Osobně ověřeno: Recenze pobytu u Krakova v Hotelu Zámecký Dwór w Tomaszowicach

Vydejte se spolu s Kristýnou, členkou našeho Travelking týmu, do Polska. Konkrétně do Hotelu Zámecký Dwór w Tomaszowicach. Jaká byla cesta, ubytování a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu u Krakova v Hotelu Zámecký Dwór w Tomaszowicach

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 27.10.2023 - 29.10.2023
  • Ubytováni jsme byli ve: Dwór w Tomaszowicach
  • Lokalita ubytování je: Krakov
  • Cestovala jsem: S partnerem
  • Stravování: Snídaně
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na pobyt do Hotelu Zámecký Dwór w Tomaszowicach jsme vyrazili autem z Brna. Cesta nám trvala asi 4 hodiny a jelo se úplně skvěle. V podstatě celou dobu jsme jeli po dálnici, přes Olomouc, Ostravu, Katovice a až před Krakovem jsme sjeli k ubytování. V Polsku se za dálnici platí na mýtných bránách, cestou tam jsme projeli asi dvě nebo tři a na každé jsme platili 14 zlotých. Platit se dá kartou. Po cestě jsme si udělali zastávku v Outletu Arena Moravia, kde najdete rychlé občerstvení, kávu, toalety a kdo by chtěl nakupovat, tak i spoustu obchodů s outletovými cenami. Je to příjemné místo na odpočinek a protáhnutí.

Jak to bylo s parkováním?

V ceně pobytu jsme měli venkovní parkování přímo u hotelu. Místa se našlo opravdu hodně, dokonce i když se sjelo více hostů kvůli pořádaným akcím, zaparkovali jsme bez problému. Parkoviště není přímo hlídané, ale nachází se v areálu, kde se nepohybuje nikdo jiný než hoteloví hosté, takže jsme neměli žádné obavy.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel je zasazen v nádherném zámeckém areálu a obklopen krásným parkem. Téměř všechny budovy bývalého zámku jsou už zrekonstruované a využívají se buď jako ubytování, restaurace nebo místa k organizování různých akcí (jen během našeho pobytu se tam pořádaly asi dvě oslavy a jedna svatba :)). Park je také plný uměleckých soch a nachází se tu i staré modely vrtulníků a nákladních aut, takže i samotná procházka areálem je zážitek. Podle Google Map se dá hotel snadno najít, i když se k němu jede takovou menší zapadlou vesničkou plnou klikatých cest. Skvělé je taky to, že se nachází opravdu jen kousek od Krakova – asi 15 minut cesty autem, záleží na dopravě. Takže na prohlídku do centra města se můžete vydat kdykoliv se vám zachce. V Krakově doporučujeme zajet na parkoviště nad hlavní železniční stanicí v centru města, je velké, levné a hned u něj se nachází obchodní dům. (Toalety nablízku! :))

Pokoj byl zařízený pohodlně, moderně a útulně. Velká postel s praktickými světly za čelem postele, noční stolky, pohodlné křesílko, malý stolek s židlí, televize, polička s vodou, varnou konvicí a hrnečky na přípravu kávy a čaje a samozřejmě velká skříň. Koupelna byla dostatečně velká, nechyběly ani toaletní potřeby a fén. Takže vše, co člověk potřebuje. Vytkla bych pouze jednu věc – a to, že se pokoje neuklízely každý den, což si myslím, že by mělo být v hotelu standard. Nepotřebujeme každý den čisté ručníky, ale alespoň vysát a zkontrolovat, že nechybí žádné základní potřeby, by měl být základ. Jinak jsme se ale v pokoji cítili příjemně, jako doma.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci pobytu jsme měli snídaně formou bufetu. Zrovna v době našeho příjezdu bylo v hotelu ubytováno málo hostů, takže první den chyběl teplý bufet, a místo toho nám obsluha sama nabídla, že nám udělají vajíčka nebo párky, pokud budeme chtít. Nabídku jsme využili a kromě toho jsme si vybrali i ze studeného bufetu – různé druhy šunek, sýrů, salát Caprese s mozzarellou, zelenina, salát, domácí rybičková pomazánka, paštika i domácí "lučina" s pažitkou. Pestrá byla i nabídka pečiva a sladkých snídaní. Přítele nadchly především plněné koblížky a croissanty. Na druhý den už přijelo hostů více, a ráno nás tak přivítal i celý teplý bufet, kde mě příjemně překvapila grilovaná zelenina a výběr z více druhů párečků. Samozřejmě nechybělo několik druhů džusů a čaj nebo káva z automatického kávovaru, které si člověk mohl dát kolik chtěl.

Přestože jsme v hotelu neměli polopenzi, na večeři jsme chodili do hotelové restaurace. Nalákalo nás, že získala několik ocenění, a tak jsme chtěli jejich um otestovat na vlastní chutě. :) První večer jsme si dali těstoviny s krevetami a kuřecí prsa sous-vide s dýňovým pyré a zeleninou a opravdu neskutečně jsme si pochutnali. Druhý večer jsme měli ještě jednou kuře a hovězí líčka na víně – a opět jsme odcházeli nadšení. Malinkou vadou na kráse vidím jen v tom, že velikost porce kuřecího masa nebyla oba dva dny stejná, a tak byl přítel trochu zklamaný, když si ho na mé doporučení dal. Ale chuti se nedalo nic vytknout. Personál byl velmi milý, a tak nás druhý den přesvědčil i na dezert – zvolili jsme čokoládový fondant a byla to skvělá sladká tečka.

Jak jsme se najedli v okolí?

V Krakově jsme zvolili typický street food, který máme při objevování měst nejraději, a tak jsme se stavili na oběd ve Street Food Marketu poblíž staré židovské čtvrti. Dali jsme si klasickou zapiekanku, ale možností tady byla spousta. Pěkná atmosféra s food trucky a plně obsazené stolečky mluvily za vše. :)

Pro milovníky kávy je Krakov také velmi přívětivé město, my jsme jako vždycky vybírali podle aplikace European Coffee Trip a káva byla v obou kavárnách (nebo spíše espresso barech) – Emigrant 2.0 a Knitted Coffee, kam jsme zavítali, skvělá.

Kam se vydat na výlet?

V Krakově jsme nenavštěvovali žádné atrakce, ani jsme se nešli podívat na žádné konkrétní památky. Brouzdali jsme pomalu městem a nasávali atmosféru a absolutně nám to stačilo. Určitě stojí za to nevynechat Barbakán, Floriánskou bránu, hlavní náměstí s katedrálou, tržnici, projít se na nábřeží Wawel a historickými uličkami až do židovské čtvrti Kazimierz. Mně osobně se ale nejvíce líbil most přes řeku Vislu ozdobený sochami akrobatů a pak krásný park, který vede kolem dokola centra Krakova a je ideální pro podzimní procházku s kafíčkem. Původně jsme chtěli ještě na prohlídku do Továrny Oskara Schindlera, ale už nám nezbylo tolik času, takže tu si necháme zase na příště.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Dwór w Tomaszowicach

“Celý pobyt byl moc příjemný a odpočinkový. Bývalý zámecký areál s parkem má krásnou atmosféru a zrekonstruované prostory ubytování jsou pohodlné a moderní. V pokoji jsme se cítili jako doma a snídaně formou bufetu byly dostačující a chuťově moc dobré. Určitě doporučujeme navštívit i hotelovou restauraci, kde jsme si dvakrát dokonale pochutnali. Hotel má skvělou polohu asi 15 minut od centra Krakova, takže doporučujeme i prohlídku města. Pro ty, kteří hledají relax v klidném prostředí, je Dwor w Tomaszowicach ideální volbou.”


👍 Pobyt v Hotelu Dwór w Tomaszowicach byl osobně ověřen Kristýnou, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 27. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet