Největší slevy v roce jsou tady! Vyberte si svůj TravelBomba pobyt se slevou od 30 %!

Oblíbené 0

Zatím nemáte žádné oblíbené nabídky.

  • K nabídkám se můžete kdykoliv vrátit
  • Oblíbené nabídky na jednom místě
  • Upozornění na změny v nabídkách

Osobně ověřeno: Recenze pobytu ve Fönix Medical Wellness Resortu ****

Vydejte se spolu s Gáborem, členem našeho Travelking týmu, do Maďarska. Konkrétně do Fönix Medical Wellness Resortu ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a jídlo? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu ve Fönix Medical Wellness Resortu ****

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Do městečka Nógrádgárdony, kde se Fönix Medical Wellness Resort **** nachází, jsme vyrazili autem z Miskolce. Cesta nám trvala asi 2,5 hodiny. Jeli jsme po dálnici, dokud to šlo, takže jsme potřebovali dálniční známku. Za běžných okolností bychom tak ušetřili asi hodinu času oproti jízdě po běžné silnici, bohužel jsme zrovna narazili na obrovskou kolonu. Holt pátek třináctého. :D

Jak to bylo s parkováním?

Hotel má vlastní velké oplocené parkoviště. Ačkoliv jsme dorazili poměrně pozdě, okolo 20:00 hodin, míst k parkování bylo dostatek. Za stání jsme neplatili ani nebylo nutné jej dopředu zarezervovat.

Kde jsme se ubytovali?

Zámek se nachází na okraji malé horské vesničky. Je před civilizací dost skrytá, ale s pomocí GPS jsme ji bez problémů našli. Scenérie kolem cesty byly docela okouzlující. Řídil jsem auto, takže jsem se nemohl moc rozhlížet, ale moje přítelkyně na sedadle spolujezdce se toho výhledu nemohla nabažit.

Samotný hotel sídlí v zámecké budově, a tak není divu, že na mě hned zapůsobila jeho aristokratická atmosféra. Interiér pokoje odpovídal zbytku budovy a byl velmi prostorný. Kromě postele jsme měli k dispozici velkou pohovku, dvě křesla a konferenční stolek. V koupelně se nacházela vana a celkově bylo vše uklizené a čisté. Takže musím říct, že jsem byl více než spokojen.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V hotelu jsme si opravdu pochutnali. V den příjezdu jsme měli pouze večeři, bufet nabízel 3 chody s výběrem z několika polévek a hlavních jídel. Rozhodl jsem se pro játrovou gulášovou polévku a pečenou kachnu, zatímco přítelkyně zvolila česnekovou krémovou polévku a smažený květák s batáty. Dezert byl sladký tvarohový piškotový dort.

Večeře následujícího dne probíhala podle stejného vzoru, samozřejmě s jinými jídly. Oba jsme začali skořicovou jablečnou šťávou. Následovaly špagety se špenátem a sýrem feta pro přítelkyni a pro mě grilovaný sumec s rýží. Večeři jsme zakončili lehkým kaštanovým krémovým dortem s pusinkami.

Snídaně se podávaly také formou bufetu. Měli jsme na výběr čerstvé pečivo, míchaná vajíčka, klobásy, uzeniny, sýry, cereálie, ovoce a domácí marmelády. Samozřejmě nechyběl ovocný džus, káva a čaj.

Jak jsme se najedli v okolí?

Snídaně byly tak vydatné, že ačkoliv jsme v sobotu při návštěvě Balassagyarmatu plánovali oběd ve vyhlášené restauraci Svejk, už jsme na něj neměli v žaludku místo. Vydali jsme se tedy na další známé místo, do cukrárny Jagyutt, rodinného podniku s dlouholetou tradicí, v naději, že sníme jen něco lehkého. Zde jsme ochutnali venkovský dort s názvem Poppy Blossom. Hodně lidí nám jej doporučovalo a byl opravdu vynikající. Samotné místo bylo skvělé, zaslouží si hodnocení alespoň 9 z 10. Místní obyvatelé tento podnik také milují, takže tam bylo docela rušno, museli jsme dlouho stát ve frontě, než jsme si mohli objednat.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Hotel má vlastní wellness. Není moc velké, ale vše, co nabízí, je skvělé. Měli jsme možnost vykoupat se v super bazénu, který měl asi 25-27 °C. Voda byla opravdu osvěžující. Byla tam také velká vířivka, která měla perfektní teplotu, asi 36–37 °C. Ve větší ze dvou saun, finské, bylo bohužel příliš horko na to, abych si ji užil. Bio sauna byla naopak perfektní. Krásně jsme si v ní odpočinuli.

A to není vše, hotel nám dal příležitost otestovat masážní křeslo, což byl pro nás nový a úžasný zážitek. Navíc jsme si zaplatili relaxační masáž, která nás úplně zbavila bolesti zad a beder a ztuhlých svalů, způsobených kancelářskou prací.

Celkově můžu wellness popsat jako parádní. Relax zde přišel opravdu vhod, zejména kvůli lijáku, který by nám jinak pokazil víkend.

Jaké byly další služby hotelu?

Zašli jsme si také do stylové knihovny, která je součástí hotelu. K využití jsou zde stolní hry, šachovnice a spousta poutavých knih.

Kam se vydat na výlet?

Na výlet jsme vyrazili do nedalekého města Balassagyarmat. Nejvýznamnějšími atrakcemi je regionální Palóc Museum, botanická zahrada a zoo Nyírjes a Cyklistické muzeum. Bohužel jsme kvůli špatnému počasí museli vynechat návštěvu zoo a muzea mě moc nebaví, takže jsme se jen toulali ulicemi. Ale centrum města je rozhodně okouzlující. Pokud budete mít cestu kolem, jednoznačně stojí za návštěvu.

Závěrečné hodnocení pobytu v Fönix Medical Wellness Resortu ****

Z víkendu ve Fönix Medical Wellness Resortu **** si odvážíme jen samé hezké vzpomínky. Historickou budovu, prostorné pokoje a pohodlné postele můžu ohodnotit jedině kladně. A to nemluvě o vydatných, chutných jídlech a příjemném, klidném wellness. Doufám, že to není má poslední návštěva tohoto hotelu, a všem, kteří se do této lokality chystají, doporučuji pobyt právě zde.


👍 Pobyt v Fönix Medical Wellness Resortu **** byl osobně ověřen Gáborem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 18. 10. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden