Osobně ověřeno: Recenze horského pobytu s wellness v Hotelu Biathlon Sport & Spa *** v polských Krkonoších

Vydejte se spolu s Martinem, členem našeho Travelking týmu, do polských Krkonoš. Konkrétně do Hotelu Biathlon Sport & Spa ***. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze horského pobytu s wellness v Hotelu Biathlon Sport & Spa *** v polských Krkonoších

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Objevit krásy Krkonoš z polské strany hranice jsme vyráželi z Brna v dopoledních hodinách. Trasu jsme měli naplánovanou směrem na Prahu a pak na Liberec. Téměř celou dobu jsme jeli po dálnici a musím říct, že cesta byla plynulá a do hotelu jsme dorazili po 4 hodinách a 335 ujetých kilometrech. Hotel se nachází přímo u silnice jen kousek od česko-polské hranice a s pomocí navigace nebyl problém ho najít. Ubytování leží u lesa a naproti je velký moderní běžkařský areál. Kdybychom na pobytu byli v zimě, určitě bych si zde běžkování vyzkoušel. Na pobytu jsme ale byli na podzim, takže jsem si tratě mohl alespoň projít. :)

Jak to bylo s parkováním?

Ze zadní části hotelu bylo umístěno parkoviště zabezpečené závorou. Všechna parkovací stání byla venkovní a bez střechy. Pro hosty od Travelkingu je parkování zdarma, což považuji za velké plus.

Kde jsme se ubytovali?

Po otevření dveří od pokoje nás přivítal horský interiér, masivní postele ze dřeva, šatní skříň a nechyběly dvě pohodlné židle a stůl. Dále byl pokoj zařízen televizí a rychlovarnou konvicí s nabídkou čajů. Koupelna s toaletou a sprchovým koutem byla dostatečně prostorná. Nesmím zapomenout zmínit, že bylo v celém pokoji hezky uklizeno a to i pod postelemi. To vím díky tomu, že jsme si oddělené postele po příjezdu samozřejmě přisunuli. :-)

Jak jsme se najedli v ubytování?

Měli jsme zajištěnou polopenzi, která se skládala z bufetové snídaně a servírované večeře. Během snídaní byl bohatý výběr jak slaných, tak i sladkých pokrmů. Z teplých jídel tu byly párky, vařená vejce i volská oka, k tomu pečivo, zelenina, různá mazadla a samozřejmě i sýry a salámy. Ze sladkých pokrmů nechyběly koláče a buchty, džemy, cereálie a ovoce. K pití jsme si nabídli vodu, džusy a kávu. Z pestré nabídky si určitě si vybere každý.

Večeře byla tříchodová a její součástí vždy byla polévka, hlavní chod a dezert. K večeři nebylo možné si jídlo vybírat, ale i tak jsem byl spokojen. Ochutnali jsme například vepřový plátek s bramborem a dvěma zeleninovými saláty či masovou směs s omáčkou, bramborem a opět nechyběla ani zeleninová obloha. Jako dezert nám naservírovali čokoládovou buchtu či zmrzlinu se šlehačkou. Na jídle jsme si s přítelkyní oba pochutnali.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Po celém dni stráveném na výletech jsme se moc těšili na odpočinek v moderním hotelovém wellness. Mohli jsme se vyhřát jak ve finské, tak v parní sauně. Dále byla součástí vířivka, ve které byla ovšem poměrně studená voda, takže spíše než k relaxaci hodila pro osvěžení po saunování. Celkově se nám wellness líbilo a relaxace v něm nás nabila energií na další túry. Pro ty, kdo raději odpočívají aktivně, je v hotelu k dispozici velké fitness plné moderních kardio i posilovacích strojů.

Kam se vydat na výlet?

  • Udělali jsme si výlet do Harrachova, který je z hotelu vzdálený pouze 10 minut jízdy autem. Prošli jsme si harrachovské centrum a poté se vydali poklidnou procházkou nad městem k Mumlavskému vodopádu.
  • Na polské straně hranice jsme navštívili město Karpacz. Jeho dominantou je vikingský kostel, který je opravdu nádherný a stojí za to se sem vydat. Hned vedle něj vede naučná stezka lesem, ale tu jsme nevyzkoušeli. Namísto toho jsme vyrazili za město, kde na nás čekal krásný Dziki Wodospad neboli Divoký vodopád. Viděli jsme zde také lanovku, která vozí turisty na horu Sněžku – pro nás netradičně z polské strany.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Biathlon Sport & Spa ***

“Polské Krkonoše jsem navštívil poprvé a věřím, že ne naposledy. Pobyt v Hotelu Biathlon Sport & Spa *** byl trefou do černého. V útulném pokoji v horském stylu i moderním wellness se saunami a vířivkou jsme si skvěle odpočinuli a další energii jsme načerpali během vynikající polopenze. Okolí hotelu je plné přírodních i kulturních památek, které stojí za vidění. Doporučuji kostel ve městě Karpacz i Divoký vodopád.”


👍 Pobyt v Hotelu Biathlon Sport & Spa *** byl osobně ověřen Martinem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 29. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet