Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety a wellness v Hotelu Kamilla **** v Maďarsku

Vydejte se spolu se Szabim, členem našeho Travelking týmu, do východního Maďarska. Konkrétně do Hotelu Kamilla ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety a wellness v Hotelu Kamilla **** v Maďarsku

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 24.9.2022 - 26.9.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Kamilla ****
  • Lokalita ubytování je: Maďarsko
  • Cestoval jsem: S partnerkou
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Video z pobytu

Kam a jak jsme jeli?

Na pobyt jsme vyrazili z města Szigetszentmiklós u Budapešti. Cesta do Balmazújváros byla dlouhá 240 km a trvala nám něco přes dvě hodiny. Nejrychlejší trasa vede po dálnici, proto doporučuji koupit si maďarskou dálniční známku. My jeli skrze slavný Národní park Hortobágy, ve kterém zrovna začínal podzim (nejedná se o nejrychlejší možnost, ale určitě stojí za to). V tomto období do parku přilétají jeřábi, kteří jsou jeho symbolem. Poté jsme asi 25 km poklidně pokračovali směrem k hotelu. Ubytování nebylo těžké najít, protože se nachází rovnou v centru města Balmazújváros.

Jak to bylo s parkováním?

Hotel má vlastní parkoviště přímo u budovy, které je nehlídané, ale působí bezpečně. Za parkovací místo se nic neplatí a není třeba jej zamluvit dopředu.

Kde jsme se ubytovali?

Na první pohled působil Hotel Kamila **** moderně a recepční, který nás přivítal svým úsměvem, skvělý dojem jenom umocnil. Poté, co jsme dostali klíč, nás ochotně informoval o hotelových službách a přesném obsahu balíčku. Pomocí brožur a map se pak podělil o tipy na místní zajímavosti a doporučil nám bezplatné použití jízdních kol – také jsme byli informováni o cyklostezkách ve městě i v jeho okolí.

Venkovní i vnitřní prostory hotelu jsou zařízeny velice moderně a celkem je v nabídce 53 pokojů na třech patrech. Ačkoli je v budově výtah, do svého pokoje ve druhém poschodí jsme chodili vždycky po svých. Patro je velice prostorné a nabízí výhled na hotelový bazén a lázně. Pokoj měl prostornou koupelnu se sprchou a veškerým vybavením – nechybělo zde kosmetické zrcadlo, fén, toaletní potřeby a praktický sušák, který umožňoval jednoduché sušení plavek a ručníků. Vzhledem k lázeňské povaze hotelu nás na extrémně pohodlné manželské posteli čekaly dva komfortní župany. V pokoji byla dále televize s plochou obrazovkou, velká skříň s ramínky a trezor (trochu zvláštní bylo, že jsme si o klíč museli říct na recepci). K další výbavě patřily stolky a dvě velká zrcadla. Od doby, kdy jsem byl v tomto hotelu ubytován v rámci obchodní schůzky, jsem věděl, že se sem chci vrátit jako host. O to šťastnější jsem byl, když se mi povedlo překvapit svou ženu a vzít ji sem, a k tomu navíc bez našich dětí.

V okolí hotelu leží železniční stanice a tržiště, které nabízí rozmanité možnosti nákupu jídel, nápojů a oblečení. Navzdory vlakové zastávce v bezprostřední blízkosti hotelu jsou noci velice tiché a okolní ruch vůbec není slyšet.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V balíčku jsme měli polopenzi v hotelové restauraci, ve které nás hostila velice příjemná a pozorná obsluha. Každé ráno nás čekala typická snídaně formou bufetu v maďarském stylu. Nabídka studených jídel obsahovala výběr různých salámů, sýrů, zeleniny a ovoce. Mezi teplými jídly jste si mohli vybrat například kaši, míchaná nebo smažená vejce, párky či hot dogy. Žízeň jsme hasili třemi druhy džusu, čajem a kávou na různé způsoby. Pro mlsné jazýčky bylo na stole pečivo, různé zákusky, džemy a med.

Večeře pak nabízela výběr ze dvou polévek, pěti hlavních jídel a pěti příloh. Stejně tak byly v menu zahrnuty rybí a vegetariánské pokrmy a po celou dobu večeře byl k dispozici salátový bar. Jídlo bylo chutné a pestré.

Jak jsme se najedli v okolí?

Během dne si můžete objednávat jídla z hotelového menu à la carte, ale my jsme dali přednost obědu v přilehlých lázních.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Na doporučení paní recepční jsme si oba za příplatek dopřáli dvacetiminutovou masáž zad – hotel má pro tyto služby vyhrazenou místnost ve třetím patře. Hotelový bazén je naprosto k nezaplacení, protože jej lze využívat 24/7 a po většinu času jste v něm sami. Teplota vody se pohybuje mezi 36–38 °C.

Hotel přímo sousedí s jedinými ekologickými lázněmi v Maďarsku. Jmenují se Kamilla a nadchnou všechny milovníky koupání i saunování. Nabízí vnitřní a venkovní bazény s termální vodou, zážitkové dětské bazény, saunovou vesnici i lékařské oddělení. Jedinečnost se ukrývá v těsném kontaktu s přírodou a v blahodárných vlivech léčivé vody na lidský organismus. Součástí areálu je největší sauna v Maďarsku, která pojme až sto návštěvníků. Budova byla postavena z finské borovice staré stovky let.. Na začátku saunování jsme si s manželkou kvůli narůstající teplotě vyměnili pár nejistých pohledů, ale pak jsme se naladili na dobrou vlnu a prohřátí jsme si opravdu užili.

Kam se vydat na výlet?

  • Večerní procházka v malém parku vedle hotelu nebo v parku plném památek před radnicí vzdálené několik set metrů od hotelu.
  • Dejte si drink na lehátku u nonstop otevřeného bazénu a užijte si čerstvý večerní vzduch.
  • Zámek Semsey leží hned u lázní.
  • Město Balmazújváros je součástí tzv. turistického trojúhelníku spolu s městy Debrecen (15 minut) a Hajdúszoboszló (20 minut). Hotel je skvělým výchozím bodem pro mnoho výletů.
  • Národní Park Hortobágy je jedním z nejkrásnějších nedotčených míst v Evropě, které si zachovalo starobylou přírodu – park totiž nevznikl kácením lesů a regulací řek. Tato oblast je velice bohatá na jedinečnou faunu i flóru, rozkládá se na území dvou okresů a jde o první národní park v Maďarsku, který je součástí světového kulturního dědictví UNESCO. Další ohromnou předností je nízké světelné znečištění. Park je totiž z velké části neobydlen.
  • Město Hajdúszoboszló, jehož lázně nesou přízvisko „Mecca pro revmatiky.“
  • Aqua-Palace je největší wellness areál v Evropě. Nachází se pouhých 20 minut autem od hotelu. Vede k němu však rovná cesta a trasa by se dala ujet i na kole.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Kamilla ****

“Objevili jsme oázu klidu a relaxace ve čtyřhvězdičkovém prostředí. Musím vyzdvihnout laskavost personálu, čisté a prostorné pokoje, nonstop otevřený termální bazén, pohostinnost a cyklistické výlety zdarma. A co teprve objevování Národního parku Hortobág s pozorováním jeřábů a šedého skotu – to jsou věci, které člověk nezažívá každý den. Pobyt v Hotelu Kamilla **** můžu jenom doporučit a snad se sem brzy vrátím s celou rodinou. ”


👍 Pobyt v Hotelu Kamilla **** byl osobně ověřen Szabim, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Szabolcs LazaSzabolcs Laza
Aktualizováno: 28. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet