Lendava je Slovinské město, které leží asi 3 km od hranic s Maďarskem a 4 km od hranic s Chorvatskem. Známé je především pro své unikátní termální prameny s parafínovou vodou. Díky ubytování v Thermal Resort Lendava ***, který je s lázněmi propojený, si užijete relaxaci v horké vodě kdykoli se vám bude chtít. K dispozici je 5 venkovních bazénů a také 2 vnitřní. Vybrat si můžete ubytování ve dvoulůžkovém pokoji přímo v budově hotelu, anebo v apartmánu až pro 5 osob. V každém případě vás čeká také chutná polopenze formou bufetu.

O ubytování

Thermal Resort Lendava *** se nachází v lázeňském městě Lendava v nejvýchodnějším cípu Slovinska. Přijeďte si užít pohodový pobyt v blízkosti Maďarska i Chorvatska, spoustu skvělého jídla a především relaxaci v unikátní parafínové termální vodě.

Kromě odpočinku v ozdravné vodě se zde ovšem můžete věnovat i objevováním mnoha krásných míst. Dominantou starobylého centra města je hrad Lendava (2 km). Dále zde najdete mnoho historických budov a s dějinami města a jeho okolí se můžete seznámit při prohlídce expozic oblastního muzea (1, 8 km). Krajem vinic vás provedou četné cyklistické stezky a jako na dlani si Lendavu prohlédnete z rozhledna Vinarium (2,3 km).

Pokud patříte k milovníkům lázeňství, můžete vyzkoušet i legendární maďarské lázně! Nebudete to do nich mít daleko – termální lázně Lenti s energetickým parkem sv. Jiří jsou vzdáleny jen 17 km.

Během pobytu ovšem stihnete navštívit i Chorvatsko. Podél hranice s Chorvatskem se rozprostírá Regionální park Mura-Drava (5 km) protkaný říčními rameny i cyklotrasami. Za vidění stojí také chorvatské město Varaždin (32 km), kterému se přezdívá „Malá Vídeň“. Jeho centrum je plné barokních paláců a jeho dominantou je hrad zasazený v anglickém parku.

Kde budete spát?

Resort obklopený zelení zahrnuje hotel, apartmánový komplex a kemp. Na vás již čeká útulný, klimatizovaný apartmán s vlastní koupelnou a WiFi, kde si užijete dovolenou v naprostém pohodlí s výhledem na rozmanitou lendavskou přírodu nebo okolní vinice.

Apartmán 2+1 (30 m²) je koncipovaný jako garsonka a skládá se ze spací části s manželskou postelí, obývací části s plně vybaveným kuchyňským koutem a koupelny. Součástí vybavení je televize, psací stůl, jídelní stůl či kávovar. Pohovku v obývací místnosti je možné použít jako přistýlku pro 1 osobu. K apartmánu patří také venkovní terasa nebo balkon.

Apartmán 3+1 (35 m²) zahrnuje samostatnou ložnici, obývací pokoj propojený s plně vybavenou kuchyňkou a koupelnu. V ložnici najdete manželskou postel a jednolůžko, v obýváku je rozkládací pohovka vhodná jako přistýlka. Nechybí televize, psací stůl, jídelní stůl a kávovar. I tento apartmán má vlastní balkon či terasu.

Apartmán 4+1 (57 m²) nabízí soukromí 2 ložnic s manželskými postelemi, obývací pokoj s vybaveným kuchyňským koutem a koupelnu. V obýváku je navíc rozkládací pohovka, kterou lze využít jako přistýlku. K vybavení dále patří televize, psací stůl, jídelní stůl nebo kávovar. Ani v tomto apartmánu nebudete ochuzeni o balkon či terasu.

Na čem si pochutnáte?

V hotelové restauraci si pochutnáte na lokálních specialitách i lahodné mezinárodní kuchyni. Všechna jídla jsou připravena výhradně z kvalitních surovin od místních dodavatelů, a tak se vaše chuťové buňky mají skutečně na co těšit. Snídaně i večeře mají formu bohatého bufetu, a tak si užijete vydatný start i zakončení každého dne pobytu.

Pokud vás během dne přepadne hlad, zaženete jej v moderní taverně s terasou se širokou nabídkou jídel i domácích dezertů. Na svůj oblíbený nápoj můžete od rána do večera skočit do hotelového baru.

V lázeňském areálu se můžete posilnit v Bikini baru a během letní sezóny doporučujeme ochutnat grilované speciality z BBQ baru umístěného před hotelem.

Kde budete relaxovat?

Součástí hotelu jsou termální lázně o rozloze téměř 2 000 m². Součástí areálu jsou vnitřní i venkovní bazény s unikátní termominerální vodou, kterou jinde v Evropě nenajdete. Pro vysoký obsah parafínu má zdejší termální voda zelenou barvu. Prameny o teplotě 62ºC tiší neduhy pohybového aparátu a podpoří úplné uvolnění těla i mysli.

K odpočinku i vodním radovánkám slouží vnitřní bazén (32–34 °C), rekreační bazén (30-32 °C), dětský bazén (28-32 °C), bazének s přírodním gejzírem (36-38 °C), velký venkovní plavecký bazén se skluzavkami (26-29 °C), přírodní venkovní bazén (36-38 °C) a venkovní dětský bazén (26-29 °C). Kromě toho zde najdete vodopády, masážní trysky, rychlou řeku, tobogány a další atrakce pro vodní živly.

Prohřát se můžete v saunovém světě s finskou, infra a parní saunou. Pro ještě větší relaxační prožitek je možné si dopřát při masáží a dalších léčebných procedurách. Milovníky pohybu zajisté potěší, že resort má vlastní posilovnu.

Thermal Resort Lendava ***

Thermal Resort Lendava ***

Tomšičeva ulica 2A , Lendava
Slovinsko

Provozuje společnost:
Terme Lendava d.o.o. IČ: 8281386000


+386 0 2577 4413

reservation@wellnessresortlendava.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Možnost procedur
Lázně
Restaurace
Dětské hřiště
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
2 km
Vzdálenost od lázní
10 m
Zastávka
1,1 km
Aquapark
10 m

Tipy na výlet

Termální lázně Lenti

Termální lázně Lenti Tip na výlet

V termálních lázních Lenti v jihozápadním Maďarsku na vás čeká nejen 5 krytých a 5 venkovních bazénů s mnoha skluzavkami, tobogány a jinými atrakcemi pro celou rodinu, ale také léčivá voda s obsahem hydrogenkarbonátu sodíku. Ta je vhodná pro léčbu onemocnění pohybového aparátu, páteře a kloubních potíží. Největší bazén o rozloze 1329 m² je opravdovým zážitkem, najdete zde divokou řeku (zrychlovací kanál), masážní trysky šíje, masážní lavice a obrovský tobogán s délkou 75 m.

Bazény v termálních lázních Lenti:

  • Zážitkový bazén se 75m tobogánem 3m rodinnou skluzavkou
  • Dětský bazének
  • Zážitkový bazén pro dospělé s masážními děly a tryskami
  • Vířivka
  • Krytý plavecký bazén
  • Krytý výukový bazén
  • Krytý léčebný bazén
  • Otevřený hydromasážní bazén
  • Otevřený výukový bazén
  • Otevřený plavecký bazén
  • Otevřený dětský bazén
  • Otevřený léčebný bazén
  • Otevřený zážitkový bazén

Dalším lákadlem a exkluzivitou místních termálních lázní je Park energie Svatého Jiří (Park Szent György). Tento park se nachází ve styčném bodě energetických linií, a tudíž se věří, že hosté zde mohou společným vlivem léčivé vody a zvláštního energetického místa lépe odpočívat, nabíjet se a zotavovat.

Využívání blahodárných účinků léčivých vod se může kombinovat s různými léčebnými procedurami. Pro poskytování procedur je nutná lékařská prohlídka, konzultace.

Venkovní bazény jsou v provozu od května do září, krytá část a saunový svět (se dvěma finskými saunami, jednou aromatickou a jednou fyziotermní) pak celoročně. Základní vstupné do lázní je 2 790 HUF (cca 250 Kč), za saunový svět se připlácí zvlášť.

Více informací
Termální Park Terme 3000
Termální Park Terme 3000
Národní park Örségi Nemzeti
Národní park Örségi Nemzeti
Hrad Lenti
Hrad Lenti