Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Penzionu SUN

Vydejte se spolu s Františkem, členem našeho Travelking týmu, do Rakouska. Konkrétně do Penzionu SUN. Jaká byla cesta, ubytování a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Penzionu SUN

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 8.7.2023 - 10.7.2023
  • Ubytováni jsme byli v: Penzionu SUN
  • Lokalita ubytování je: Rakousko
  • Cestoval jsem: S rodinou
  • Stravování: Snídaně
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Do Penzionu SUN v rakouských Alpách jsme vyrazili autem z Veselí nad Moravou. Z jihu Moravy nám cesta zabrala 3 hodiny, což se dá s malým dítětem zvládnout i na jeden zátah. My jsme zařadili jednu krátkou zastávku za Vídní. V Rakousku se cestuje krásně po dálnici, jen poslední část cesty vede mimo dálnici. Na finálním úseku se dá zastavit v obchodě – potravinách. Podél cesty do Gamingu (obec, kde se Penzion SUN nachází) je jich hodně, člověk tak nemusí nakupovat na benzínkách na dálnici.

Jak to bylo s parkováním?

Parkování je hned u hotelu v jednosměrné ulici u malého horského potůčku. Místa pro hosty jsou vyhrazena a díky cedulkám jednoduše víte, kde zastavit. Nám přišlo vhod stání pod velkým stromem, protože v čase naší návštěvy panovaly i zde vysoké teploty. Stání je zdarma v rámci ubytování.

Kde jsme se ubytovali?

Penzion SUN se nachází hned u hlavní cesty a je z ní dobře viditelný. Kvůli jednosměrce se však člověk musí při příjezdu vydat pár uličkami navíc. Navigace nám to ale neomylně ukázala. Gaming je krásný městys s úžasnými výhledy na zalesněné hory v okolí. Jsou zde restaurace, fast food, koupaliště, možnosti túr do bližšího i vzdálenějšího okolí, průzračné bystřiny.

Všechny pokoje se nachází v patře. Na pokoji jsme měli manželskou postel, postel pro jednoho a dětskou postýlku, nechyběla koupelna s toaletou. Ve společných prostorech se snídá a nachází se zde také plně vybavená kuchyňka (lednice, mikrovlnka, plotýnky, příbory, nože). Třídění odpadu je zodpovědné, v asi pěti různých koších. 😊 V kuchyňce je velký stůl, který mi přišel vhod při večerní práci na počítači. Na pokoji byly pouze židličky a malý konferenční stolek, na práci nevhodný. V přízemí najdete i odstavné místo na kola (ta jsme měli s sebou). Ti, kdo si kola nepřivezou, si je zde mohou vypůjčit.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci pobytu jsme měli snídani, ta byla každý den pozměněná. Na výběr byla sladká i slaná varianta s čerstvým pečivem. Jelikož se jedná o malý rodinný penzion, nabídka není tak rozmanitá jako ve velkých hotelech. To ale vůbec nevadilo. Pochutnali jsme si i tak a paní majitelka byla velmi ochotná. Příjemným bonusem byla možnost dát si kdykoliv během dne čaj nebo kávu, termosky byly nachystané ve snídaňové jídelně.

Jak jsme se najedli v okolí?

Penzion se nachází v centru městysu. Hned vedle je několik restauračních zařízení:

  • Tip na rychlé a levné jídlo – Pizza Kebap Burger Pasta Gaming – hned vedle penzionu. Rychlé jídlo za dobrou cenu, možnost posezení vevnitř i jídlo s sebou.
  • Thomas Czihak restaurace – pravděpodobně někdo s českými kořeny. 😊 Klasická restaurace s vnitřním i venkovním posezením. Výborná káva i pekárna!
  • Rychlé občerstvení na místním koupališti – chutná pizza.
  • Pizzeria Ötscherland – nejlepší pizza v Gamingu. Ochotný personál i příjemná cena

Cestování s dětmi

Po předchozí domluvě nám personál penzionu nachystal dětskou postýlku, kterou jsme naplno využili. Strava (snídaně) byla pro všechny stejná. Díky dostatečně pestré nabídce jsme si ale vybrali jak my dospělí, tak dcera. Penzion je malý – rodinný. Speciální koutek nebo herna v budově nebyly, ale my jsme s dcerou prozkoumali obě patra, stání pro kola, společnou kuchyňku i společné prostory. V penzionu je taktéž videotéka a DVD na pokoji. Náš pobyt byl bohužel příliš krátký, a tak jsme si nestihli žádný film pustit. Pocit nostalgie ale hodnotím 10/10. 😊

Další služby hotelu

Využili jsme úschovnu jízdních kol v přízemí. Kola byla dobře dostupná a snadno se zde ukládala. K dispozici byla taktéž kola na vypůjčení.

Kam se vydat na výlet?

  • Plovárna Gaming – ideální místo pro děti v docházkové vzdálenosti od penzionu (cca 15 minut). Je zde plavecký bazén, několik brouzdališť, skokanské můstky a tobogán. Potěší klidné prostředí obklopené horami a příznivé ceny. Strávili jsme zde takřka celý den.
  • Cyklovýlety po okolí – Gresten a Lunz am See. V Grestenu se nachází muzem, hřiště, koupaliště, obchody, restaurace. My jsme zakotvili pouze na kafíčko v Kummer Restaurant a jeli jsme zpět. Lunz am See je, jak název napovídá, na kraji krásného jezera. Každé léto zde probíhá festival na břehu jezera – Wellenklaenge. U jezera najdete množství stánků se suvenýry a restaurací, nechybí možnost vypůjčení lodí. My jsme v centru města narazili na další místní slavnost – jídla a pití a hudby (název jsem bohužel nedohledal, ale byl tam celý městys 😃)
  • Turistické výlety – kolem celého Gamingu je turistická trasa. Kromě toho můžete vyrazit na kopec nad městem – Mitterberg. Po cestě zde narazíte na množství malých kapliček.

Závěrečné hodnocení pobytu v Penzionu SUN

“Náš pobyt v Penzionu SUN jsme si s rodinou náramně užili. Městečko Gaming se nachází v malebné krajině uprostřed lesů a místo je skvělým výchozím bodem pro cyklovýlety po okolí. Penzion jsme navštívili uprostřed léta, a tak jsme hned vyrazili na místní koupaliště, které nabízí množství atrakcí pro všechny věkové kategorie. Výhodou tohoto rodinného penzionu jsou jeho čeští majitelé. Paní majitelka nám vyšla vstříc s našimi požadavky a představila nám všechny možnosti, které jejich ubytování nabízí. Plusem je také relativně dobrá dostupnost z ČR (od nás z jihu Moravy do tří hodin autem). ”


👍 Pobyt v Penzionu SUN byl osobně ověřen Františkem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené penziony a hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 27. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet