Užijte si luxusní pobyt přímo na břehu Balatonu! V Hotelu Helikon **** na vás čeká krásný, stylově zařízený pokoj s úžasným výhledem, výtečná polopenze z regionálních produktů a přepychové třípatrové wellness centrum s bazénem, vířivkami a saunami. Pro děti je navíc připravený bohatý animační program, hřiště a herny.

O ubytování

Hotel Helikon **** se nachází v městečku Keszthely, kterému se přezdívá hlavní město Balatonu. Perlou města je neorokokový zámecký komplex Helikon s krásným anglickým parkem (1,7 km), název hotelu tak opravdu není zvolen náhodně.

Za poznáním se můžete vydat do řady muzeí, například muzea Cadillaců (1,2 km), muzea jezera Balaton (1,2 km) nebo na expozice o tortuře či erotice (1,6 km). Atmosféru středomořských letovisek si užijete na městské pláži na břehu jezera Balaton (450 m), kolem které se táhne krásná promenáda. Okolí města je navíc protkáno množstvím turistických tras pro výlety pěšky i na kole.

Vyrazit můžete třeba do nedalekého Hévízu (7,6 km), jehož dominantou je stejnojmenné termální jezero, údajně největší svého druhu na světě. Přímo na jezeře byly vystavěny také krásné termální lázně, jejichž návštěva je zaručeně jedinečným zážitkem. Za přírodními krásami se vydejte do Chráněné krajinné oblast Malý Balaton (26,1 km) nebo na poloostrov Tihany (59,7 km).

Kde budete spát?

Ať už si zvolíte pokoj jakékoliv kategorie, počítat můžete se stylovým, perfektně sladěným interiérem, klimatizací, vlastní koupelnou s fénem, župany, pantoflemi a luxusní kosmetikou Molton Brown, Smart televizí, trezorem a minibarem. Pro vaše maximální pohodlí je navíc k dispozici polštářové menu.

Pokoje Standard měří cca 20 m² a mají vlastní balkon nebo francouzské okno s jedinečným výhledem na jezero Balaton. V pokoji najdete 2 postele (90x200 cm), spojené do dvoulůžka. Varianta Standard neumožňuje přistýlky. V koupelně je sprchový kout.

Pokoje Superior mají plochu 22-25 m² a každý má vlastní balkon s venkovním posezením a částečným nebo úplným výhledem na jezero. Kromě dvoulůžkové postele je v pokoji místo také na přistýlku. Koupelna je vybavená sprchovým koutem.

Pokoje Deluxe nabídnou plochu cca 30 m² a částečný nebo úplný výhled na Balaton. Většina pokojů má 1 velký nebo 2 menší balkony. K manželské posteli zde přibyla také rozkládací pohovka, která může posloužit jako přistýlka (140x197 cm). Tento typ pokojů má koupelnu se sprchou

Apartmány Junior měří 40 m² a bez výjimek zde najdete balkon s panoramatickým výhledem na jezero. Ten si můžete užívat dokonce i z koupelny, vybavené prostornou vanou. Nechybí manželská postel a rozkládací pohovka, navíc má tento typ pokoje také kávovar.

Apartmány mohou mít plochu od 35 do 45 m², ty menší nabídnou na oplátku větší plochu balkonu. Ze všech apartmánů budete mít panoramatický výhled na Balaton. Je zde také samostatná ložnice s manželskou postelí a obývací pokoj s rozkládací pohovkou (možno využít jako přistýlku) a kávovarem. V koupelně najdete sprchu.

Na čem si pochutnáte?

O vaše gastronomické zážitky bude v hotelu náležitě postaráno, přímo v budově totiž najdete výtečnou restauraci, Lobby bar a Spa bar.

V restauraci si pochutnáte na pokrmech maďarské i mezinárodní kuchyně, mezi místní speciality patří například bramborové nugety "dödölle". Všechna jídla jsou připravovaná z těch nejčerstvějších surovin, převážně od lokálních dodavatelů. Nechybí ani varianty pro vegany a vegetariány nebo jídla bez lepku a bez laktózy.

Útulný Lobby bar přímo zve k posezení a příjemnému rozhovoru. K tomu si můžete objednat šálek kávy, sklenku vína, originální koktejl nebo něco ostřejšího k pití. Spa bar potom najdete v hotelovém wellness centru. Během relaxace si tak můžete dopřát lehké občerstvení nebo osvěžující nápoj a posedět na slunné venkovní terase s krásným výhledem.

Kde budete relaxovat?

Na své wellness centrum je hotel zaslouženě pyšný – na třípatrový ráj relaxace opravdu jen tak někde nenarazíte. Těšit se můžete na plavecký bazén, dětský bazén, vnitřní i venkovní vířivku a saunový svět. Nechybí ani Spa zóna, kde si můžete dopřát masáž či relaxační proceduru. Naopak rozhýbat své svaly a nastartovat aktivní den můžete ve fitness centru s kardio stroji, posilovacími mašinami a dalším vybavením.

Cestujete s dětmi?

Dokonalý komfort si užijete i při pobytu s dětmi, v hotelu je totiž k zapůjčení například dětská postýlka, vanička, nočník, toaletní prkénko a stolička do koupelny. Zábavu dětem zajistí vnitřní i venkovní dětské brouzdaliště, venkovní hřiště, vnitřní herna, odpočinková místnost s konzolí Xbox a bohatý animační program.

Hotel Helikon ****

Hotel Helikon ****

Mikus Gyula sétány 5. , Keszthely
Maďarsko

Provozuje společnost:
Hotel Helikon Kft. IČ: 20-09-077948


+36 30 797 4818

reservation@hotelhelikon.hu

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 12 000 Ft/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Lázně
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Kolárna
Fitness
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Přednáškový sál
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,7 km
Vzdálenost od jezera
0,5 km
Zastávka
0,5 km

Tipy na výlet

Balaton

Balaton Tip na výlet

Balaton je největší jezero ve střední Evropě a právě kvůli jeho velikosti se mu v maďarštině říká také Magyar tenger – Maďarské moře. Dnes se tato kdysi nejoblíbenější letní destinace stává mezi Čechy opět velmi populární. A není divu, na své si zde přijdou rodiny s dětmi, rybáři, jachtaři, surfaři, cyklisté i senioři. Mladí tu najdou mnoho možností zábavy až do ranních rodin, starší generace může relaxovat v proslulých lázních. V okolí jezera se jich nachází hned několik.

Co všechno můžete dělat u Balatonu?

  • vodní sporty: například surfing, vodní lyže, šlapadla
  • rybaření
  • pěší turistika
  • cykloturistika
  • lázeňské procedury

Z turistických cílů lze jmenovat krásný barokní zámek Helikon, muzeum kočárů či muzeum hraček, ve kterém si děti budou připadat jako v ráji. Pokud vám během výletů vyhládne, rozhodně nemusíte zoufat, protože místní nabídka pokrmů je opravdu široká. Dát si můžete například i u nás oblíbené langoše, různě upravované ryby nebo pikantní rybí polévku halászlé. Dále můžete vyzkoušet túrógombóc – tvarohové knedlíky se smetanou a cukrem nebo studené ovocné polévky.

Více informací
Keszthely
Keszthely
Termální jezero Hévíz
Termální jezero Hévíz
Lázně Keszthely
Lázně Keszthely