Vydejte se do Litomyšli, města Bedřicha Smetany, města s půvabným zámkem a náměstím plným kaváren, cukráren a restaurací. Z Antik Hotelu Sofia *** to budete mít všude kousek! Navíc vás čeká ubytování v komfortních pokojích či stylových suitách a snídaně formou bufetu!

O ubytování

Antik Hotel Sofia se nachází v malebném centru města Litomyšl, jen 400 od překrásného zámku, který je památkou UNESCO. Přijeďte si užít historické památky, pohodovou atmosféru i ubytování ve vkusných designových pokojích.

Zámek Litomyšl (550 m) je jednou z nejkrásnějších renesančních staveb střední Evropy. Jeho interiéry včetně rodného bytu skladatele Bedřicha Smetany je možné vidět na několika prohlídkových okruzích. Nepřehlédnutelnou stavbou tyčící se na vrcholu Zámeckého návrší je piaristický chrám (500 m) v barokním slohu. Smetanovo náměstí (550 m) lemované měšťanskými domy patří s délkou téměř pět set metrů k nejdelším ve střední Evropě. Pokud toužíte po odpočinku, navštivte městský park Klášterní zahrady, odkud je krásný výhled na celé město. Za vidění stojí také Portmoneum – Museum Josefa Váchala (200 m) s jedinečným pitoreskním interiérem, který ve 20. letech 20. století pomocí unikátních nástěnných maleb, vyřezávaného malovaného nábytku a bytových doplňků vytvořil umělec Josef Váchal.

Pěkným výletním cílem je město Polička (18 km) ležící na samém pomezí Čech a Moravy. Kromě historického centra a hradeb s devatenácti baštami byste měli navštívit také Centrum Bohuslava Martinů s moderní interaktivní expozicí o slavném hudebním skladateli.

Zimní pobyt si můžete zpestřit lyžováním na sjezdovkách Ski areálu Peklák (15 km) či Ski areálu Přívrat (12 km).

Kde budete spát?

Ubytováni budete v elegantním dvoulůžkovém pokoji s vlastní koupelnou. Pokoj je vybaven pohodlnou manželskou postelí, televizí, WiFi připojením, stolkem s posezením, fénem a setem kosmetiky.

Za příplatek je možné ubytování v apartmánu pro 4 osoby. Prostor se skládá z obývacího pokoje, ložnice a vlastní koupelny. K dispozici jsou dvě lůžka a dvě přistýlky. Dále je pokoj vybaven televizí, WiFi připojením, minibarem, trezorem, setem na přípravu čaje a kávy a fénem. Některé z pokojů mají balkon.

Na čem si pochutnáte?

Každé ráno pobytu si pochutnáte na lahodné snídani, která má dle obsazenosti bufetovou, nebo servírovanou formu.

Antik Hotel Sofia ***

Antik Hotel Sofia ***

Lidická 113/1 , Litomyšl
Česká republika

Provozuje společnost:
Antik Hotel Sofia, s.r.o. IČ: 05147565


+420 461 613 191

antikhotelsofia@gmail.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 750 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování za 750 Kč/noc - Parkovací karty jsou k dispozici jen 4 a je nutná rezervace předem.

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Možnost procedur
Restaurace
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,5 km
Zastávka
10 m
Sjezdovka
14 km