Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness ve Vysokých Tatrách v Hotelu Tulipán ***

Vydejte se spolu s Martinem, členem našeho Travelking týmu, do Vysokých Tater. Konkrétně do Hotelu Tulipán ***. Jaká byla cesta, ubytování a strava? A jaké skvělé výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness ve Vysokých Tatrách v Hotelu Tulipán ***

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 16.5.2022 - 18.5.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Tulipán ***
  • Lokalita ubytování jsou: Vysoké Tatry
  • Cestoval jsem s: Přítelkyní
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Tentokrát jsme se s přítelkyní vydali poznávat Vysoké Tatry. Pro náš pobyt jsme si vybrali Hotel Tulipán ***, který se nachází v Tatranské Lomnici. Je to kus cesty, a tak jsme zvolili nejpohodlnější a nejrychlejší možnost, tedy auto. Z Brna do Tatranské Lomnice je to 363 km a jízda nám zabrala asi 5 hodin. Pokud si chcete cestu urychlit a pojedete i na Slovensku po dálnici, nezapomeňte si koupit dálniční známku, což jde i online. Cena na 10 dní je 10 € (cca 250 Kč).

Jak to bylo s parkováním?

Hotel má hned u vchodu vlastní parkoviště, kde je k dispozici zhruba 10 parkovacích míst. Parkování je zahrnuto v ceně balíčku a není ho potřeba předem objednávat.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Tulipán *** stojí v centru Tatranské Lomnice ve Vysokých Tatrách. Hned naproti hotelu se nachází bobová dráha a nad ním se zase tyčí vrcholky Tater včetně Lomnického štítu. Výhled je tedy opravdu pohádkový. Díky skvělému umístění hotel určitě neminete.

S hotelem i vybavením pokoje jsme byli naprosto spokojeni. Pokoj byl rozdělen na dvě místnosti. Na obývací pokoj s televizí, pohovkou a konferenčním stolkem a na ložnici, kde nechyběla pohodlná postel, skříně i trezor na úschovu věcí. Musím také zmínit, že na chodbě pokoje se nacházela menší kuchyňka se dřezem a mikrovlnkou. V koupelně byla jak vana, tak sprchový kout. Celý pokoj byl velice prostorný a kvituji hlavně oddělené místnosti na spaní a zábavu. Mohl jsem se tedy dívat na televizi, zatímco přítelkyně v klidu spala.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí balíčku byla polopenze, na které jsme si opravdu pochutnali. Snídaně byly bufetové a vždy jsme se před výlety po okolí parádně najedli. Výběr byl klasický – vejce, párečky, omelety, sýry, salámy, pečivo, ovoce, zelenina. Ze sladkých jídel mohu zmínit bábovku. K večeři jsme si vždy den předem vybírali ze tří jídel zaškrtnutím v menu. Večeře byly také chutné a dostačující.

Jak jsme se najedli v okolí?

Snídaně byly opravdu vydatné, takže oběd jsem vždy vynechali a těšili se až na večeři. :-) jen během výletu na Štrbské Pleso jsme navštívili restauraci Hotelu Solisko přímo u jezera a dopřáli si báječné palačinky se zmrzlinou.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Wellness hodnotím velice pozitivně. Po náročném dni plném procházek po okolí jsme si večer dopřáli pořádnou relaxaci. Je tu menší bazén, vířivka a 3 sauny (bylinková, finská a parní). Otevírací doba je 17:00 – 21:00 hodin s tím, že je potřeba nahlásit čas vstupu předem při check-inu na recepci (nemusí se rezervovat ještě před pobytem). Wellness není privátní, ale my jsme měli štěstí a v čase, kdy jsme do něj zavítali, tam nikdo další nebyl. Při relaxaci jsme tak měli dostatek soukromí. Na pokoji jsme našli osušku do wellness, prostěradla do sauny nám dali na recepci. Je jen na vás, zda půjdete v županu a plavkách už z pokoje, anebo využijete šatnu se sprchou, která je před wellness k dispozici.

Kam se vydat na výlet?

Hned první den jsme navštívili bobovou dráhu naproti hotelu, užili si trochu adrenalinu a poté se prošli po blízkém okolí. Potom jsme plánovali vyjet lanovkou až na Lomnický štít. Bohužel zrovna v našem termínu byly lanovky mimo provoz, a to celý týden. Tahle komplikace nás zamrzela, ale aspoň máme o důvod více se sem ještě někdy vrátit.

Druhý den nám moc nevyšlo počasí a pršelo. Rozhodli jsme se tak pro návštěvu Belianské jeskyně, která byla opravdu moc hezká. Rozhodně stojí za to od parkoviště vystoupat cca 2 km ke vstupu do jeskyně. Od hotelu to bylo autem cca 10 minut, takže ideální dostupnost.

Počasí se potom na chvíli umoudřilo, tak jsme se posunuli o 5 km dále k Chodníku korunami stromů. Nahoru jsme vyjeli lanovkou, která i se vstupem na stezku vyšla na 22 € (cca 550 Kč) pro 1 osobu. Ale stálo to za to! Užili jsme si krásné výhledy a na vrcholu stezky čeká na návštěvníky adrenalinový zážitek v podobě síťového oka (stejně jak u nás na Dolní Moravě na Stezce v oblacích).

Poté jsme ještě vyrazili ke Štrbskému plesu, kde jsme se pokochali nádherným jezerem, i když už v silném dešti. :-) Proto jsme tu dlouho nepobyli a po chvilce jsme zamířili zpět na hotel – ohřát se a užít si relax ve wellness.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Tulipán ***

"Pobyt v Hotelu Tulipán *** jsme si moc užili, i když nám jeden den propršel. Bylo totiž tolik možností, jak se zabavit, že doporučuji vyrazit sem za každého ročního období. Výhled z pokoje jsme měli přímo na Tatry a večerní posezení se sklenkou Prosecca bylo úchvatné. Potěšilo nás také wellness s bazénem a vířivkou. Polopenze byla dostačující a chutná. V okolí hotelu je plno atrakcí. Hned přes cestu je bobová dráha, kde jsme zažili pořádnou dávku adrenalinu, nedaleko je také Belianská jeskyně. Jediné mínus bylo, že v době našeho pobytu byla lanovka na Lomnický štít mimo provoz, ale to jsme si mohli zjistit předem. :-) Celkově jsme s dovolenou v Hotelu Tulipán byli velmi spokojeni a za sebe i partnerku mohu tento pobyt jedině doporučit.”


👍 Pobyt v Hotelu Tulipán *** byl osobně ověřen Martinem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 25. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet