Užijte si dovolenou přímo v srdci nejvyššího českého pohoří! Penzion Vysoká Stráž v Peci pod Sněžkou vás okouzlí nejen překrásným výhledem, ale také příjemnou rodinnou atmosférou a lahodnou polopenzí. Zároveň se jedná o skvělý výchozí bod pro turistiku a podnikání výletů.

Ověřeno Travelkingem

“Penzion Vysoká Stráž dokonale splnil naše očekávání od pobytu s turistikou v Krkonoších. Velkou výhodou penzionu je jeho poloha blízko tiché přírody a turistickým trasám, zároveň je to z něj jen pár minut chůze do centra Pece pod Sněžkou. Nejvíce nás však nadchla přátelská atmosféra a pohoda, které vládly mezi hosty i personálem. V prostorném pokoji s výhledem na okolní kopce nám nic nechybělo, polopenze byla chutná a rozmanitá. Z výletů doporučuji trasu Okolo Pece vedoucí blízko penzionu, Chodník korunami stromů a výstup na Sněžku.” Přečtěte si celou recenzi

Eva Prcínová - Marketingový tým
Osobně ověřeno v: Červnu 2023

O ubytování

Penzion Vysoká Stráž se nachází v klidné okrajové části oblíbeného horského střediska Pec pod Sněžkou. Čeká zde na vás komfortní ubytování s rodinnou atmosférou, překrásné výhledy do údolí i pestré možnosti vyžití po celý rok.

Díky poloze přímo v Peci pod Sněžkou to budete mít blízko na nejkrásnější a nejzajímavější místa, která Krkonoše nabízí. Přímo před hotelem se můžete napojit na turistikou trasu vedoucí až na vrchol nejvyšší české hory Sněžky (7 km). Pokud si na její zdolání netroufáte, postačí vám dostat se příjemnou procházkou podél řeky Úpy k nástupní stanici lanovky, která vás na Sněžku vyveze. Dalšími atraktivními výletními cíli jsou například lesní hrádek Aichelburg (8 km), vodopády Vavřincova dolu (5,9 km) či Luční bouda (7,8 km), kde můžete energii během túry doplnit věhlasnými domácími rohlíky a borůvkovými knedlíky. Za krásnými výhledy se vydejte na rozhlednu Hnědý vrch (5,5 km), na Stezku v korunách stromů Krkonoše (17 km) nebo na rozhlednu Panorama na Černé hoře (7,2 km). Po cestě na Černou horu doporučujeme zastávku na Černohorském rašeliništi (5,7 km), kolem kterého vede naučná stezka a z ptačí perspektivy si jej prohlédnete z vyhlídkové věže.

Dětem rozhodně uděláte radost návštěvou nedalekého Relax Parku (1 km) se 700 m dlouhou bobovou dráhou, lanovým centrem, lezeckou stěnou, bungee trampolínou a velkým hřištěm plným atrakcí.

V zimě nabízí Pec pod Sněžkou mnoho možností všem milovníkům zimních sportů. Sjezdovky oblíbeného Ski areálu Pec pod Sněžkou jsou vzdáleny jen 1,5 km od ubytování. Za vyzkoušení stojí také svahy Ski resortu Černá hora (16 km). Kromě lyžařů si přijdou na své také běžkaři, skialpinisté i vyznavači zimní turistiky. Pro běžkaře jsou dispozici trasy Krkonošské magistrály a další desítky kilometrů upravovaných bílých stop.

Kde budete spát?

Ubytováni budete v útulném dvoulůžkovém pokoji s vlastní koupelnou. Kromě dřevěného nábytku je součástí vybavení televize a WiFi připojení.

Na čem si pochutnáte?

V příjemné restauraci s terasou a překrásným výhledem si pochutnáte na lahodné polopenzi. Každé ráno na vás bude čekat snídaně ve formě bufetu s pestrým výběrem teplých i studených dobrot. Poté je možné hlad či chuť zahnat pokrmy ze stálého jídelního lístku, ve kterém najdete speciality české i mezinárodní kuchyně připravené výhradně z kvalitních surovin. Večeře pro hotelové hosty má podobu dvouchodového servírovaného menu s polévkou a hlavním chodem, který si lze vybrat ze 2 variant. Po předchozí domluvě s personálem je možné zajistit bezlaktózovou nebo bezlepkovou stravu. K dispozici je také bar s bohatou nabídkou nápojů.

Cestujete s dětmi?

Pro malé hosty je připraveno venkovní hřiště s pískovištěm a prostorná herna plná hraček.

Něco navíc

Penzion má vlastní tenisové kurty s tartanovým povrchem a osvětlením, které je za poplatek možné využít.

Penzion Vysoká Stráž

Penzion Vysoká Stráž

Pec pod Sněžkou čp. 216 , Pec pod Sněžkou
Česká republika

Provozuje společnost:
TEFI CONSULTING SERVICE, s.r.o., IČ: 27767094


774295342

vysoka.straz@gmail.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 350 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Kolárna
Lyžárna

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,9 km
Zastávka
0,9 km
Aquapark
15 km
Sjezdovka
0,4 km
Běžkování
1,7 km

Tipy na výlet

Krkonošský národní park v létě

Krkonošský národní park v létě Tip na výlet

Jeden z našich nejkrásnějších národních parků byl vyhlášen 17. května 1963. Nekonečné možnosti pěší i cykloturistiky uspokojí jak zdatné sportovce, krájející svými pahorkami kilometry jako máslo, tak i každého, kdo touží po klidné procházce nádhernou krkonošskou přírodou. Bohatý kulturní život místních středisek nabídne odpočinek vašim nohám a zaměstná vaši hlavu. Tak jako tak, Krkonoše jsou ideálním místem pro výlet. Nasajte čerstvý horský vzduch a užívejte si chvíle klidu i zábavy.

Největší lákadla Krkonoš:

  • Nejvyšší hora České republiky Sněžka
  • Mumlavský vodopád
  • Stezka korunami stromů Krkonoše
  • Nevynechejte ani Černohorské rašeliniště, Krkonošské muzeum v Jilemnici, procházku k prameni Labe a Labský vodopád.

Mezi nejvýznamnější obce Krkonoš patří Harrachov, Janské Lázně, Jilemnice, Špindlerův Mlýn, Vrchlabí, Pec pod Sněžkou či Rokytnice nad Jizerou. V Janských lázních si můžete užít procházky po místní kolonádě nebo se vyvézt kabinovou lanovou na vrchol Černé hory. V Harrachově navštivte muzeum skla a ve Špindlerově Mlýně zamiřte za relaxací do aquaparku.

Více informací
Pec pod Sněžkou
Pec pod Sněžkou
Úpská rašeliniště
Úpská rašeliniště
Rozhledna Panorama (Černá hora)
Rozhledna Panorama (Černá hora)