Největší slevy v roce jsou tady! Vyberte si svůj TravelBomba pobyt se slevou od 30 %!

Oblíbené 0

Zatím nemáte žádné oblíbené nabídky.

  • K nabídkám se můžete kdykoliv vrátit
  • Oblíbené nabídky na jednom místě
  • Upozornění na změny v nabídkách

Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Thermal Resortu Lendava *** ve slovinských lázních

Vydejte se spolu s Anet, členkou našeho Travelking týmu, do slovinských lázní. Konkrétně do Thermal Resortu Lendava ***. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a jídlo? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Thermal Resortu Lendava *** ve slovinských lázních

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 1.9.–3.9.2024
  • Ubytováni jsme byli v: Thermal Resort Lendava ***
  • Lokalita ubytování je: Slovinsko
  • Cestoval jsem: S partnerem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Pobyt v Thermal Resortu Lendava *** jsme si naplánovali na závěr naší týdenní dovolené ve Slovinsku. Procestovali jsme tuto krásnou zemi křížem krážem a zbýval poslední cíl – východní lázeňské městečko Lendava. Přijeli jsme sem z Mariboru, odkud cesta trvala asi 50 minut.

Pokud bychom jeli z Prahy, zvolili bychom trasu buď přes Bratislavu, nebo Vídeň. Cesta by v obou případech zabrala asi 6,5 hodiny. Pro cestování po Česku a Rakousku se vám určitě bude hodit 10denní dálniční známka (ČR: 270 Kč, Rakousko: cca 288 Kč). Maďarské i slovenské dálnice lze objet okolními silnicemi, jako jsme to udělali my při zpáteční cestě.

Jak to bylo s parkováním?

S parkováním jsme neměli žádné starosti. Přímo před hotelem se nachází velké parkoviště s desítkami míst, které jsou určené pro hosty hotelu a termálních lázní. Parkování jsme měli zdarma a příjezd nebylo nutné předem hlásit.

Kde jsme se ubytovali?

Za odpočinkem jsme se vydali do lázeňského městečka Lendava, kde nás přivítal velký hotel propojený s rozsáhlými termálními lázněmi. Velikost areálu mně vyrazila dech. Nacházelo se v něm 7 bazénů, lesopark s lehátky, několik apartmánů a samozřejmě i hlavní budova s jídelnou, společenskými místnostmi, saunovým světem a ubytováním. Zkrátka vše na jednom místě!

S přítelem jsme se ubytovali ve dvoulůžkovém pokoji, který měl vlastní prostornou koupelnu se sprchou. Součástí byl i balkon, bohužel s výhledem na parkoviště. Vše bylo čisté a moderní, a tak jsme se v místnosti od první chvíle cítili báječně. Pokoj byl menší, ale nic v něm nechybělo. Pohodlnou manželskou postel doplňovala křesílka, psací stůl a lednička. Za velké plus jsme považovali také klimatizaci, která nám zpříjemnila pobyt v horkých dnech. Samozřejmostí byla velkoplošná televize, ve které byl nainstalovaný speciální program se všemi důležitými informacemi o hotelu, wellness a okolí.

Potěšilo mě, že jsme měli na posteli připravené voňavé župany a ručníky do wellness. Do druhého dne nám nestačily uschnout, a tak nám je pokojová služba ráno vyměnila za nové.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Snídaně formou bufetu

Hladem jsme během pobytu rozhodně netrpěli. Den začal pořádným snídaňovým bufetem se spoustou dobrot. Zamilovala jsem si vajíčkovou pomazánku, která s čerstvou houskou, zeleninou a šunkou chutnala jednoduše skvěle. Přítel jako obvykle zamířil do sekce s vajíčky, párky či slaninou a dopřál si sytou anglickou snídani. Na švédských stolech nechyběly ani čerstvé džusy, ovoce se zeleninou, sýry, uzeniny nebo müsli s jogurtem.

Snídaně se podávala od 7:00 do 9:30. Jelikož nejsme zrovna ranní ptáčata, potěšilo nás, že i kolem 9:00 bylo stále z čeho vybírat! Mrzelo nás jen to, že nám obsluha nedovolila vzít si kávu na venkovní terasu.

Večeře formou bufetu

Po celém dni u bazénů jsme se do jídelny vydali znovu – tentokrát na bufetovou večeři. Na výběr jsme měli každý den asi z 5 pokrmů a 2 polévek. Hlavní jídlo jsme mohli doplnit zeleninou ze salátového baru nebo dezertem. Největší radost mi ale udělalo, když přítel vypátral zmrzlinu! No uznejte sami –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ není nad to zakončit den dvěma kopečky sladké pochoutky.

Večeře se podávala od 18:00 do 20:30. Na výběr byla tradiční jídla, jako houbové penne, grilovaná kuřecí prsíčka, smažené rybí filé nebo hovězí guláš se špekem. Vždy byla k dispozici i vegetariánská varianta. Nápoje nebyly součástí polopenze, nechali jsme si je napsat na pokoj a vše zaplatili najednou při odjezdu.

Jak jsme se najedli v okolí?

Polopenze nás dostatečně zasytila, a tak jsme během dne nemuseli pátrat po restauracích v okolí. Když nás jednou přece jen dostihl hlad, zahnali jsme ho ve stánku s rychlým občerstvením přímo v lázeňském areálu.

Poslední den jsme se stavili v Lendavě, kde jsme zašli na oběd do italské restaurace Bella Venezia. A bylo to dobré rozhodnutí! Jídlo chutnalo skvěle, obsluha byla velmi milá a bohatý interiér vytvářel příjemnou středomořskou atmosféru.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

V hotelovém wellness jsme trávili většinu našeho pobytu. Hotel je přímo propojený s velkými termálními lázněmi. Stačilo tak jen nahodit župan, sjet výtahem a rovnou skočit do bazénu.

Bazénů jsme tu napočítali celkem 7, konkrétně:

  • 2 venkovní s parafínovou vodou,
  • 2 vnitřní, z nich jeden propojený s venkovním,
  • 1 relaxační venkovní,
  • 2 dětské (vnitřní a venkovní)
  • venkovní plavecký bazén s tobogánem a skluzavkami.

V některých bazénech se pravidelně zapínaly zábavní prvky jako hydromasážní trysky, vodopády nebo divoká řeka. Největším lákadlem ale byla unikátní termální voda, která nemá ve světě obdoby. Vysoký obsah parafínu vytváří výraznou zelenou barvu a příjemnou texturu i vůni. Překvapilo mě, jak moc bylo koupání v této minerální vodě uvolňující.

To ale stále není všechno! K hotelu totiž patří i parádní saunový svět se 4 saunami – parní, infra a finskými. Vyzkoušeli jsme je všechny a báječně jsme se uvolnili.

Bazény byly otevřené od 8:00 do 20:00, i když ty parafínové se bohužel začaly vypouštět asi o hodinu dříve. Do sauny jsme jako hoteloví hosté mohli do 14:00 a protože bylo venku teplo, byli jsme v nich úplně sami. Nejvíce nás potěšilo, že jsme do lázní měli volný vstup dokonce i celý den po check-outu!

Jaké měl hotel zázemí pro děti?

Děti budou v hotelu štěstím bez sebe! Ty nejmenší zabaví vnitřní i venkovní brouzdaliště, zatímco starší rošťáci se v letní sezóně vydovádí na venkovním koupališti se dvěma tobogány a širokou skluzavkou.

V areálu nechybí ani venkovní hřiště a vnitřní dětský koutek se spoustou hraček. Pro rodiny je tak pobyt v hotelu propojeném s lázněmi jako stvořený.

Kam se vydat na výlet?

Hotel leží v malém městečku Lendava, jen kousek od hranic s Chorvatskem, Maďarskem a Rakouskem. Místní kopcovitá krajina porostlá vinicemi trochu připomíná italské Toskánsko, a vybízí tak k toulkám po okolí. Ačkoliv je Lendava od slovinských hor daleko, rovinu tady nečekejte a radši si na procházky vezměte dostatek vody. :)

Kam jsme vyrazili na výlet, když jsme zrovna nelenošili u bazénu?

  • Vinarium Lendava – moderní, designová rozhledna s výhledem do 4 zemí najednou byla jasným cílem. Cesta z hotelu na kopec nám ale ve 33 °C dala pořádně zabrat! O to víc nás pak potěšila možnost vyjet na vyhlídku výtahem. Poté, co jsme se pokochali krásným výhledem na vinice, vychutnali jsme si pod rozhlednou skleničku regionálního vína. Výlet doporučuju všemi deseti!
  • Lendava – malé městečko, kde najdete cukrárny, restaurace a malý zámek na kopci. My jsme tu obdivovali budovu kulturního centra, u kterého visela spousta barevných deštníčků.
  • Kopec s kostelem sv. Trojice – kouzelným místem, které dominovalo celé Lendavě, byl kopeček s malebným kostelem, který se vypínal uprostřed vinic. Procházka k němu byla krásným zpestřením pobytu.
  • Maribor – nedaleko Lendavy se nachází známé vinařské město Maribor, ve kterém se ukrývá i nejstarší vinná réva na světě. Centrum města obklopené vinicemi nás okouzlilo. V ulicích láká k posezení nespočet podniků, na promenádě u řeky se konají koncerty a v městském parku je zase prostor pro nerušený odpočinek.

TIP: Cestou zpátky jsme to vzali přes maďarské lázně Győr, kde jsme dokonce přenocovali. Impozantní budovu radnice jsme znali z fotek, zamilovali jsme si ale i zbytek historického centra plného romantických zákoutí.

Závěrečné hodnocení pobytu v Thermal Resortu Lendava ***

Ubytování v Thermal Resortu Lendava *** propojeném s termálními lázněmi bylo opravdovým zážitkem. Nadchl nás moderní pokoj, obrovské wellness se 7 bazény a saunovým světem i bohatá polopenze. Ze všeho nejvíc jsme si ale užívali lenošení v unikátní parafínové vodě. Pokud toužíte po odpočinku na místě, kde bude o vše postaráno, pak je tento slovinský resort správnou volbou.


👍 Pobyt v Thermal Resort Lendava *** byl osobně ověřen Anet, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 18. 10. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden