 3
Česká republika

Provozuje společnost:
SOFTPROFES, s.r.o. IČ: 60111429


+420 727 920 882

info@uceskekoruny.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
Po předchozí dohodě zdarma
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,1 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
0,8 km

Tipy na výlet

Hradec Králové

Hradec Králové Tip na výlet

Navštivte architektonickou perlu východních Čech. Hradec Králové se pyšní řadou historických památek i moderní architekturou. Nynější podobu mu vtiskli na začátku 20. století především dva architekti - Jan Kotěra a Josef Gočár. Centrum města bylo vyhlášeno městskou památkovou rezervací. Velkému náměstí dominuje gotická katedrála sv. Ducha, renesanční Bílá věž a barokní Stará radnice.

Jaká jsou největší lákadla Hradce Králové?

  • Obří akvárium
  • Městské aquacentrum s mořským vlnobitím
  • Klicperovo divadlo
  • Nenechte si ale ujít také monumentální urbanistickou budovu Muzea Východních Čech na Eliščině nábřeží a s tím spojené romantické procházky po nábřeží nebo dokonce vyhlídkové plavby po Labi.

Na své si přijdou i milovníci cykloturistiky nebo třeba in-line bruslení. Ve městě a jeho okolí je k dispozici mnoho parků a stezek.

Více informací
Aquacentrum Hradec Králové
Aquacentrum Hradec Králové
Státní hrad Kunětická hora
Státní hrad Kunětická hora
Hrádek u Nechanic
Hrádek u Nechanic