Nechte se ohromit skalními útvary a úchvatnou přírodou Českého Švýcarska. Zázemí pro vaše výlety vám poskytne Hotel U Zelenému stromu ***, odkud to budete mít jen 5 km k překrásné Pravčické bráně. V ceně je navíc polopenze, úschovna kol i možnost grilování.

O ubytování

Rodinný Hotel U Zeleného stromu *** nabízí vřelou atmosféru, domácí stravu a klidné ubytování v obci Janov nad Hřenskem v Českém Švýcarsku. Vznikl v roce 1782 a dodnes zde dýchá starobylá atmosféra a voní okolní lesy.

V docházkové vzdálenosti od ubytování se nachází mnohé půvaby Českého Švýcarska. Jen 500 m od hotelu najdete Rozhlednu Janov, z jejíž 30metrové vyhlídkové věže dohlédnete za dobrého počasí až na Ještěd. Za 2,5 km dojdete do CHKO Labské pískovce s hustými lesy a bohatým výskytem lesní zvěře. Kousek odsud najdete největší skalní most Evropy, Pravčickou bránu (5 km), která je hlavním symbolem Českého Švýcarska. Po turistických stezkách se dostanete i na spoustu krásných vyhlídek. Nejstarší a jedna z nejhezčích je Belvedér (7,2 km), popularitě se těší i Mariina vyhlídka (13,3 km) nebo Rudolfův kámen (17 km).

V létě se vykoupáte v Ostrovském rybníce (22,6 km) s písčitou pláží nebo v Aquaparku Děčín (13,9 km) s vnitřními i venkovními bazény, tobogány, polyfunkčním bazénem, ve kterém si můžete vyzkoušet ponor do 6 metrů, saunami a tělocvičnou. V zimě zase doporučujeme vyrazit do Jeskyně víl (25 km), kde v zimě vyrůstají nádherné ledové rampouchy a záclony, a k nedalekým Brtnickým ledopádům (24,7 km). Ty vznikají z tajícího sněhu a díky podílu okolní zeminy hrají všemi barvami. Mezi jednotlivými ledovými vodopády Velká a Malá kaskáda, Opona, Konírna, Varhany, Betlém, Vlčí stěnka, Velký ledový sloup a Zámecký poklad vede také okružní stezka, na které uvidíte i Brtnický hrádek (23,8 km) a bývalý lovecký zámeček Šternberk (24,6 km).

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom z komfortních pokojů se zajímavým příběhem. Každému z nich je totiž přisuzované jiné téma, například Vůle, Víra, Pravda nebo Uzdravení. Pokoje jsou zařízeny jednoduše, k pohodlí vám ale nebude nic chybět. Počítat můžete s manželským lůžkem nebo oddělenými postelemi, WiFi připojením, vlastní koupelnou se sprchou a předsíňkou, které vám zajistí dostatek soukromí.

Na čem si pochutnáte?

V hotýlku najdete také restauraci, kde se servírují výborné snídaně formou bufetu a tříchodové večeře s nápoji. Pochutnáte si na domácí, především české kuchyni a v létě si můžete pohovět na slunné venkovní terase. Součástí restaurace je i bar s točením pivem, který bývá otevřený od 17:00 do 22:00 hodin.

Něco navíc

V hotelu se příležitostně pořádají zajímavé společenské akce, například srazy turistů a hudební večery, zabavit se můžete i hraním kulečníku. Dokonalé podmínky ke kratším i delším výletům budete mít díky hotelovému infocentru, úschovně kol a nabíječce na elektrokola, k dispozici je dokonce i venkovní zásuvka k nabíjení elektromobilů. Hotel je zároveň galerií energetických obrazů Baru-Aru s výstavou nazvanou Lexikon zdraví.

Hotel U Zeleného stromu ***

Hotel U Zeleného stromu ***

Janov 6 , Děčín
Česká republika

+420 731 210 753

uzelenehostromu@centrum.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 500 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětské hřiště
Konferenční místnost

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,2 km
Zastávka
50 m