Rakouské lázně: Kam vyrazit za dokonalou relaxací?

Přemýšlíte o relaxační dovolené? Pak jste na správné adrese, protože právě Rakousko vám kromě krásné přírody nabízí také desítky termálních lázní a wellness komplexů, kde si zaručeně odpočinete. Pojďme se společně seznámit s těmi nejoblíbenějšími.
Rakouské lázně: Kam vyrazit za dokonalou relaxací?

Dovolená v Rakousku nemusí nutně znamenat pouze návštěvu Vídně nebo zdolávání alpských vrcholů či lyžování. Rakousko je také zemí zaslíbenou odpočinku a relaxaci. A kde si odpočinete nejlépe, na to vám rádi odpovíme. Naše tipy začneme tím, co máme nejblíže.

Laa an der Thaya

Známé termální lázně Laa an der Thaya leží v Dolním Rakousku ihned za našimi hranicemi. Skvělé na nich tedy je, že je najdete pouhou půl hodinku jízdy ze Znojma nebo Mikulova. Není tak problém si do nich zajet například při pobytu v Prosecco Residence Marko ***.

Lázně Laa an der Thaya

Ročně navštíví lázně zhruba 400 tisíc lidí, z nichž celou čtvrtinu tvoří Češi a Slováci.

Vychutnat si zde můžete širokou a různorodou nabídku lázeňských i relaxačních služeb. Termální lázně byly otevřeny teprve v roce 2002, takže se těšte na moderní prostředí, funkční a stylové vybavení i atrakce. Otevřeno je denně od 9:00 do 22:00 hodin a vstupné pro dospělého pořídíte již od 21,50 €. Dítě do 3 let ho pak má zdarma.


Vídeňské termální lázně

Dalšími blízkými lázněmi (pro Čechy i Slováky) jsou jednoznačně ty ve Vídni, jejichž návštěvu můžete spojit s výhodným pobytem. Ať už v páru nebo s celou rodinou, tento termální aquapark je připraven poskytnout vám vše, co hledáte. Od bazénů, vířivek a saun k relaxaci, přes vynikající jídlo, až po tobogány a atrakce, na kterých se vyřádí především děti.

Vídeňské termální lázně

Lázně Therme Wien o sobě prohlašují, že jsou největšími a nejmodernějšími městskými termálními lázněmi v Evropě. Přijďte si toto tvrzení ověřit osobně.

Alpské lázně: léčivá voda i nádherná panoramata pro každého

Jste po náročné horské túře a rádi byste si jeden den (nebo více dní) odpočali a zregenerovali se? V Alpách to není problém. Navštivte jedny z proslulých alpských lázní a nebudete litovat! A jaké jsou ty nejoblíbenější u českých cestovatelů?

Termální lázně Grimming (Štýrsko)

Pokud se nacházíte nedaleko Hallstattu, rozhodně se vydejte na výlet do termálních lázní Grimming s úžasným výhledem na vrcholky Alp. Tři vnitřní a čtyři venkovní bazény s termální vodou, relaxační prostory na pěti podlažích, dětský areál s obří skluzavkou, bazénem i hernou. Dospělé zaujme třeba saunový park s barem.

Celodenní vstupenka do všech částí areálu vyjde dospělého na 28 €. Ze všech bazénů budete mít krásný výhled na obrovský masiv Grimming (2 356 m n. m.). Výhled si totiž díky obrovské prosklené stěně užijete zevnitř.

Tauern Spa World - Kaprun (Salzbursko)

Oblasti kolem lázní Zell am Zee zase jednoznačně vládne obrovský lázeňský komplex Tauern Spa Kaprun. Ten v sobě skrývá jak bohatý vodní svět s bazény, tak velký lázeňský prostor určený k jedinému – dokonalé relaxaci.

Najdete zde opravdu vše, co vás napadne, a jako u všech alpských lázní nechybí to nejdůležitější - nádherný výhled na hory přímo z bazénů. Zde konkrétně na ledovec a sjezdovky Kitzsteinhorn. A věřte, že ten pohled stojí za to!


Skalní lázně Bad Gastein (Salzbursko)

Podnikat horské výstupy nebo lyžovat určitě můžete dle libosti, nastane ale den, kdy si vaše tělo řekne o odpočinek a vy se budete muset poohlédnout po místě k relaxaci. A tím místem jsou bezpochyby skalní termální lázně Bad Gastein, které se nachází ve výšce 1 100 m n. m. a dodají vám potřebnou energii přímo z alpské přírody.

Lázně jsou otevřeny celoročně, takže zatímco v létě se můžete natáhnout na trávu a opalovat se, v zimě si užijete výhled na okolní hory přímo z vyhřátého bazénu. Otevřeno je denně od 9:00 do 22:00 hodin a vstupné pro dospělého pořídíte již od 27 € se slevovou Gastein Card. Děti do 6 let mají vstup zdarma.

Lázně Bad Gastein

Hlavní motto lázní je „Odpočinek, relaxace a uvolnění“. I přesto se zde najde místo pro zábavu v podobě gejzírů, vodního kanálu s rychlým proudem nebo 70 m dlouhé skluzavky.


Termální lázně St. Kathrein (Korutany)

Hledáte dokonalý relax a odpočinek v Korutanech? Nebo jen místo, kde si užije zábavu celá rodina?

Oboje totiž najdete v termálních lázních St. Kathrein, které vám nabízí nově zrekonstruovaný areál s venkovními i vnitřními bazény, skluzavkami a wellness se saunovým světem. Vaše svaly se zde budou regenerovat ve 32 °C teplé termální vodě, která se používá na léčbu revmatismu, bolesti kloubů a dalších onemocnění. V lázních Therme St. Kathrein si můžete také zacvičit vodní gymnastiku.

Termální voda je zde tak léčivá, že do jednoho z léčebných bazénů s teplotou vody 33 °C mají zákaz vstupu děti dokonce až do 16 let. To je ale nemusí mrzet, protože hned vedle je čeká adventure bazén s vodními atrakcemi.

Lázně Kärntentherme (Korutany)

Lázně Kärntentherme vznikly díky tomu, že město Villach, ve kterém se nachází, leží na tektonickém zlomu a pramení zde léčivé horké prameny.

Lázně jsou perfektním místem pro odpočinek v tomto regionu. Po dlouhém dni se nejlépe zrelaxujete v saunovém světě nebo ve vířivce. Najdete zde plavecké i rekreační bazény, tobogány či divokou řeku, která se sjíždí na velkých nafukovacích kruzích. Pro děti je tu dětský bazén nebo lekce plavání. Speciální výcvik pro „mořské panny“ pak čeká na dívky.

Stejně jako ve většině lázní je zde otevřeno denně od 9:00 do 22:00 hodin a vstupné pro dospělého pořídíte již od 24,90 €.

Architektonicky zajímavá stavba se dnes řadí mezi nejmodernější lázeňská zařízení v celém Rakousku. Po investici 40 milionů eur byly lázně znovuotevřeny v roce 2012.

Termální lázně Amadé (Salzbursko)

Termální lázně Amadé se nachází v Altenmarktu. Můžete zde navštívit mnoho druhů saun, zaplavat si v bazénu nebo zajezdit na tobogánech. Několik bazénů je zde krytých a venku jsou dva velké vyhřívané bazény.

Voda je obohacena o léčivou sůl z proslulého solného dolu Bad Ischl v Horním Rakousku. Všechny bazény, kromě sportovního bazénu, dětského bazénu a surfovací laguny, tak obsahují 1,5 - 2,5 % solného roztoku. Slaná voda má pozitivní vliv na pokožku a dýchací systém. Sůl inhalovaná v parní jeskyni nebo aplikovaná během pobytu v sauně má okamžité účinky.

Mezi hlavní atrakce Amadé patří surfovací laguna, skluzavky, solné bazény s různými koncentracemi soli a sportovní bazén se dvěma potápěčskými deskami. Většina bazénů je vzájemně propojena a nemusíte se bát přebíhání mezi nimi, a to ani v zimě. Zajímavostí je také to, že zdejší sůl je přirozeně antiseptická a nezpůsobuje pálení očí.

AQUA DOME - Tirol Therme Längenfeld (Tyrolsko)

Jestli nějaké lázně stojí za návštěvu v Tyrolsku, pak jsou to jednoznačně Aqua Dome Therme – nekonečný svět relaxace s 12 termálními bazény, 7 saunami a mnoha zážitkovými prvky.

Nevšední zážitek vám pak poskytnou obrovské termální nádrže ve tvaru misek, které se doslova vznášejí ve vzduchu a budete z nich mít dechberoucí výhled na okolní hory.

Zajímavé je, že termální voda o teplotě 34 °C nebo 36 °C, pochází původně z horského ledovce, ze kterého protéká skálou do nitra hor a pak opět vyvěrá z hloubky okolo 1 800 m jako termální voda.


Termální lázně Ybsstaler Solebad (Dolní Rakousko)

V termálních lázních Ybsstaler Solebad se můžete těšit na pestrou paletu nejrůznějších atrakcí, svoje si zde najdou děti i dospělí. V areálu se nachází například sportovní bazén s masážními a perličkovými lavicemi, bazén s masážními tryskami, venkovní bazén s divokou řekou a pro ty nejmenší je zde dětský bazén s hadí skluzavkou a tobogánem.

Milovníci saunování jistě ocení ametystovou, solnou, křišťálovou a borovicovou saunu. Lázeňské a wellness procedury si zase užijete v Emotion Life Center.

Otevírací doba lázní Ybsstaler Solebad je celoročně každý den od 9:00 do 22:00 hodin.

Borovicová sauna

Nenašli jste své oblíbené lázně, nebo by vás zajímaly další tipy?

Určitě nám napište a my se na ně zaměříme v našem dalším článku. V Rakousku jsou totiž desítky dalších možností, kam vyrazit za skvělou relaxací a zážitky spojenými s termálními prameny. :)

Autor článku:

Aktualizováno: 23. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet