Osobně ověřeno: Recenze pobytu plného vína, jídla a historie v Park Hotelu Minaret *** v Egeru

Vydejte se spolu s Fanni, členkou našeho Travelking týmu, do Egeru. Konkrétně do Park Hotelu Minaret ***. Jaká byla cesta, ubytování a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu plného vína, jídla a historie v Park Hotelu Minaret *** v Egeru

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 4.12.2022 - 6.12.2022
  • Ubytována jsem byla v: Park Hotelu Minaret ***
  • Lokalita ubytování je: Eger
  • Cestovala jsem: Sama
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Video z pobytu

Kam a jak jsem jela?

V Egeru jsem absolvovala univerzitu (úspěšně :), a tak pro mě byl návrat do tohoto nádherného barokního města trošku nostalgický. Na cestu do Park Hotelu Minaret *** jsem se vydala z pouze hodinu vzdáleného Miskolce. Trasa vedla po silnici M3 směrem na Mezőkövesd a v cíli jsem byla za necelou hodinku. Kdybych jela po dálnici, mohla být cesta ještě kratší, ovšem pro tak krátkou vzdálenost se mi to zdálo zbytečné. Při vjezdu do Egeru rozhodně doporučuji zapnout navigaci, protože především v centru města je spousta jednosměrek a celkově se ve spleti starodávných uliček těžko orientuje.

Jak to bylo s parkováním?

Hotel jsem s pomocí navigace našla snadno. První noc jsem parkovala na placeném parkovacím místě na ulici přímo před hotelem. Spousta parkovacích míst je třeba také před nemocnicí Markhot Ferenc, ovšem za cenu 360 HUF/ hodina, což platí i během víkendu a nocí. Pokud za parkování nechcete platit, doporučuji vyložit zavazadla před hotelem a poté auto nechat v 850 metrů vzdálené ulici Malom. Zpět k ubytování se snadno dostanete procházkou po cyklostezce vedoucí podél říčky.

Kde jsem se ubytovala?

Po příjezdu a bezproblémovém check inu mi recepční sdělila všechny důležité informace o parkování i detailech pobytu včetně časů stravování. Dostala jsem komfortní dvoulůžkový pokoj umístěný v prvním patře. Hned po příchodu do pokoje mě uchvátil nádherný výhled z velkého okna přímo na hlavní dominantu města Eger – 40 metrů vysoký minaret ze 16. století. Během mého pobytu sice bohužel nebylo moc slunečno, ale i tak jsem si překrásné panorama z okna pokaždé vychutnala.

Pokoj byl prostorný a zařízený dvěma velmi pohodlnými postelemi, nočními stolky, televizí, lednicí a stolem s posezením. Díky velkému světlu, lustru, lampě a dvěma lampičkám na nočních stolcích nedostatek světla rozhodně nehrozil. Zatemňovací závěs na okně se zase postaral o příjemné přítmí pro spánek i po rozednění. Teplotu v pokoji bylo možné regulovat pomocí klimatizace. Koupelna byla spíše menší, ale sprchový kout, umyvadlo a toaleta se do ní pohodlně vešly.

Jak jsem se najedla v ubytování?

Během pobytu jsem si pochutnala na polopenzi formou bufetu, která byla součástí balíčku a podávala se v hotelové restauraci v přízemí. U snídaně byl výběr z různých druhů pečiva, uzenin, sýrů a nechyběla ani míchaní vejce, klobása, čerstvá zelenina a ovoce. Nápojový pult nabízel 4 džusy, v kávovaru bylo možné navolit několik typů kávy i horkou čokoládu.

Ve večerním bufetu byly v nabídce dvě polévky a dva hlavní chody. Já si zvolila ovocnou polévku a vepřová žebírka, nechyběla však ani vegetariánská možnost v podobě smaženého květáku. Jídlo jsem si mohla doplnit o zeleninový salát či dezert, ty byly na výběr ve třech provedeních. Nápoje nejsou zahrnuty v ceně, ale z bohatého vinného lístku si určitě vyberete. Ani já jsem sklenkou vína nepohrdla, když už jsem byla v Egeru, jednom z hlavních maďarských měst vína.

Jak jsem se najedla v okolí?

Eger je centrem gastronomie. Proslulý je především svými víny, ale například egerská masová polévka patří mezi jedny z nejznámějších jídel v Maďarsku.

  • První den jsem vyrazila na oběd do bistra Macok, které se zaměřuje na přípravu jídel z čerstvých surovin, a dokonce je o něm zmínka v průvodci Michelin 2022. K objednaným pokrmům nabízí párování vín od místních výrobců.
  • Další den jsem si pochutnala v pizzerii Il Padrino, kde podle mého názoru dělají jednu z nejlepších pizz v zemi. Já mám v oblibě pizzu margarita a za ochutnání stojí i místí vína, především Egri csillag. V překladu název znamená Hvězda Egeru a jedná se o bílou verzi proslulejšího červeného vína Egri bikavér (Býčí krev).
  • Pokud patříte mezi milovníky koček, tak jako já, nemůžete vynechat návštěvu nově otevřené kočičí kavárny Cicuskám Cat Cafe u Egerského Lycea. Můžete si zde vychutnat nápoje v přítomnosti čtyřnohých chlupáčů. Ale pozor, pokud zvolíte kávu se šlehačkou, určitě neujdete pozornosti všech přítomných kočiček, které budou chtít ochutnat.

Kam se vydat na výlet?

V Egeru jsem během svých let na univerzitě strávila celkem 4 roky a mohu s klidným srdcem říct, že prozkoumávání města zabere několik dní a stojí za to v jakémkoliv ročním období. V létě je Eger plný života a konají se tu vyhlášené vinařské akce – festival vína Egri csillag fellövés a Egri Bikavér Fesztivál neboli Festival Býčí krve. Na podzim je tu hlavním tématem také víno, především jeho sklizeň a ochutnávání. V zimě se zase nechte okouzlit adventními trhy.

Můj TOP list toho, co vidět a dělat v Egeru:

  • Nejlepší relaxaci si užijete v místních Tureckých lázních s úžasnými procedurami i architekturou. Bazény nejsou zrovna vařící, ale pokud máte rádi teplotu vody nad 36 °C nějaký ten bazén se tu najde i pro vás. Jsou tu příjemné sauny, a to včetně té parní. Ujít si určitě nenechte ani speciální hammam! Vstupenky i procedury je možné případně rezervovat i online. Za sebe doporučuji především hammam rituál, kdy ležíte na kamenném vyhřívaném stole a užíváte si peeling s masáží jemnou mýdlovou pěnou.
  • Za unikátním odpočinkem se vydejte do klasických termálních lázní Eger či do sousedního města s termálními lázněmi Egerszalók, které se pyšní řadou bazénů, a především unikátním solným kopcem.
  • Během mého pobytu bylo poněkud deštivo, takže jsem se zaměřila na vnitřní atrakce. Vydala jsem se do Arcidiecézní knihovny v budově Lycea, které je nejstarší univerzitní budovou v Egeru. Najdete tu přes 50 000 knih a nádhernou stropní malbu Tridentského koncilu. Pokud si chcete dopřát parádní výhled, vydejte se do 6. patra na terasu. Z výšky 44 metrů se vám naskytne pohled na město včetně místní baziliky.
  • Za krásnými výhledy můžete vyrazit také na Minaret, tedy jeho zbytky z doby okupace Osmanské říše, na který lze vyjít po točitém schodišti. Pěkné je také procházka hradní zdí, která začíná u Egerského hradu a je zdarma.
  • Samotný Egerský hrad byste taktéž neměli minout. Znát ho můžete z románu "Hvězdy Egeru", tento hrad kdysi zastavil mocnou osmanskou armádu a dodnes se hrdě tyčí nad městem.
  • Láká vás podzemí? Vyzkoušejte prohlídku města pod městem, kdy z blízka prozkoumáte systém tunelů ukrytých pod Egerem. Prohlídka začíná pod bazilikou, která je druhou největší církevní stavbou v Maďarsku a okouzlí vás freskami i barokním stylem.
  • Další tipy: Arcibiskupský palác, kde můžete mít prohlídku každodenního života biskupů a arcibiskupů, anebo ruiny kdysi impozantních lázní Valide Sultana.

Závěrečné hodnocení pobytu v Park Hotelu Minaret ***

“V Egeru jsem strávila krásný pobyt, a to i přes deštivé počasí. Díky poloze Park Hotelu Minaret *** byly všechny atrakce vzdálené jen pár minut chůze. Navíc jsem z komfortního pokoje měla nádherný výhled! Chutné snídaně mi dodaly energii na zbytek dne, po výletech jsem se zase těšila na večeře. Nejvíce mě okouzlily místní Turecké lázně, kuchyně a víno. Eger i Hotel Minaret jsou perfektní volbou, pokud se chcete ponořit do lokálních chutí a historie.”


👍 Pobyt v Park Hotelu Minaret *** byl osobně ověřen Fanni, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 25. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet