Prožijte dovolenou v rakouských Alpách v Hotelu Berghof *** v oblíbené lokalitě Tauplitzalm. V ceně máte polopenzi, neomezený vstup do sauny i stolní tenis a šipky. Vítáné jsou rodiny s dětmi i psy. Hotel stojí u stanice lanovky a blízko jezera.

O ubytování

Hotel Berghof *** stojí v 1 650 m n. m. v oblíbené lokalitě Tauplitzalm v rakouských Alpách, mezi pohořími Totes Gebirge, Dachstein a Grimming v oblasti tzv. Solné komory. Ta je známá především pro svá křišťálově čistá jezera a jiné přírodní krásy.

V létě je tato oblast hodná dovolené také. V blízkém okolí hotelu se nachází nespočet krásných jezer, udělejte si výlet například k Tauplitzskému vodopádu nebo okolo tří jezer, Grundlsee (26,5 km), Toplitzsee (33,6 km), Kammersee (33,6 km) - ať už pěšky, na kole nebo loďkou. Za návštěvu rozhodně stojí i Dachsteinská ledová jeskyně (45 km), která patří k největším ledovým jeskyním v Evropě, a navíc zde budete mít k dispozici audioprůvodce v češtině.

Za kulturními zážitky a památkami doporučujeme vyrazit do sousedního města Bad Mitterndorf (11,6 km), kde můžete navštívit zámky Schwanegg a Grubegg, Muzeum historie Strick nebo Muzeum pletení. Udělejte si výlet také do města Bad Aussee (26,4 km), kde má dlouhou historii těžba soli, můžete si tak prohlédnout historické budovy solivarů nebo se podívat do starého solného dolu. Najdete zde také moderní architektonickou zajímavost - most ve tvaru loga firmy Mercedes-Benz.

Přímo u hotelu najdete stanici čtyřsedačkové lanovky Tauplitzseelift, až 42 km širokých upravovaných sjezdovek, 130 km běžkařských tras, dětský park a sáňkařskou dráhu. Co víc si v zimě můžete přát? Pro odvážné je tu potom skokanský můstek Kulm (15 km), který je nejvyšším přírodním můstkem na světě a pravidelně se zde pořádají závody Světového poháru. A pokud se chcete po dni na svahu pořádně prohřát, navštivte lázně GrimmingTherme (13,5 km) v Bad Mitterndorfu nebo lázně Narzissenbad (28 km) v Bad Aussee.

Kde budete spát?

Ubytováni budete v renovovaném dvoulůžkovém pokoji typu Standard vybaveném velkou manželskou postelí, televizí, telefonem, vlastní koupelnou se sprchou a toaletou. Některé pokoje disponují i balkónem.

Za příplatek můžete zvolit Rodinný pokoj. Ten nabízí ubytování až pro 4 osoby, na manželské posteli a palandách. Interiér i zbytek vybavení se drží na stejné úrovni jako u dvoulůžkového pokoje Standard, počítat tedy můžete s vlastní koupelnou se sprchovým koutem, televizí a telefonem. Některé rodinné pokoje mají také balkón.

Na čem si pochutnáte?

V hotelové restauraci se zaměřují zejména na rakouské speciality. Posezení vás čeká buď uvnitř, nebo na venkovní terase s výhledem na dachsteinské pohoří.

Kde budete relaxovat?

K relaxaci je k dispozici sauna a infra kabina, aktivně se můžete věnovat šipkám či stolnímu tenisu.

Cestujete s dětmi?

Děti se zabaví v dětské herně, která přijde vhod nejen za škaredého počasí.

Hotel Berghof Tauplitzalm  ***

Hotel Berghof Tauplitzalm ***

Tauplitzalm 19 , Tauplitzalm
Rakousko

Provozuje společnost:
Die Tauplitz Bergbahnen GmbH IČ: 62541y


+43 3688 2325

info@berghof-tauplitz.at

Check In
od 13:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Mazlíček povolen za 20 €/pobyt (jen v létě)
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování v létě zadarmo, v zimě za poplatek

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Restaurace
Dětský koutek
Kolárna
Lyžárna
Půjčovna kol
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,3 km
Vzdálenost od jezera
1,2 km
Zastávka
1,4 km
Sjezdovka
30 m
Běžkování
1,5 km