Osobně ověřeno: Recenze stylového pobytu v objetí hor ve Wellness Penzionu Strachan *** na Slovensku

Vydejte se spolu s Nikol, členkou našeho Travelking týmu, na Slovenska. Konkrétně do Wellness Penzionu Strachan ***. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze stylového pobytu v objetí hor ve Wellness Penzionu Strachan *** na Slovensku

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 29.4.2023 - 1.5.2023
  • Ubytováni jsme byli ve: Wellness Penzionu *** Strachan
  • Lokalita ubytování je: Slovensko
  • Cestovala jsem: S partnerem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Video z pobytu

Kam a jak jsme jeli?

Minulý rok to s květnovými státními svátky moc nevyšlo, a tak jsme se ty letošní rozhodli pořádně využít. První z nich jsme strávili na Slovensku, ve stylovém Wellness Penzionu Strachan ***. Ten se nachází v obci Ždiar v Belianských Tatrách a vyráželi jsme do něj taktéž ze Žďáru, ale toho českého, který leží nad Sázavou. I když jsme na cestu vyjeli ráno, zabrala nám skoro celý den. Nevyhnuli jsme se klasické koloně před Brnem, na Slovensku jsme zase narazili na poměrně dost úseků, kde probíhaly opravy silnic. To se týkalo především oblasti Tater, kde byla spousta rozkopaných silnic se semafory. Nakonec jsme však do cíle zdárně dojeli!

Českou dálniční známku máme celoroční, na Slovensko jsme si pak online dokoupili 10denní známku za 12 €.

Jak to bylo s parkováním?

Parkování u penzionu bylo zahrnuto v ceně balíčku. K dispozici byla spousta parkovacích míst, a to buď ze strany hotelu, anebo pak i za ním. Parkování není nutné rezervovat předem.

Wellness Penzion Strachan ***, Osobně ověřeno

Kde jsme se ubytovali?

Mám velice ráda roubenky a vlastně jakákoli ubytování, kde je hlavním materiálem dřevo. Wellness Penzión Strachan *** jsem si proto zamilovala už z fotek. Cesta do něj je sice delší než do jiných destinací v Tatrách, ale určitě stojí za to. Uvítala nás velice milá recepční, která hned věděla, kdo jsme, protože jsme daný den byli poslední hosté z Česka. Na pokoj nás osobně zavedla a vysvětlila i ukázala nám všechno důležité. To bylo opravdu skvělé a také vzácné, protože ve většině ubytování vám prostě jen předají klíče od pokoje, a tím to tak nějak končí. Ještě musím pochválit stylové úbory, které nosili kromě recepčních i všichni ostatní členové personálu. Dodávalo to celé atmosféře o to větší kouzlo.

Náš pokoj se nacházel ve třetím patře a byl opravdu prostorný. Dominantou byla velká dřevěná postel s nadýchanými pokrývkami. Byl tu ale také psací stůl se židlí, velká dřevěná šatní skříň i komoda, konferenční stolek a pohodlný gauč s křesílky. Samozřejmě nechyběla ani televize, tu jsme však za celý pobyt ani nezapnuli. Příjemným překvapením byla karafa s vodou a sklenicemi na stole a také minibar s různými nápoji za velice přátelské ceny. Koupelna byla taktéž ohromná se sprchovým koutem, dostatkem ručníků i otopným žebříkem, který se hodil na sušení plavek. Parádní byl pak také balkon – budu se sice opakovat, ale opravdu byl obrovský měl přímý výhled na vesnici a nádherné hory.

Wellness Penzion Strachan ***, Osobně ověřeno

Jak jsme se najedli v ubytování?

V ceně balíčku jsme měli polopenzi, která se podávala formou bufetu v přízemní restauraci. Kromě vnitřního prostoru byla k dispozici také terasa, ale vzhledem k chladnějšímu počasí jsme ji nevyužili. V létě to však musí být skvělé – posnídat na čerstvém vzduchu s výhledem na tatranské vrcholy. Restaurace byla stejně jako celý hotel vybavena v dřevěném horském stylu.

Můj přítel je spíše na slané snídaně, takže uvítal výběr z několika druhů uzenin, sýrů, domácích pomazánek a pečiva. Z teplých pokrmů nechyběla vařená i smažená vejce, opečené párky či slaninka a fazole v rajčatové omáčce. Samozřejmostí byla čerstvá zelenina a ovoce. Já preferuji sladké a také jsem měla spoustu možností. K dispozici byly jogurty, různé posypky v podobě semínek, několik druhů cereálií, džemy i med a také sladké pečivo jako vánočka či závin. Nejlepší však byla čerstvá domácí bábovka. Z nápojů nechyběl džus, voda s citronem a mátou, pestrý výběr čajů (sáčkových i sypaných), mléko a kakao. Kávové nápoje jsme si mohli udělat pomocí automatu na kávu. A jako bonus zde bylo i šampaňské!

Wellness Penzion Strachan ***, Osobně ověřeno

Bohatý výběr byl také během večeří. Vždy tu byla polévka s pečivem, předkrm v podobě nějaké jednohubky a salátový bar s čerstvou zeleninou i hotovými saláty, jako je třeba šopský, okurkový apod. Z nabídky hlavních jídel si zajisté vybral každý. K dispozici bylo několik příloh a druhů masa. Kdo nemá rád maso nebo slané, mohl si vybrat sladké jídlo. Hned první den nás nadchly těstoviny carbonara na slovenský způsob se slaninkou a uzeným oštěpkem. Skvělé bylo také pečené kuře s rýží. Sladkou tečku na závěr jsme si opět mohli vybrat podle nálady. Zdravější alternativou bylo ovoce a pro ty, kdo si rádi zahřeší tu pak byl tvarohový dezert, jablečný závin nebo třeba čokoládové knedlíčky. Nápoje během večeře nebyly v ceně, objednávaly se u obsluhy a bylo možné nechat si je napsat na pokoj a zaplatit až při odjezdu.

Wellness Penzion Strachan ***, Osobně ověřeno

Jak jsme se najedli v okolí?

Během jednoho z výletů jsme zavítali do Nestville Parku. Tady jsme si zašli na kávu a horkou čokoládu do místní čokoládovny. Zvolili jsme degustační variantu, která zahrnovala 3 vzorky čokolád (bílá, mléčná, hořká), šlehačku a ovoce. Čokoláda na nás byla poněkud sladší, než bychom chtěli, ale i tak jsme si pochutnali.

Na oběd jsme zašli do Koliby Kamzík ve Starém Smokovci, kde jsme si nemohli nechat ujít halušky s bryndzou. Byly opravdu skvělé. A protože jsme milovníci halušek, tak tenhle tradiční slovenský pokrm dopřáli i v den odjezdu. Tentokrát už poněkud dál od Tater, cestou zpět do Česka v Trnavě v bistru Iná haluška. Tady si můžete poskládat halušky přesně podle chuti. Vyberete si z různých druhů halušek, omáček a dalších přísad.

Wellness Penzion Strachan ***, Osobně ověřeno

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Wellness centrum v penzionu bylo ukryté v prvním patře hned vedle výtahu. Protože se jedná o menší prostor, čas vstupu je dobré rezervovat předem na recepci, a to buď předem, anebo při příjezdu. Ručník i prostěradlo do sauny vám tu u vstupu zapůjčí. K dispozici je také malá šatna a skříňky na klíček, takže se můžete převléknout až na místě.

V relaxačním prostoru najdete vířivku, a hned tři druhy saun (finskou, parní a infra). Po saunování se můžete v zimě ochladit na balkóně, na který je tu přímý vstup, anebo ve sprše. Pro odvážné je k dispozici i kyblík s ledovou vodou. Pro následný oddych jsou tu pak různá lehátka. V rámci pitného režimu jsme si mohli do kelímků načepovat vychlazenou vodu.

Aby toho nebylo málo, tak penzion nabízí také masáže. To jsem si nemohla nechat ujít, takže jsem si pár dnů před pobytem rezervovala termín. Vybrala jsem si vanilkovou masáž, která byla opravdu příjemná a voňavá. Určitě bych na ní zašla znovu.

Wellness Penzion Strachan ***, Osobně ověřeno

Kam se vydat na výlet?

Počasí nám sice nepřálo, ale tím jsme si pobyt nenechali zkazit. Když na chvilku přestalo pršet, vyrazili jsme do Nestville Parku, který se nachází v obci Hniezdne vzdálené asi 40 km. Na tomhle místě se zabaví asi každý. Milovníci whisky, piva, čokolády i rodiny s dětmi, pro které je tu dětské hřiště. A protože jsme cestovali v období svátků, zrovna tu také probíhala hudební vystoupení a jarmark. My jsme měli zamluvenou prohlídku tzv. Whisky Tour, která zahrnovala seznámení se s procesem výroby whisky i následnou degustaci. Vstup pro jednu osobu byl 15 € včetně degustace, plus se ještě platilo 1 € za parkování.

Ujít jsme si nenechali ani procházku kolem Štrbského plesa (vzdálené cca 38 km od hotelu), které sice bylo stále zamrzlé, ale i tak velmi pěkné.

A když nás dohnal déšť, zamířili jsme do Poliankova (cca 26 km), což je vlastně digitální galerie a takový mix všeho možného. Prošli jsme se po louce, která pod našimi kroky rozkvetla, na chvíli jsme se proměnili ve strom a prohlédli si cestovatelské zážitky Pavola Barabáše. Ve druhém patře jsme si pak vyzkoušeli, jaké to je, když za pomoci tabletu ožijí namalovaná plátna. Vstupné bylo 9 € na osobu, ale existují různé slevové karty, díky kterým budete mít vstup levnější.


Wellness Penzion Strachan ***, Osobně ověřeno

Závěrečné hodnocení pobytu ve Wellness Penziónu Strachan ***

„Dovolená v Penzionu Strachan *** byla parádní. S nadšením jsme si užili stylový dřevěný pokoj s výhledem na hory, chutnou slovenskou kuchyni v podobě polopenze i relaxaci ve wellness s vířivkou a saunami. Já osobně oceňuji také masáž a místního maskota a mazla, bernského salašnického psa, který nás občas přišel pozdravit při večeři. Z výletů doporučuji digitální galerii Poliankovo a procházku kolem Štrbského plesa, i když v Tatrách je možností spousta úplně pro každého!“


👍 Pobyt ve Wellness Penziónu Strachan *** byl osobně ověřen Nikol, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 19. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet