Osobně ověřeno: Recenze pobytu u moře v chorvatském městečku Kraljevica ve Ville Dora

Vydejte se spolu s Tamasem, členem našeho Travelking týmu, do Chorvatska. Konkrétně do Villy Dora v letovisku Kraljevica v Kvarnerském zálivu. Jaká byla cesta, ubytování, bazén a pláže? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu u moře v chorvatském městečku Kraljevica ve Ville Dora

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 20.5.2022 - 22.5.2022
  • Ubytováni jsme byli ve: Ville Dora
  • Lokalita ubytování je: Chorvatsko
  • Cestoval jsem s: Přítelkyní
  • Stravování: Bez stravy
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na pobyt do Villy Dora jsme se vydali autem z města Körmend ležícího v západním cípu Maďarska. Trasa do chorvatského přístavního letoviska Kraljevica byla dlouhá asi 360 km. Z větší části jsme jeli po dálnici, a tak cesta trvala kolem 4 hodin. V Chorvatsku se za ujeté úseky dálnice platí na mýtných branách, takže není třeba řešit dálniční známku.

Jak to bylo s parkováním?

Parkování na soukromém parkovišti s uzamykatelnou bránou bylo v ceně balíčku. Po příjezdu jsme dostali elektronický ovladač, kterým se brána otevírala a zavírala dle potřeby, což bylo velmi praktické. Na parkovišti je pro vozy hostů vyhrazen dostatek míst.

Kde jsme se ubytovali?

Villa Dora se nachází v městečku Kraljevica, které leží mezi většími a známějšími letovisky Crikvenica a Rijeka. S navigací jsme vilu našli opravdu snadno. Nedaleko Kraljevici vede most na ostrov Krk, na který je to odtud téměř, co by kamenem dohodil. Na moře, most i ostrov je z apartmánů i zahrady pěkný výhled. Hlavní výhodou je, že apartmány se nacházejí přímo na pobřeží. Stačí sejít pár schodů a jste na pláži. Prostředí je přímo okouzlující – ve velké zahradě se středomořskou vegetací a bazénem jsme se cítili jednoduše báječně. Krásné výhledy na modrou mořskou hladinu dováděly vše k dokonalosti. Součástí zahrady je navíc zázemí pro grilování, takže pokud máte rádi grilovačky, určitě doporučuji této možnosti využít.

Apartmány jsou dostatečně prostorné a zároveň příjemně útulné. Jsou vybaveny komfortním nábytkem a nechybí v nich například ani klimatizace a televize. Součástí apartmánu je i plně vybavená kuchyň a koupelna se sprchovým koutem a toaletou. Jediné, co jsme trošku postrádali, byl kávovar, ale jinak nám nechybělo vůbec nic.

Jak jsme se najedli v okolí?

Vzhledem k tomu, že strava není součástí pobytového balíčku, měli jsme dostatek příležitostí vyzkoušet restaurace v okolí ubytování. Na večeři jsme šli do pizzerie Petrus, kam jsme došli během 15minutové procházky. Jako předkrm jsme si dali vynikající domácí sýr a chorvatský pršut. Pizza jako hlavní chod byla také výborná a navíc na chorvatské poměry za skvělou cenu. Druhý den jsme večeřeli v restauraci Frankopan, kam jsme dojeli za pár minutek autem. Tento podnik má prostornou terasu s opravdu krásným výhledem na moře. Jedná se tak o dokonalé místo například pro romantickou večeři. Dali jsme si chorvatskou specialitu – černé rizoto a mořské plody. S jídlem, prostředím i obsluhou jsme byli opět moc spokojeni.

Na odpolední šálek kávy jsme zašli do baru Captain Hook, který se nachází přímo v Kraljevické loděnici a je z něj krásný výhled na vodu a plavidla. Káva byla lahodná a levná – co víc si může člověk přát. Během výletu do letoviska Crikvanica jsme se naobědvali v restauraci Kavana Piko. Pochutnali jsme si na plodech moře, které byly skutečně čerstvé a lahodné.

Jaký byl bazén a pláže v okolí hotelu?

Nejbližší pláž se nachází přímo pod apartmány, a tak stačí sejít pár schodů a jste u moře. Pláž je pěkná a udržovaná. Průzračné moře poskytuje ideální podmínky pro koupání i potápění. Středobodem nádherné zahrady je bazén obklopený mnoha lehátky. Voda v bazénu byla vždy dokonale čistá a příjemně teplá. Ať už se tedy těšíte hlavně na vodní radovánky, nebo chcete chytat bronz, obojího si zde užijete dosyta.

Kam se vydat na výlet?

  • Město Kraljevica – dá se tam jít pěšky asi 30minutovou procházkou, nebo jet zhruba 5 minut autem. Středu města dominuje loděnice. Nedostatek klasických památek dostatečně vynahradí příjemná atmosféra a přijatelné ceny v restauracích. Doporučuji sednout si na kávu a zákusek v některé z kaváren a sledovat ruch v loděnicích.
  • Hrad Frankopan – asi jediná významná historická památka v Kraljevici. Jeho interiéry můžete navštívit při prohlídce a jeho součástí je také expozice o významné rodině Frankopanů.
  • Letovisko Crikvenica – je vzdálené asi 20 minut jízdy autem. Najdete zde mnoho skvělých restaurací, barů a obchůdků a také krásné pláže lemované borovicovými háji.
  • Město Rijeka – třetí největší chorvatské město je skvělým cílem pro celodenní výlet. Stihli jsme navštívit hrad Trsat a unikátní digitální planetárium. Úplně nejvíc se nám ovšem líbila živá městská třída Korzo, což je pěší zóna s mnoha obchody lemovaná krásnými budovami.
  • Výlety lodí – pokud se chcete vydat na moře, vydejte se do přístavu v Crikvenici. Tam najdete během léta spoustu stánků nabízející nejrůznější výlety lodí. My jsme byli na jedné kratší okružní plavbě a byl to skvělý zážitek.

Závěrečné hodnocení pobytu ve Ville Dora

"Villa Dora je ideální místo pro odpočinek i skvělý výchozí bod pro výlety do atraktivních měst v okolí či na ostrovy. Největší výhodou je, že k moři je to doslova pár kroků po schodech. Uprostřed nádherné zahrady je navíc čistý venkovní bazén, kde si užijete parádní vodní radovánky i opalování na lehátku, nechybí ani možnost grilování. Apartmán byl komfortně zařízený a byl z něj krásný výhled na moře. Po výletech do okolních měst jsme si vždy rádi zaplavali v moři a poté si vychutnali sklenku vína při pohledu na zapadající slunce. Noční světla nad hladinou, čerstvý mořský vzduch a příjemná teplota dělaly tyto zážitky skutečně nezapomenutelnými. Tento pobyt bych si rozhodně kdykoliv rád zopakoval!"


👍 Pobyt ve Ville Dora byl osobně ověřen Tamasem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Tamas TutkovicsTamas Tutkovics
Aktualizováno: 28. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet