Poznejte nejznámější londýnské památky zblízka: Buckinghamský palác, Big Ben, most Tower Bridge nebo impozantní Westminster Abbey. Vydáte se také ke slavnému komplexu menhirů Stonehenge a do jídelny z Harryho Pottera.
Poznejte nejznámější londýnské památky zblízka: Buckinghamský palác, Big Ben, most Tower Bridge nebo impozantní Westminster Abbey. Vydáte se také ke slavnému komplexu menhirů Stonehenge a do jídelny z Harryho Pottera.

Navštivte jedno z nejoblíbenějších evropských měst

Metropole táhnoucí se podél tajemných břehů Temže láká návštěvníky z celého světa. A není divu, má totiž mnohá nej: je to jedno z nejnavštěvovanějších, nejkrásnějších a neobdivovanějších měst na světě. Poznejte i vy jeho krásy zblízka.

Program zájezdu

  • 1.den: V dopoledních hodinách odjezd z ČR.

  • 2.den: V brzkých ranních hodinách přejezd trajektem přes kanál La Manche na území Británie, cesta z přístavu do Londýna. Den začíná procházkou v části Greenwich – Královská observatoř s nultým poledníkem, Námořní muzeum, Královská námořní akademie a loď Cutty Sark. Poté plavba lodí po Temži k Tower of London – fakultativně vstup do této mohutné pevnosti a místa, kde jsou uloženy korunovační klenoty. Možnost procházky přes Tower Bridge, kolem Southwarské katedrály, divadla Globe (v němž působil W. Shakespeare), galerie Tate Modern přes Millenium Bridge, kolem katedrály sv. Pavla. Přejezd lodí do části Westminster, fakultativně možnost obdivovat Londýn z výšky obřího vyhlídkového kola London Eye, případně se projít podél řeky v části Westminster. Večer odjezd na ubytování.

  • 3 den: Po snídani zastávka u slavného komplexu menhirů Stonehenge, zapsaném na seznamu světového dědictví UNESCO. Začátek stavby se odhaduje na zhruba 3100 let př. n. l. Poté se přesuneme do Oxfordu, nejstaršího anglického univerzitního města. Dle dostupnosti možnost návštěvy Christ Church College a slavné jídelny inspirující tu z filmu o Harry Potterovi. Prohlídka oxfordských kolejí. Uvidíte také další památky jako Carfax Tower, Radcliffe Camera či Most vzdechů (Bridge of Sights). Osobní volno až do večera, poté odjezd na hotel.

  • 4.den: Po snídani přejezd do centra, program pokračuje v Londýně u Westminster Bridge. Procházka kolem Parlamentu s věží Big Ben, Westminster Abbey a St. James Park k sídlu královny – Buckinghamskému paláci. Poté přesun přes slavné Trafalgar Square, náměstí Leicester Square a Picadilly Circus do čtvrti zábavy Soho (Chinatown). Volný program na Oxford Street (možnost nákupů) nebo návštěva Muzea voskových figurín Madame Tussauds. Večer odjezd zpět do ČR.

  • 5. den.: Příjezd do ČR v odpoledních hodinách.

Cestovní kancelář Metal

Cestovní kancelář Metal

Nádražní 674 , Brno – Modřice
Česká republika

Provozuje společnost:
METAL-FRUT, spol. s r.o. IČ: 46904280


+420 547 385 464

zajezdy@ckmetal.cz

Check In
Check Out
Domácí mazlíček
Bezbariérovost
Parkování