Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Hotelu Záviš z Falkenštejna **** s polopenzí, vstupem do lázní i zoo

Vydejte se spolu s Honzou, členem našeho Travelking týmu, do jižních Čech. Konkrétně do Hotelu Záviš z Falkenštejna **** v Hluboké nad Vltavou. Jaká byla cesta, ubytování a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Hotelu Záviš z Falkenštejna **** s polopenzí, vstupem do lázní i zoo

Informace o pobytu v bodech

Video z pobytu

Kam a jak jsme jeli?

Do jižních Čech jsem se tentokrát vydal pracovně, ovšem i tak jsem se snažil si všechny krásy tohoto malebného kraje užít na maximum. Do cíle, kterým bylo město Hluboká nad Vltavou ležící v okolí stejnojmenného pohádkového zámku, jsme se s kolgyní Markétou vydávali autem z Brna. Ještě během cesty nás ovšem čekalo několik pracovních schůzek, a tak jsme jeli netradičně přes Telč a Jindřichův Hradec, odkud jsme si ještě navíc udělali zajížďku do Třeboně. Tahle trasa nám sice zabrala něco přes 4 hodiny, ovšem spoustu důležitého jsme během ní stihli zařídit. Pokud bychom nemuseli trasu přizpůsobovat pracovním schůzkám, volili bychom nejrychlejší variantu, tedy po dálnici D1 k Humpolci, kde bychom sjeli na Sezimovo Ústí. Poté bychom pokračovali na České Budějovice, nedaleko kterých se Hluboká nad Vltavou nachází. Tato rychlejší cesta by nám trvala asi 2,5 hodiny.

Jak to bylo s parkováním?

V případě Hotelu Záviš z Falkenštejna **** je velkou výhodou, že má své vlastní parkoviště, a jeho využití je navíc pro hosty zcela bezplatné. Ubytování se totiž nachází přímo pod zámkem, který je jednou z nejnavštěvovanějších památek v Česku, a tak je v této obci jinak prakticky nemožné najít stání zdarma.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel se nachází přímo pod zámkem Hluboká nad Vltavou, ke kterému se dá dojít asi za 10 minut příjemnou procházkou zámeckým parkem. Cesta k zámku vede sice do mírného kopce, ale i tak je tato úžasná pamětihodnost z hotelu skvěle dostupná. Od hotelu se dá pěknou vycházkou podél rybníků dojít také k zoologické zahradě. Prostředí hotelu je tedy krásné a nabízí několik zajímavých míst k navštívení.

Dostali jsme moc hezký pokoj v prvním patře budovy. Hned při příchodu mě zaujalo, že je v místnosti spousta prostoru a navíc má okouzlující výhled na náměstí. Kromě pohodlných postelí byly v pokoji úložné prostory, minibar a televize. Vzhledem k částečně pracovní náplni pobytu jsme ocenili také stolek se židlemi. Koupelna byla opravdu veliká a moderní. Vybavena byla standardně, tedy sprchovým koutem, toaletou, umyvadlem se zrcadlem a fénem. Ve všech prostorách hotelu bylo vždy perfektně čisto a celkově jsme se v něm cítili moc příjemně.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí našeho balíčku byla polopenze, která zahrnovala bufetové snídaně a dvouchodové servírované večeře. Neumím si představit den bez pořádné snídaně, a tak mě moc potěšil bohatý snídaňový bufet s pestrým výběrem studených i teplých dobrot. Ze slaného bylo k dispozici čerstvé pečivo, různé sýry a uzeniny, vajíčka na různé způsoby, párky a zelenina. Pult se sladkými dobrotami obsahoval různé cereálie s mlékem či jogurtem, sladké varianty pečiva, koláče, buchty a ovoce. Zkrátka a dobře si každý mohl podle chuti dopřát, co má ráno nejraději. Já jsem si dával svá oblíbená míchaná vajíčka s pečivem a byl jsem velmi spokojený.

Večeře se skládala z polévky a hlavního chodu, který bylo možné vybírat z menu. Já jsem si dal vynikající hovězí guláš (jako od babičky!). Kolegyně Markéta dala přednost candátovi z místních rybníků s bramborem a také ona si moc pochutnala. Jako odměnu za dlouhý den plný cestování a pracovního nasazení jsme si dopřáli ještě dezert. Kolegyně v podobě lahodných horkých malin, já ve formě skvělého točeného piva Záviš.

Jak jsme se najedli v okolí?

Během zastavení v Třeboni jsme nemohli vynechat slavné jihočeské rybí speciality. Oběd jsme si tedy dali v restauraci Šupinka a Šupinka. Volba to byla skvělá a o vyhlášených kapřích hranolcích se mi zdá ještě teď. :-)

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Vlastní wellness centrum sice hotel nemá, ale my jsme měli štěstí, protože v době našeho pobytu byly součástí balíčku vstupenky do Aurora v Třeboni. Areál lázní je od hotelu vzdálený asi 30 minut autem a zahrnuje různé vnitřní i venkovní bazény, k tomu navíc saunový svět s mnoha druhy saun. Díky různým vodním atrakcím je tohle místo nejen oázou odpočinku, ale i rájem zábavy pro malé i velké. Pro případ nepříznivého počasí je tohle zkrátka skvělý „plán B“.

Kam se vydat na výlet?

  • Hotel leží přímo v podzámčí, a tak by byl skoro hřích nenavštívit dominantu širokého okolí – zámek Hluboká nad Vltavou. Vypadá opravdu jako z pohádky a jeho interiéry je možné vidět na několika prohlídkových okruzích. My jsme vzhledem k nedostatku času absolvovali okruh „Kuchyně“, v rámci kterého jsme navštívili zámecké kuchyně a související prostory. Tento okruh trval asi 30 minut a byl opravdu nabitý zajímavostmi.
  • Z hotelu se dá procházkou podél jihočeských rybníků během půl hodinky dojít k zoologické zahradě Hluboká. Pokud se vám ovšem nebude chtít jít pěšky, můžete vyzkoušet netradiční variantu dopravy, a to přívozem. K přístavišti se dá z hotelu dostat pěšky za 10 minut.
  • Po cestě do hotelu jsme si udělali zastávku v Třeboni. Tahle jihočeská perla se pyšní krásným náměstím se starobylou radnicí, renesančním zámkem a Schwarzenberskou hrobkou. Na památky jsme bohužel neměli moc času, a tak jsme si je alespoň prohlédli zvenku a poobědvali jsme znamenité speciality z místních ryb.
  • Během tohoto pobytu jsme to sice nestihli, ale krásným výletním cílem v dojezdové vzdálenosti 40 minut je Český Krumlov. Hlavním lákadlem je samozřejmě nádherný zámek, a kromě něj je v Krumlově k vidění malebné historické centrum, grafitový důl a hned několik muzeí se zajímavými expozicemi.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Záviš z Falkenštejna ****

“Pokud chcete poznat krásy jižních Čech, je pro vás Hotel Záviš z Falkenštejna **** skvělou volbou. Poloha hotelu je výjimečná – nachází se totiž přímo pod překrásným zámkem Hluboká nad Vltavou. K jedné z nejznámějších českých památek to tak budete mít jen pár minutek chůze. Personál byl velmi ochotný a dělal všechno pro to, abychom si pobyt maximálně užili. V prostorném pokoji nám nic nechybělo a skvěle jsme si v něm odpočinuli. Polopenze podávaná v příjemné přízemní restauraci byla vynikající, a dokonce jsme se z ní vždy najedli na celý den. Ocenili jsme také, že součástí balíčku byly vstupenky do třeboňských lázní Aurora a místní zoologické zahrady. Pokud tedy hledáte perfektní místo pro vaši dovolenou na jihu Čech, doporučuji vám právě tento hotel, kde o vás bude dokonale postaráno od začátku do konce. ”


👍 Pobyt v Hotelu Záviš z Falkenštejna **** byl osobně ověřen Honzou, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 29. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet