K Štrbskému plesu nebudete mít už nikdy blíže. Ubytujte se přímo na jeho břehu ve 4* Hotelu Solisko. Užijte si nejen dechberoucí výhledy na krásné pleso a Vysoké Tatry, ale i blízké turistické cíle a jen pár minut vzdálený moderní ski areál nad plesem. Ubytováni budete ve dvoulůžkových pokojích a každý den se můžete těšit na výbornou polopenzi od místního oceňovaného šéfkuchaře. Pobyt vám ještě více zpříjemní neomezené wellness s vířivkou, 3 druhy saun a dalšími lákadly.

O ubytování

Vyhlášený Hotel Solisko **** stojí přímo na břehu Štrbského plesa, a je tak ideálním místem pro luxusní dovolenou plnou aktivního vyžití. Atraktivní lokalita, která patří k nejnavštěvovanějším místům na Slovensku, vám přinese spoustu rozmanitých zážitků. Vysoké Tatry, které jezero obklopují, jsou zdrojem zábavy po celý rok a potěší zejména ty výletníky, kteří nedají dopustit na aktivní dovolenou.

Svůj pobyt začněte procházkou okolo samotného Štrbského plesa, impozantního ledovcového jezera, na jehož hladině se zrcadlí ostré vrcholky Tater. Místní krajinou vás provede poutavá naučná stezka. Poté vyrazte Lanovkou na vrchol Solisko, ze kterého se pokocháte výhledem na pleso z výšky. Je na vás, jakou dovolenou si tu uděláte. Hory lákají k adrenalinovým sportům, vysokohorské turistice a v zimě k lyžovačce na skvěle upravovaných svazích. Na své si přijdou i cyklisté, které se mohou na kole prohánět po okolních cyklostezkách.

Procházky po okolí vás rozhodně neomrzí. Vypravte se třeba k Novému Štrbskému Plesu (1,3 km), Štrbským rybníkům (900 m) nebo Památníku hrdinů Slovenského národního povstání. Kousek od plesa stojí vyhlídková Věž snů (1,7 km), pokud si troufnete vystoupat mnohem výš, možná vás zaujme horská túra na Kriváň (9 km).

V zimě to pak budete mít k lyžařskému středisku Štrbské Pleso jen 1,7 km. Těšit se můžete na 9 skvěle upravovaných lyžařských sjezdovek, které jsou vhodné jak pro začátečníky, tak pro pokročilé. Ochuzeni nebudou ani běžkaři, pro které je v okolí areálu připraveno více než 25 kilometrů stop. Pokud milujete adrenalin, oceníte místní snowpark s řadou překážek.

Za dalšími krásami Slovenska se vydejte třeba do Starého Smokovce (16 km), kde vás mimo jiné očaruje místo plné kouzel Tricklandie. Naopak za odpočinkem a historií vyrazte do nedalekého Popradu (28 km), kde najdete báječný aquapark AquaCity Poprad.

Kde budete spát?

Vaším dočasným domovem se stane dvoulůžkový pokoj Standard (23 m²) s manželskou postelí. K dispozici budete mít vlastní koupelnu se sprchou, toaletou, fénem a kosmetickým setem. Součástí vybavení pokoje je šatní skříň, posezení, trezor, minibar, rychlovarná konvice s čajovým setem a TV s plochou obrazovkou. Najdete tu i žehličku s žehlicím prknem, župan a pantofle. Útulný pokoj má svůj vlastní balkon s posezením. Spolehnout se můžete na bezplatné připojení k WiFi.

Na čem si pochutnáte?

Hotel Solisko **** je známý svou výbornou restaurací Al Lago, v níž si vychutnáte tradiční slovenské a italské speciality. Z čerstvých surovin zde pod taktovkou šéfkuchaře Martina Kurhajce vznikají tradiční dobroty, které si vysloužily nejedno prestižní ocenění. Pochutnáte si na haluškách, pizze nebo pořádném steaku.

V restauraci nezapomínají ani na vegetariány nebo celiaky, pro které je rovněž připravená bohatá nabídka pokrmů. Gastronomický zážitek byl nebyl kompletní bez dobrého nápoje, dopřejte si třeba sklenku vybraného vína. Obsluha vám ráda poradí s výběrem toho nejlepšího.

Pokud máte balíček s polopenzí, zavítáte do restaurace každé ráno na bohatou snídani servírovanou formou teplého a studeného bufetu a po setmění na tříchodovou večeři.

Kde budete relaxovat?

Hotelové wellness vám přinese příjemný odpočinek po náročném dni v horách. Unavené tělo ocení odpočinek v jedné z nabízených saun – finské, infra nebo parní sauně. Po odpočinku v sauně se otužíte v ochlazovacím bazénku nebo střikové sprše.

Mysl si zase dokonale oddychne ve vířivce a svému zdraví prospějete Kneippovou koupelí nohou. Na závěr hýčkání zrelaxujte v odpočinkové zóně s lehátky. Pokud se chcete rozmazlovat ještě o trochu víc, vyberte si z nabídky masáží a svěřte se do rukou profesionálů.

Něco navíc

Pokud by vám přece jen chybělo více fyzického zápřahu pro svaly, zacvičte si v hotelovém fitcentru. Své služby zde nabízí i kosmetický a kadeřnictví.

Hotel Solisko ****

Hotel Solisko ****

Pri Jazere 4046/1 , Štrba - Štrbské pleso
Slovenská republika

Provozuje společnost:
Hotel Solisko s.r.o. IČ: 46146628


+421 524 262 800

rezervacie@hotelsolisko.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
za 20 €/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Lázně
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Kolárna
Lyžárna
Fitness
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Baby friendly
Minibar
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,8 km
Vzdálenost od jezera
10 m
Zastávka
0,8 km
Aquapark
28 km
Sjezdovka
1,5 km
Běžkování
1,5 km