Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness ve Vysokých Tatrách v Hotelu Nezábudka ***

Vydejte se spolu s Vladimírem, členem našeho Travelking týmu, na Slovensko do Vysokých Tater. Konkrétně do Hotelu Nezábudka ***. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness ve Vysokých Tatrách v Hotelu Nezábudka ***

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 27.5.2022 - 29.5.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Nezábudka ***
  • Lokalita ubytování jsou: Vysoké Tatry
  • Cestoval jsem s: Manželkou a dětmi
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na dovolenou jsme se tentokrát vypravili na Slovensko do Vysokých Tater. Na cestu jsme se vydali autem z Uherského Hradiště. Inspiraci na trasu jsem hledal na portálu Mapy.cz. Vedla přes Trenčín, Žilinu a Liptovský Mikuláš a měla trvat 3 hodiny. U Žiliny však byla ucpaná silnice, takže se nám cesta protáhla asi o 25 minut. Nic hrozného, ale prý je takové zdržení u Žiliny normální. Slovenskou dálniční známku jsme kupovali předem online a vyšla nás na 10 € (cca 250 Kč). K hotelu jsme trefili bez problémů, vede k němu odbočka hned z hlavní cesty.

Jak to bylo s parkováním?

Parkování je zdarma v ceně balíčku, a to na nehlídaném hotelovém parkovišti hned u ubytování. Míst je tu dostatek, takže parkování není nutné rezervovat předem.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Nezábudka *** se nachází kousek od hlavní silnice a díky navigaci jsme do něj dorazili naprosto bez potíží. Před hotelem a z jeho boční strany se nachází parkoviště a kousek od hlavní budovy hotelu je ještě apartmánový dům. Lokalita je poměrně klidná. 200 m od hotelu najdete zastávku ozubačky na Štrbské Pleso, benzínka je vzdálena 300 m. Od hotelu je krásný výhled na vrcholky Vysokých Tater, prostě horská fantazie. Pan provozní nás uvítal s tím, že si můžeme dát kávičku a on nám povypráví, kam se vydat, jak si pobyt užít a na mapce nás seznámil se všemi vrcholy Tater.

Ubytováni jsme byli v prostorném pokoji číslo 206, jehož součástí byla ložnice s manželskou postelí. Děti spaly ve vedlejší místnosti, která má sloužit jako obývací pokoj. Rozkládací gauč v této místnosti posloužil jako přistýlka a kromě něj tu byla také televize, lednice a vstup na balkón. Zaujalo mě, že oba naše pokoje měly svůj balkón, kde jsme mohli ráno posedět při východu sluníčka. Odpoledne jsme tu zase sušili plavky a ručníky z wellness.

Fakt, že měly vlastní pokoj, vzaly děti s nadšením. Na televizi v jejich pokoji bylo možné naladit slovenské i české kanály, a tak jsme se večer mohli společně koukat na pohádky. Dále tu byla zvlášť koupelna s vanou, kde nechyběl ani fén. V další místnosti pak byla toaleta s umyvadlem. Mělo to výhodu: děti se při ranní hygieně rády hádají a zvedají nám tlak. Ale my je rozdělili a každý si čistil zuby v jiné místnosti a my mohli v klidu plánovat výlety...

Zařízení bylo spíše účelné, ale oba pokoje obsahovaly vše, co jsme potřebovali.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí balíčku byla polopenze. Snídaně se podávaly formou bufetu a na výběr byly teplé i studené varianty. Nejvíc nám zachutnala míchaná vejce s malými klobáskami, zeleninou a čajem. Ve snídaňové nabídce toho však bylo mnohem víc. Večeři jsme si pak vybírali ze 4 druhů jídel a celkově měla 4 chody. Děti nejvíc oslovila žemlovka.

Jak jsme se najedli v okolí?

Mimo hotel jsme se stravovali na výletech. V ZOO Kontakt v Liptovském Mikuláši nás strava moc nenadchla – na výběr byla jen smažená jídla a ceny byly opravdu vysoké.

Na Štrbském Plesu se nacházelo několik stánků s občerstvením, a to za velmi přijatelné ceny. Naše děti nejvíce potěšila česká klasika – smažený sýr s hranolkami za 5 € (cca 125 Kč) a velký langoš za 4 € (cca 100 Kč). Na posilněnou pro dospěláky bylo k dispozici několik druhů Tatranských čajů okolo 2 € (cca 50 Kč) a také pivo.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Před dětmi se dá schovat a zrelaxovat ve wellnes zóně, která je přístupná až od 15 let. Součástí welness byla dostatečně velká vířivka a 4 druhy saun. Wellness a bazén nebylo nutné předem rezervovat. Župan ani pantofle jsme zde nedostali, a tak je lepší si vzít své z domova. Prostěradla do saun vydával pan masér a bylo jich dostatek. Celkově se nám prostředí wellness líbilo.

Jaký byl servis pro děti?

Pro rodiny s dětmi jsou tu připraveny pokoje, které se skládají ze dvou místností. Najdete zde ložnici a obývací pokoj s rozkládacím gaučem, který slouží jako přistýlka pro až 2 děti. To bylo pro naši 4člennou rodinu ideální. Součásti hotelu byla také dětská mini herna, kulečníkový stůl a fotbálek. Venku se děti vyřádily na dětském hřišti, kurtech a minigolfu.

Kam se vydat na výlet?

  • Na Štrbské Pleso se lze dostat moderní ozubačkou, která má zastávku kousek od hotelu. Cesta tam i zpět naši čtyřčlennou rodinu vyšla na 6 € (cca 150 Kč). Od Štrbského plesa jsme mohli dál pokračovat pěšky či lanovkou (17 € za osobu, tedy cca 425 Kč) až na samotné vrcholky hor. Doporučuji se tepleji obléct, a to i na jaře nebo na začátku léta. Po cestě se nacházelo plno obchůdků s občerstvením, suvenýry a dokonce i s oblečením.

  • Liptovská Mara – vodní dílo, které jsme navštívili po cestě domů. Super na koupačku, půjčení loďky nebo vyhlídkovou plavbu parníkem. U Liptovské Mary to žije! Kousek od kempu je např. Dům naruby a Tatralandia. Rodinám s dětmi vřele doporučujeme ZOO Kontakt, která se našim dětem moc líbila! Za cenu 50 € (cca 1 250 Kč) pro celou rodinu se tady zabavíte na celý den. Máme odtud plno zážitků – od hlazení veverek, divokých koček, králíků, klokanů a pelikánů (věděli jste, že nemají stisk v zobáku?), až po selfie s bílými tygry, lvy a medvědy. Zážitek nám zpestřil také výklad od příjemného animátora. Jen to občerstvení je opravdu moooc drahé a chuťově taky nic moc, takže doma nasmažit řízky a frrr do Zoo... :-)


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Nezábudka ***

"Tak a jde se na shrnutí. Poloha hotelu je jednoduše super. Za jasného počasí vidíte nádherné vrcholky Tater a zároveň je to jen pár metrů na ozubačku na Štrbské Pleso. Po cestě domů jsme navštívili Liptovskou Maru a atrakce v jejím okolí, což jsme si moc užili. Personál hotelu je velmi ochotný! Pan provozní nás uvítal s kávou a u jejího popíjení nám povyprávěl, kam se vydat a jak si pobyt užít. Na baru bylo otevřeno do 22:00, takže i v den příjezdu stihnete večerní pivo či míchaný drink. Vyspali jsme se pohodlně a v klidu. Strava byla v pořádku – dobře a dosyta jsme se najedli. Výjimečný kulinářský zážitek bychom ale hledali jinde. Rozhodně doporučuji pobyt na více dní, protože cestou domů jsme si vyprávěli, co všechno jsme ještě v okolí nestihli navštívit. Tenhle pobyt jsme si zkrátka s rodinou užili na maximum a vřele jej doporučujeme.”


👍 Pobyt v Hotelu Nezábudka *** byl osobně ověřen Vladimírem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 25. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet