Osobně ověřeno: Recenze pobytu u Baltského moře s wellness v Hotelu Victoria Spa ***

Vydejte se spolu s Anetou, členkou našeho Travelking týmu, do Polska k Baltskému moři. Konkrétně do Hotelu Victoria Spa ***. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu u Baltského moře s wellness v Hotelu Victoria Spa ***

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 26.8.2022 - 31.8.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Victoria Spa ***
  • Lokalita ubytování je: Baltské moře
  • Cestovala jsem s: Partnerem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Video z pobytu

Kam a jak jsme jeli?

Na pobyt k moři jsme z Olomouce vyrazili nezvykle směrem na sever. Cestu jsme absolvovali trochu adrenalinově – na motorce. Celkem nám trasa z Olomouce do města Grzybowo zabrala přes 8 hodin, když do toho započítám i pauzy. Kupovat dálniční známku do Polska není potřeba, poplatky se tu totiž vybírají u mýtných bran či elektronicky podle konkrétních projetých úseků dálnice.

Jak to bylo s parkováním?

Parkovali jsme na hotelovém parkovišti. Pro motorky je zdarma, auta platí 20 złotých/den. Parking se nachází za budovou hotelu a není nutné objednávat ho předem.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Victoria Spa *** se nachází po levé straně, když budete přijíždět z hlavní silnice stejně jako my. Budova je trošku schovaná za okrasnými keři, ale jelikož jsem z fotek věděla, jak hotel vypadá, tak jsem ho hned poznala. Lokalita je klidná, v okolí jsou další ubytovací zařízení a také velké sportovní hřiště. Naproti hotelu je malý obchůdek s potravinami.

Dostali jsme pokoj s výhledem do ulice a velkým balkonem, který nás nadchnul. Součástí interiéru byla manželská postel, noční stolek, gauč, televize, kancelářský stůl se židlí a stolek na zavazadla. V předsíňce se nacházela skříň na oblečení s dostatečným počtem ramínek, malý botník a odkládací prostor. Koupelna byla vybavena sprchovým koutem a toaletou. Nechyběl topný žebřík na odložení ručníků a zrcadlo. Trochu mi scházel fén, který nebyl součástí vybavení.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Pobyt jsme měli s polopenzí, v rámci které probíhaly snídaně i večeře formou bufetu. Snídaně byly pestré především co se studených pokrmů týče. Na výběr bylo mnoho druhů uzenin, sýrů, salátů, zeleniny, ale například i škvarková pomazánka či kuličky z mletého masa. Z teplých pokrmů tu byla připravena vajíčka (volská oka anebo míchaná) a k tomu teplé párky. Ze sladkého byly na bufetových stolech různé cereálie, slunečnicová semínka, nutella, marmelády, med a samozřejmě nechybělo čerstvé pečivo. Káva byla pouze turecká a instantní. Z nápojů byl dál k dispozici čaj, voda s citronem a různé šťávy. Trošku jsme postrádali ovocný džus.

Večeře se vždy skládaly ze dvou chodů: polévky a hlavního jídla. Hlavní chod se dal vybrat vždy ze 2 variant. Nutno podotknout, že Poláci mají hodně rádi kopr a dávají ho téměř do všeho (jako ozdoba na brambory a do polévek – snad kromě vývaru :)). Pokud by nám náhodou polévka a hlavní jídlo nestačily, mohli jsme si nabídnout ještě cokoliv ze studeného bufetu, anebo večeři zakončit moučníkem v podobě různých koláčů, buchet či palačinky. Strava se celkově nesla v domáckém stylu a chutnala nám.

Jak jsme se najedli v okolí?

  • Bistro Promenáda v Kolobřehu. Jet k Baltskému moři a neochutnat zdejší ryby by byl hřích. Dali jsme si pstruha a candáta s hranolkami. Seděli jsme venku a jelikož je to bistro, tak se objednávalo u okénka, kde jsme si pak připravené jídlo sami vyzvedli. Ryby byly čerstvé a chutně připravené.
  • Restaurace Bastylia zaměřená na pizzu, ryby, pokrmy z grilu, ale i kebab a různé saláty. Dali jsme si pizzu, která byla vynikající.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

V rámci pobytu jsme využili wellness centrum přímo v hotelu, kam se vstup předem nemusí nijak rezervovat. K dispozici byla finská sauna, vířivka a bazén. Mohli jsme si tu zapůjčit župany. Pantofle musí mít každý svoje.

Nejvíc se mi líbilo odpočívat v sauně, která byla v provozu od 18:30 do 22:00 hodin. Prohřátí přišlo po koupání v chladnějším Baltském moři opravdu vhod.

Do bazénu a vířivky se dalo jít o víkendu už od 10:00 hodin a ve všední dny od 15:00 hodin (někdy i dříve). Bazén byl sice menších rozměrů, ale nám na zaplavání a zchlazení se po sauně bohatě stačil. Dalo se v něm i relaxovat, jelikož měl různé masážní trysky a proudy. V hotelu bylo méně hostů, a tak se nám nikdy nestalo, že bychom se někde s někým mačkali. Vždy jsme se všichni prostřídali ve všech zařízeních, které wellness nabízí.

Kam se vydat na výlet u Baltského moře?

  • Východní vlnolam. V Kolobřehu jsou celkem dva, my jsme byli na tom delším. Platí se zde vstupné 2,5 zlotých na osobu. Hezká procházka, během které lze sledovat vyplouvající lodě z přístavu a na jejím konci se nachází červený maják.
  • Maják Kolobřeh stojící u přístavu pochází ze 17. století. Na jeho vrcholu je vyhlídková plošina a panoramatickým výhledem na město i moře.
  • Památník Polska snoubící se s mořem je součástí přímořské promenády v Kolobřehu. Upomíná na události II. světové války. Městská legenda o této turistické atrakci říká, že průchod pod klenutým stropem památníku se zadrženým dechem zaručuje splnění snů.
  • Pláž Grzybowo je široká a dlouhá písečná pláž lemovaná borovými lesy. Díky borovicím je zde jedinečné mikroklima s blahodárnými účinky na dýchací cesty. Výhodou je, že členité pobřeží zde vytváří malý záliv, a tak je voda na této pláži o něco teplejší než v Kolobřehu.
  • Ruské kolo v Kolobřehu se nachází přímo v přístavu, a tak poskytuje překrásný výhled na Baltské moře i město. Jedná se o velmi oblíbenou atrakci a velmi ji doporučuji.
  • Oceanarium Kolobřeh umožňuje zblízka poznat podmořský svět. Velké oceánské akvárium obývají murény, rejnoci, piraně, žraloci, hvězdice a spousta dalších živočichů.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Victoria Spa ***

“V Hotelu Victoria jsme strávili příjemný a odpočinkový pobyt. Personál hotelu byl velice milý a ochotně nám vše vysvětlil. Pokoj byl dostačující a příjemným překvapením byl velký balkon. Nejvíce jsme byli nadšení z wellness centra. Do sauny jsme se chodili prohřát po koupání v osvěžujících vodách Baltu. Jediné mínus vidím v tom, že se na nás večeře podávaly příliš brzy (16:30–18:00 hodin). Doporučujeme navštívit dlouhou písečnou pláž kousek od hotelu, vyzkoušet koupání v Baltském moři a zajet se podívat do sousedního města Kolobřeh. ”


👍 Pobyt v Hotelu Victoria Spa *** byl osobně ověřen Anetou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 29. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet