Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness a lázeňskými procedurami v Hotelu Růže ****

Vydejte se spolu s Nikodemem, členem našeho Travelking týmu do Karlových Varů. Konkrétně do Hotelu Růže ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness a lázeňskými procedurami v Hotelu Růže ****

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 10.7.2023 - 12.7.2023
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Růže ****
  • Lokalita ubytování jsou: Karlovy Vary
  • Cestoval jsem: S partnerkou
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Naše cesta do Hotelu Růže **** započala ve městě Bystrzyca Kłodzka. Jeli jsme vlastním autem a do Karlových Varů jsme dorazili za cca 4,5 hodiny. Část cesty se jede po dálnici, je tedy potřeba mít i dálniční známku.

Jak to bylo s parkováním?

Přímo u hotelu, za budovou, jsou připravená parkovací místa pro hosty. Při check-inu obdržíte kartičku s číslem vašeho pokoje a termínem pobytu, kterou je potřeba umístit za čelní sklo. Za parkování jsme zaplatili 290 Kč/noc.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Růže **** se nachází v srdci Karlových Varů, hned u řeky a nedaleko malebných kolonád. Z oken můžete obdivovat okolní historické obytné domy. Od Mlýnské kolonády a několika léčivých minerálních pramenů, které můžete ochutnat, vás dělá jen krátká procházka (pár metrů). Hotel je poměrně dobře označený, s jeho hledáním jsme neměli žádný problém. Je zasazený do udržované historické budovy a vchod je hned vedle restaurace/kavárny.

Ubytováni jsme byli v pokoji s velkou postelí a s výhledem přímo na promenádu. Ve spací části byly noční stolky s lampami, skříňka na uložení zavazadel, stůl se zrcadlem a dvě židle. Pokoj byl vybavený lednicí, televizí a klimatizací, která v horkých letních dnech opravdu přišla vhod. V chodbičce je velká skříň s pomůckami na čištění bot. V koupelně jsme našli toaletní potřeby –⁠ mýdlo u umyvadla a sprchový gel ve sprše. Dostali jsme také ručníky, župany a přezůvky. Pokoj i koupelna byly čisté, velkým plusem je za mě okno v koupelně (zakryté záclonou), díky kterému se dalo vyvětrat.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Během pobytu jsme se stravovali formou polopenze. Snídaňový bufet byl k dispozici od 7:00 do 10:00 hodin a večerní bufet byl otevřený od 17:30 do 20:00 hodin. Na snídani byla nachystaná teplá jídla –⁠ klobásky, párky, míchaná vejce či volská oka a palačinky. Ve studené sekci bufetu byly různé druhy sýrů a uzenin, zelenina a vařená vejce. K tomu několik druhů jogurtů, džemů a cereálií. Pozitivem byla nabídka celozrnného pečiva. Jako sladká tečka se nabízely donuty a jiné pečivo nebo ovoce. Nechyběly teplé a studené nápoje –⁠ výběr čajů, káva, voda a ovocný džus.

První den jsme dorazili pozdě, až po večeři, na pokoj jsme ale obdrželi studenou večeři –⁠ obložený talíř se sýry, uzeninami, zeleninou a pečivem. Nečekali jsme, že nám bude promeškaná večeře nějak nahrazena, a byli jsme tak mile překvapeni. Druhý den jsme si konečně pochutnali na večeři ve formě bufetu. V nabídce bylo několik různých předkrmů, my jsme zvolili paštiku s pepřem a ořechy. K tomu houbovou polévku a jako hlavní chod jsme mohli vyzkoušet vynikající rybu, vepřové v omáčce, těstoviny, bramborovu kaši a zeleninu připravovanou v páře. Součástí byl i salátový bar, kde jsme si mohli sestavit vlastní salát z různých druhů zeleniny a zálivek. K dispozici bylo také pečivo, teplé nápoje a voda. Večeři jsme zakončili dezertem, na výběr byl zákusek a ovoce. Ke snídani i k večeři si můžete přiobjednat další, placené, studené a teplé nápoje, například kávu s rumem, pivo nebo sklenku vína.

Všechna jídla, která jsme ochutnali, byla vynikající, čerstvá a dobře dochucená. O bezproblémový průběh snídaně i večeře se staral přívětivý personál.

Jak jsme se najedli v okolí?

Na přivítanou jsme dostali kávu se zákuskem a skleničku Becherovky na ochutnání. Vybrali jsme si zmrzlinový dezert a jablečný štrúdl, obojí nám velmi chutnalo.

A v testování místních sladkostí jsme pokračovali i po zbytek pobytu –⁠ vyrazili jsme například do Grand Hotelu Pupp *****, kde jsme ochutnali vynikající kávu a výtečné dezerty. Doporučuji ochutnat také tradiční oplatky, prodávané na mnoha pouličních stáncích, kde vám je naservírují ještě teplé. Oplatky mají celou řadu příchutí.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

V suterénu hotelu se nachází wellness centrum s pestrou nabídkou terapeutických a relaxačních procedur. My jsme vyzkoušeli parafínový zábal rukou, perličkovou koupel a klasickou masáž zad. Na proceduru si můžete počkat v malém salonku s židlemi. My jsme byli objednaní na ráno a všechny procedury proběhly na čas. Kombinace horké koupele a masáže byla velmi příjemná a relaxační. Oceňujeme, že jsme mohli různé procedury absolvovat současně v páru. Veškerý servis byl na vysoké úrovni a s naprosto profesionálním přístupem.

Kam se vydat na výlet?

Během pobytu v Karlových Varech jsme si koupili slevovou kartu Karlovy Vary Region Card, která nabízí více než 90 atrakcí v okolí zdarma nebo za sníženou cenu. Karta stojí 450 - 1 100 Kč na osobu, podle délky platnosti. V nabídce jsou také rodinné karty, což je nejlepší varianta, pokud cestujete ve více než dvou lidech. Nejlepší atrakce, které jsme díky kartě navštívili zdarma, jsou:

  • Muzeum Jana Bechera (The Home of Becherovka) v Karlových Varech –⁠ Prohlídka probíhá v několika jazycích, trasy jsou dobře organizované a potěší interaktivní atrakce a finální ochutnávka několika verzí Becherovky.
  • Podzemí vřídelní kolonády – Podzemní trasa následuje minerální prameny a je plná zajímavých informací spojených s extrakcí minerální vody a lázeňskou historií.
  • Sklárna a muzeum Moser –⁠ Velmi zajímavá prohlídka, během které uvidíte naživo proces výroby nádherných sklářských produktů.
  • Lanová dráha Diana –⁠ Jízda byla zdarma oběma směry, na horní zastávce čeká rozhledna s nádherným výhledem do okolí.
  • Motýlí dům Papilonia –⁠ Nachází se v areálu rozhledny Diana, kousek od restaurace. Byla to naše první návštěva podobného místa a velmi na nás zapůsobila. Trasa prohlídky je poměrně krátká, je ale doprovázená krásnými létajícími motýly.
  • Zámecká věž s expozicí Great Spa Towns of Europe
  • Vánoční dům a muzeum plyšových medvídků – Unikátní místo s kouzelnou atmosférou a vynikající kávou se nachází na kraji města.
  • Alžbětiny lázně – V nádherné historické lázeňské budově jsme si užili relaxační pobyt v solné jeskyni zdarma.
  • Prohlídka z průvodcem – Koná se každou sobotu a díky Region Card se můžete zúčastnit zdarma.
  • Tip: Saunia Thermal Resort – Tento resort jsme sice nenavštívili, patří ale mezi doporučované atrakce a může se pochlubit krásným výhledem na město z venkovní terasy. S kartou KVRC budete mít 10% slevu na místní služby.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Růže ****

“Pobyt v Hotelu Růže **** jsme si skvěle užili. Hotel se nachází ve velmi dobré lokalitě s možností parkování přímo u budovy. Personál byl velmi milý a vnímavý k potřebám hostů. Velkým pozitivem je pestrá nabídka relaxačních a ozdravných procedur, které jsou prováděné na vysoké úrovni (zejména masáž zad byla opravdu příjemná). Opravdu se vyplatí přijet a vyzkoušet tento relaxační zážitek na vlastní kůži. Milým překvapením byla káva a dezert na přivítanou, které jsme si vychutnali v hotelové kavárně/baru. Snídaně i večeře byly velmi chutné, pestré a čerstvé. V pokoji nám k naprostému komfortu nic nechybělo, interiéry jsou navíc dobře udržované, i když není vybavení úplně nejnovější. Do hotelu bych se určitě rád ještě vrátil.”


👍 Pobyt v Hotelu Růže **** byl osobně ověřen Nikodemem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 29. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet