Osobně ověřeno: Recenze luxusního pobytu v Hotelu Excelsior ****

Vydejte se spolu s Martinem, členem našeho Travelking týmu, do Mariánských Lázní. Konkrétně do Hotelu Excelsior ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze luxusního pobytu v Hotelu Excelsior ****

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Do Mariánských Lázní jsme vyrazili autem z Brna. Většinu cesty jsme jeli po dálnici D1, v Praze jsme poté sjeli na dálnici směrem na Plzeň a pokračovali až do Mariánských Lázní. Vyjeli jsme už v dopoledních hodinách a po cestě jsme nepotkali žádnou havárii ani kolonu, na silnici jsme tak strávili cca 3,5 hodiny. S malou přestávkou na občerstvení a odpočinek nám potom celá cesta zabrala zhruba 4 hodiny.

Jak to bylo s parkováním?

Zaparkovat se dá přímo za hotelem, je ale nutná rezervace ještě před příjezdem, jinak by se taky mohlo stát, že na vás nezbude místo. Parkování není zdarma, poplatek 300 Kč/noc je ale poměrně rozumný.

Kde jsme se ubytovali?

Jednou z předností hotelu je rozhodně jeho poloha – nachází se přímo na Hlavní třídě, jen asi minutu chůze od sousoší Františka Josefa I. a Edwarda VII. Stačí tak jen vyjít na ulici a okamžitě vás pohltí lázeňská atmosféra. Krásnou procházkou se během pár minut dostanete ke kolonádě Karolinina a Rudolfova pramene, Zpívající fontáně i kolonádě Maxima Gorkého neboli Hlavní kolonádě.

Na pobyt v Hotelu Excelsior **** jsme se velice těšili, nalákaly nás zejména fotografie dobového interiéru pokojů i samotné budovy zvenku. A rozhodně jsme nebyli zklamaní. Celá budova je dokonale laděná do historického stylu, a krásně tak odkazuje na dobu založení hotelu a lázeňskou kulturu města. Fotografie tedy nelhaly a já i partnerka jsme byli z hotelu nadšení.

Ubytovali jsme se v prostorném pokoji, kde nechyběl historický nábytek, ale ani vymoženosti moderní doby – WiFi připojení, televize, trezor a minibar. Součástí pokoje byla i samostatná koupelna, kde jsme našli také župany a pantofle.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci pobytového balíčku na nás čekala polopenze a jako milovníci hotelových snídaní jsem si pochutnali oba dny. Na výběr jsme měli z bohatého snídaňového bufetu s čerstvým ovocem, slaným i sladkým pečivem, uzeninami a dalšími dobrotami. Ani večeře nezklamaly, ale ocenil bych trochu větší rozmanitost. Na druhou stranu musím pochválit porce, které byly opravdu vydatné.

Jak jsme se najedli v okolí?

Během dnes jsme se věnovali hlavně procházkám po okolí a spíše než v restauraci jsme poseděli v kavárničce na kolonádě, kde jsme si dopřáli lahodnou kávu či limonádu a nesměly chybět ani tradiční lázeňské oplatky.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

V hotelovém wellness centru jsem vyzkoušel nově rekonstruovanou saunu, která má ale na takto velký hotel poměrně malou kapacitu.

Vše nám ovšem vynahradilo wellness centrum partnerského hotelu Chateau Monty Spa Resort ****, které zahrnuje krytý bazén, římské lázně a saunový svět s finskou saunou, bylinkovou parní lázní, solnou jeskyní nebo třeba infrasaunou. Od ubytování se sem pohodlně dopravíte přímo hotelovým autobusem, který jezdí dokonce dvakrát za hodinu.

V Hotelu Excelsior **** jsem si nakonec dopřál ještě parafínový zábal na ruce, po kterém jsem nabral síly na cestu nazpět do Brna. :-)

Kam se vydat na výlet?

  • Kolonády v Mariánských Lázních – Bez procházky po kolonádách se samozřejmě návštěva lázeňského města neobejde. Obejděte si kolonádu Karolinina a Rudolfova pramene, kolonádu Ferdinandova pramene nebo Hlavní kolonádu a ochutnejte místní léčivé prameny.
  • Zpívající fontána – Fontánu, která se každou lichou hodinu rozezvučí hudbou, najdete blízko Hlavní kolonády a patří k dominantám města.
  • Rozhledna Hamelika – Pokud si rádi užijete i trochu aktivity, vystoupejte na 20 metrů vysokou rozhlednu Hamelika. Od hotelu je vzdálená asi půl hodiny pěšky.
  • Hrad Loket – Milovníci historie mohou vyrazit na hrad Loket s bohatou historickou expozicí a 26 metrů vysokou věží.
  • Karlovy Vary – Do Karlových Varů dojedete autem za necelou hodinu, během dovolené tak můžete prozkoumat i další lázeňské město.
  • Františkovy Lázně – Během cca 30 minut dojedete také do Františkových lázní, kde najdete nejen lázně, ale také Národní přírodní rezervaci SOOS nebo lesopark Amerika.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Excelsior ****

“Dovolenou v Mariánských Lázních jsme si náramně užili. Už při příjezdu do hotelu o nás bylo královsky postaráno, velice sympatická recepční nám vše dopodrobna vysvětlila a přidala i tipy na zajímavosti v okolí. I po zbytek pobytu jsme se cítili jako vážení hosté. Poloha Hotelu Excelsior **** je ideální na procházky po kolonádách a objevování krás města, třešničkou na dortu je potom odpočinek ve wellness nebo různé relaxační procedury. Hotel cílí spíše na dospělé hosty, na děti jsme zde za celý pobyt nenarazili. Můžu jej proto doporučit hlavně těm, kteří si chtějí užít božský klid a relax ve dvou.”


👍 Pobyt v Hotelu Excelsior **** byl osobně ověřen Martinem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 29. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet