Prohlédněte si nejznámější i nejkrásnější místa Vatikánu a Neapole, vystoupejte na Vesuv a na vlastní oči prozkoumejte antické Pompeje (UNESCO). Vydejte se za zážitky - čekají vás nádherné památky i koupání v moři.
Prohlédněte si nejznámější i nejkrásnější místa Vatikánu a Neapole, vystoupejte na Vesuv a na vlastní oči prozkoumejte antické Pompeje (UNESCO). Vydejte se za zážitky - čekají vás nádherné památky i koupání v moři.

Vypravte se za tím nejlepším z Itálie

Itálie nepřestává turisty fascinovat a není divu. Místa, na která se vypravíte, jsou úchvatná a zároveň opředená legendami. Vystoupejte i na Vesuv a poté prozkoumejte slavné Pompeje. Dostatek času bude i na koupání v moři.

Program 1

Platí pro zájezdy v termínech 14.6. - 18.6., 5.7. - 9.7., 26.7. - 30.7., 30.8. - 3.9., 20.9. - 24.9., 4.10. - 8.10., 31.5. - 4.6.

1. den - Odjezd z ČR v dopoledních hodinách, průjezd SRN a Itálie

2.den - V ranních hodinách příjezd do Říma, prohlídku začnete v ministátu Vatikán. Zde budete mít v rámci osobního volna čas k návštěvě baziliky sv. Petra. Můžete vystoupat na Michelangelovu kopuli, odkud je nádherný výhled do okolí. Poté se vydáte po stopách antiky, renesance i baroka – uvidíte Pantheon, Kapitol, Forum Romanum, Koloseum, náměstí Navona i fontánu di Trevi a Španělské schody. Ve večerních hodinách odjezd na ubytování poblíž Neapole.

3. den - Po snídani odjezd autobusem na Vesuv, pěší výstup ke kráteru sopky do výšky 1270 m s překrásnými výhledy na celý Neapolský záliv, odpoledne prohlídka Pompejí – antického města zasypaného popelem v r. 79 n.l. po výbuchu Vesuvu, prohlídka jedinečného archeologického areálu zapsaného na seznamu světového dědictví UNESCO (např.Venušin, Jupiterův či Apollonův chrám, Stabijské lázně, Velké a Malé divadlo, proslulé fresky v domě s pozlacenými amorky, domě Vettiů, Faunově domě, domě kytaristy nebo tragického básníka, či fresky v budově nevěstince Lupanare). V odpoledních hodinách přejezd do HERCULANEA – prohlídka antického města, které zaniklo podobným způsobem jako Pompeje, však je více zachovalé než ve slavné Pompeje, tudíž i toto město bude pro Vás velkým lákadlem. Večer návrat na ubytování.

4. den - Po snídani odjezd do Neapol, krátká prohlídka města a poté plavba lodí na ostrov Capri – jeden z nejkrásnějších ostrovů v Tyrhénském moři, prohlídka města Capri (Augustovy zahrady, klášter sv. Jakuba) a Anacapri (vila lékaře a spisovatele Axela Muntheho, možnost výjezdu lanovkou na nejvyšší horu ostrova Monte Solaro (589 m) s kruhovým výhledem na pobřeží i přilehlé ostrovy Ischia a Procida, dále možnost návštěvy světoznámé Modré jeskyně, zákazníci budou mít dostatek času se i vykoupat v moři. Ve večerních hodinách odjezd zpět do ČR.

5. den - Příjezd do ČR v odpoledních hodinách.


Program 2

Platí pro zájezdy v termínech 31.5. - 4.6., 14.6. - 18.6., 5.7. - 9.7., 26.7. - 30.7., 30.8. - 3.9., 20.9. - 24.9., 4.10. - 8.10.

1. - 3. den - stejné jako program 1

4. den - Po snídani odjezd do Neapole, krátká prohlídka města a poté plavba lodí na ostrov Ischia, ostrova na kterém se natáčel film Neboštíci přejí lásce. Můžete zde navštívit i Aragonský hrad a octnete se v nefalšovaném středověku. Nebo vám můžeme nabídnout projížďku po severní části ostrova. Seznámíte se tak s jeho historií, poznáte malebná městečka s nejstaršími termálními lázněmi a kouzelnou přírodou zeleného ostrova. Koho nezláká největší ostrov neapolského zálivu, může se celý den procházet pitoreskní Neapolí, navštívit Archeologické muzeum s bohatými uměleckými sbírkami, pahorek Vomero s nejkrásnějším výhledem na celý neapolský záliv. Ve večerních hodinách odjezd zpět do ČR.

5. den - Příjezd do ČR v odpoledních hodinách.

Cestovní kancelář Metal

Cestovní kancelář Metal

Nádražní 674 , Brno – Modřice
Česká republika

Provozuje společnost:
METAL-FRUT, spol. s r.o. IČ: 46904280


+420 547 385 464

zajezdy@ckmetal.cz

Check In
Check Out
Domácí mazlíček
Bezbariérovost
Parkování