Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Dunajské Stredě s wellness v Apartmánech Termál ***

Vydejte se na Slovensko s Vláďou, členem našeho týmu Travelking. Konkrétně do Apartmánů Termál *** v Dunajské Stredě. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a jídlo? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
 Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Dunajské Stredě s wellness v Apartmánech Termál ***

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 1.12.2023 - 3.12.2023
  • Ubytováni jsme byli v: Apartmánech Termál ***
  • Lokalita ubytování je: Dunajská Streda
  • Cestoval jsem: S manželkou a dcerou
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Cesta byla vskutku zajímavá. :-) Jeli jsme naším rodinným kombíkem. Já, má žena a naše dcerka. Vyráželi jsme z Uherského Hradiště hned po obědě, kolem 12:00 hodin, směrem na Strání na státní hranici a pak dále na Nové Mesto nad Váhom, Piešťany, Hlohovec, Galanta až do Dunajské Stredy. Celou cestu jsme měli sněhovou chumelenici. Původně jsem měl v plánu zakoupit slovenskou dálniční známku a frčet si to po dálnici, ale má žena, ovlivněna katastrofickými scénami z akčních filmů, se obávala hromadné nehody na dálnici, tak jsem se povinně vydal přes okresky. Cesta trvala necelé 3 hodiny, přesně dle odhadu navigace, ale přes dálnici by to zabralo spíše 2 a čtvrt hodiny. Pozor, jakmile sjedete před termály z hlavní cesty, nepojedete rovně k Hotelu Thermalpark ***, ale dáte se doprava k Apartmánům Termál ***. Poté vjedete do zákazu, přímo do areálu apartmánů a zaparkujete si hned před budovou.

Jak to bylo s parkováním?

Parkování bylo v areálu, zdarma a není možné se dovnitř dostat jinak než přes závoru Thermalparku. Dostanete lístek, který vám na recepci označí, a máte tak parkování vždy zdarma. Platí jen zákazníci, co jedou přímo do Thermalparku. Parkování jsme nemuseli hlásit dopředu, míst se našlo dostatek, i když byly apartmány slušně zaplněné.

Kde jsme se ubytovali?

Apartmány Termál *** jsou defacto propojeny s lázněmi Thermalpark a okolí je vyloženě určené k rekreaci. Kousek od hotelu je i restaurace. O děti se bát nemusíte, protože ubytování je dostatečně daleko jak od centra, tak od hlavní silnice a celý areál je oplocen. Do centra města Dunajská Streda je to asi 1,3 km, tedy 3 minuty autem. Ve městě je pak obrovská spousta nákupních center, restaurací apod.

Bydleli jsme v 1. patře budovy, v apartmánu se 2 ložnicemi, zařízenou kuchyňskou linkou, venkovní terasou a vlastní koupelnou. Vše vypadalo jako po nedávné rekonstrukci, nové, funkční a vkusně zařízené. Zaujala mě velká LCD TV s připojením na Netflix v každé ložnici. Večer jsme tedy mohli s dcerkou usínat u pohádkového Grinche. :-) Zvláštní ale je, že vejdete do apartmánové budovy, vyjedete výtahem do patra a pak jdete přes venkovní terasu do pokoje. V létě je to jistě super, ale v zimě už si sundáváte bundu a čepici a frr, jste zase venku. Ale to je jen detail.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí balíčku byly bufetové snídaně. Podávaly se v menší budově cca 50 metrů od našeho apartmánu. V zimě tedy opět s bundami a čepicí. V létě tohle řešit nemusíte.

U vstupu nás přivítala velmi milá dáma, která vždy chtěla slyšet číslo pokoje a poté nás usadila na místo. Na výběr k snídaní je toho spousta. Vejce na 3 způsoby, klobásky, párky, opečená slaninka, smaženky. Taktéž studený bufet se spoustou druhů uzenin a sýrů, zelenina, pomazánky. Pro ty, co ráno rádi sladké, měli (bohužel jen kupované) bábovky, buchtičky, rohlíčky, med, marmelády a Nutellu. Samozřejmě jsme měli k dispozici i jogurty a müsli, ale to si připravuji doma, když se mi ráno nic nechce, tady byly na výběr lepší pokrmy. :-)

Nechyběl ani automatický kávovar na kávu a čokoládu. Druhů káv bylo v nabídce snad 20! Kávovar vám je připraví z kávy od lokálního výrobce. A chutnala fakt skvěle. To bych tady úplně nečekal. Celkově jsme byli moc spokojeni.

Jak jsme se najedli v okolí?

Podniky v okolí jsme tentokrát moc nevyzkoušeli. Jelikož jsme cestovali s dcerou, co miluje McDonald's a v Dunajské Stredě jejich restaurace je, zašli jsme dvakrát na večeři právě tam. Obědy jsme nestíhali, ale asi 50 metrů od apartmánů je restaurace a penzion Fortune s venkovní zahrádkou.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Z apartmánu jsme vyrazili do propojených lázní Thermalpark. Ale pozor, v zimě se pořádně oblečte, protože než se dostanete do vnitřních lázní, musíte projít venkovním areálem. Rozhodně to není jen na župan a plavky. Vhodnější je jít oblečen jako na ven a v šatně se pohodlně převléct do plavek a županu. Abyste se do lázní dostali, obdržíte při check-inu hodinky s čipem. Wellness je přístupné i pro veřejnost, ale neměli jsme problém s tím, že bychom se někde tlačili. Areál je opravdu velký. Jelikož jsme vyrazili na pobyt v prosinci, otevřená byla prakticky jen vnitřní část Thermalparku.

Dalo se ale jít i do jednoho venkovního bazénu s termální vodou a to byl pro nás i naši dceru skvělý zážitek! Venku sníh a zima a termální voda měla něco kolem 40 °C. Voda ve zdejších termálech má pozitivní účinky např. pro osoby s kosterním a svalovým onemocněním nebo po úrazech a je čerpána z vrtu hlubokého přes 1 600 m – to jsem si nastudoval na místní tabuli. :-) Nicméně není vhodná pro malé děti na rekreaci delší než 20 minut. Proto jsme hlavní část naší koupačky trávili ve vnitřním plaveckém bazénu nebo ve vnitřním wellness bazénu s tryskami, vodopádem a vířivkou.

Součástí komplexu je i dětský bazén, ale tam se nám nechtělo. Dcera už se na to cítila příliš velká. Ještě je zde možnost zakoupit si vstup do saunového světa, ale tu jsme nevyužili, protože dcerka na to ještě není. Sauny nebylo nutné předem rezervovat, kapacity jsou dostatečné.

Župany jsme měli nachystané už na pokoji a pantofle jsme si chytře přivezli z domova. Součástí balíčku je i 20minutová masáž zad a šíje pro každou osobu. Masáže se provádí v jednom z pokojů přímo v budově. Pan masér byl velmi příjemný a upovídaný. Vyprávěl nám o historii zdejšího místa i kam se zajít podívat.

Cestování s dětmi

Cestovali jsme i s naší devítiletou dcerou. Byl pro nás připraven apartmán se 2 ložnicemi. V jedné ložnici bylo manželské dvoulůžko a ve druhém pokoji velká přistýlka pro 2 děti. Dcera se tedy mohla pohodlně rozvalovat i se svými plyšovými mazlíky, které si přivezla z domu. Apartmány jako takové nemají žádnou společenskou místnost nebo dětské hřiště, ale jelikož jsme téměř celý pobyt strávili v připojených lázních, nebylo to potřeba. V lázních na děti mysleli dostatečně. Stravu dostanou děti stejnou jako rodiče. Tedy bufetové snídaně. Co si vyberou, to snědí. :-)

Kam se vydat na výlet?

Blízké okolí Dunajské Stredy jsme nezkoumali. Ale hned druhý den jsme se vydali do nedaleké Bratislavy. Cca 45 min cesty, po dálnici pak jen 35 minut. V Bratislavě jsme parkovali jen kousek od Prezidentského paláce – ve Spojné ulici, a byl jsem překvapen, že se o víkendu, takto u centra, nemusí parkovné platit. To mám rád. :-)

  • Navštívili jsme Bratislavský Hrad – krásnou udržovanou památku na vrcholu kopce s výhledem na Bratislavu a řeku Dunaj. Můžete se podívat na hradní nádvoří nebo si vyjít na hradby a kochat se pohledy na město. Nikde jsme žádné vstupné neplatili. Na hrad se dostanete Zámeckou ulicí, ale tím ho obcházíte dokola. Cesta zpět z hradu byla zajímavější. Sešli jsme k Mikulášské bráně – tajemná kamenná brána se schodištěm, poté kolem sochy Bosorky (já myslel, že je to socha Medúzy), kolem chrámu sv. Mikuláše a Židovskou ulicí zpět k mostu SNP.

  • Staré Město a hlavní náměstí – zrovna zde probíhaly adventní trhy, takže všude lidí jak šlupek, ale tolik krásných a zajímavých kaváren a restaurací jsem dlouho neviděl. My si dali svařák a nealko punč ve stánku na náměstí a prošli si pár butiků s cetkami.

Chtěli jsme toho navštívit více, ale zrovna nás zastihl déšť se sněhem a studeným větrem. Holky zavelely, že se jede domů, tak jsme vyrazili zpět na pokoj.


Závěrečné hodnocení pobytu v Apartmánech Termál ***

“Pokud máte rádi relax a koupání v teplých vodách, je pobyt v Apartmánech Termál pro vás. Apartmány vypadají nově a moderně, jsou prostorné a mají vše, co k příjemnému pobytu potřebujete. Snídaně jsou bohaté a velmi dobrou tady měli i kávu. Příjemným překvapením byl sympatický a upovídaný pan masér. Zlatým hřebem pobytu je pak samozřejmě Thermalpark plný bazénů s horkou vodou. Z výletů doporučujeme návštěvu nedaleké Bratislavy. Hlavně Bratislavského hradu a starých uliček centra města. Určitě doporučuji vyzkoušet i některou z místních stylových kaváren.”


👍 Pobyt v Apartmánech Termál *** byl osobně ověřen Vláďou, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 28. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet