Máte rádi historii a hledáte ideální místo na odpočinek? Ubytujte se v Hotelu Tvrz Orlice **** v areálu středověké tvrze a užijte si kromě polopenze také vstup do privátního wellness s masážní vanou a saunou, relaxační masáž a slevu na zapůjčení kol či lodiček. V okolí najdete zajímavá muzea, přírodu i vojenské bunkry.

O ubytování

Hotel Tvrz Orlice **** se nachází v malebném podhůří Orlických hor, na kraji městečka Letohrad. Historie objektu sahá až do 13. století, místo je navíc obklopené krásnou přírodou – tvrz stojí na kraji lesa, poblíž rybníka. V okolí vede celá řada cyklostezek a turistických tras, najde se tak dostatek vyžití pro milovníky dobové architektury, rodiny s dětmi i sportovce.

Na kole si udělejte výlet do Ústí nad Orlicí (15,1 km) nebo Chocně (32,7 km), pěšky se můžete vydat do arboreta a zámeckých parků Žampach (8,9 km) nebo do Letohradu (3,1 km). Ten zaujme jak historickými památkami – barokním zámkem nebo pětibokou kaplí sv. Jana Nepomuckého, tak dalšími atrakcemi. Navštívit můžete třeba Městské muzeum, Muzeum řemesel nebo Muzeum a světničku Járy Cimrmana. V zimě je zde k dispozici také lyžařský vlek.

O příležitosti k zimním sportům celkově nebudete mít v okolí nouzi. Vyzkoušejte třeba Horský resort Buková Hora - Červená Voda & Čenkovice (17,4 km) s 10 sjezdovkami, včetně té nejdelší v Orlických horách. Zalyžujete si i ve Skicentru Deštné (47,4 km) nebo Ski areálu Farák v Rokytnici (26,3 km). Ta láká k návštěvě i v létě, kdy si zde užijete přírodní koupaliště a zámek rodu Mauschwitzů. Ke koupání můžete využít i aquaparky v Žamberku (12,4 km) a Ústí nad Orlicí (15,4 km).

Kde budete spát?

V nádherných hotelových pokojích budete obklopeni historickou atmosférou a moderním komfortem. Všechny pokoje jsou dostupné bezbariérově nebo výtahem a v každém budete mít k dispozici koupelnu s vanou, fénem a toaletními potřebami, televizi, WiFi připojení, minibar a trezor.

  • Dvoulůžkové pokoje Standard najdete v přízemí hotelu a mají plochu 20 m². K vybavení patří 2 lůžka (mohou být spojená), posezení s pohovkou a pracovní stůl, v koupelně najdete bidet. Pokoje jsou klimatizované.

  • Dvoulůžkové pokoje Superior jsou prostornější (22 m²) a potěší velkou televizí (107 cm) a koupelnou s masážní vanou. V pokoji dále najdete dvoulůžkovou postel, psací stůl a posezení s pohovkou. Nechybí klimatizace.

  • Čtyřlůžkové pokoje Standard o ploše 26 m² zahrnují manželskou postel a 2 jednolůžka, pracovní stůl a stolek s posezením. Některé z těchto pokojů jsou vhodné i pro hendikepované.

Na čem si pochutnáte?

Stylová historická restaurace s loveckými dekoracemi Tvrz Orlice pro vás bude otevřena po celý den. Vychutnejte si zde ranní kávu, výtečný oběd či večeři a večerní sklenku něčeho dobrého. Těšit se můžete na vybrané speciality z regionální i mezinárodní kuchyně a originální sezónní pokrmy. Kuchyně pracuje pouze s čerstvými a kvalitními surovinami, převážně od lokálních dodavatelů. V létě si užijete i krásné posezení na venkovní terase s výhledem na rybník a okolí.

Kde budete relaxovat?

Úžasný relax na vás čeká v útulném wellness centru, kde si odpočinete v hydromasážní vířivce a finské sauně. Nechybí ani ochlazovací sprcha nebo odpočinková zóna s barem – zabořte se do vyhřívaného lehátka a nechte se unášet uklidňující hudbou. Chcete se opravdu rozmazlit? Dopřejte si speciální zábal či masáž. Nebo si rovnou zamluvte celou wellness zónu jen pro sebe a užijte si dokonalé soukromí s láhví Prosecca.

Rozproudit krev navíc můžete nejen v sauně, ale také na 2 fitness strojích – veslovacím a eliptickém trenažéru.

Cestujete s dětmi?

Nezapomíná se ani na zábavu pro nejmenší hosty, na ty zde čeká dětská zahrada s prolézačkami a malou lanovkou, houpačky, hrazda a houpadla. Mohou se seznámit i se zvířecími obyvateli tvrze, v MiniZoo zde žije samice výra velkého, nosál červený a morče domácí.

Něco navíc

Co by to bylo za pobyt v historickém objektu bez náležité prohlídky? Ve Tvrzi Orlice můžete vybírat rovnou ze 4 prohlídkových okruhů. Nebo je klidně spojte do jedné velké exkurze. A co uvidíte? Originální gotické a renesanční sklepení, sbírku zbraní, funkční historickou knihtiskařskou dílnu a mnoho dalšího.

O skvělý program se postará i blízký rybník a okolí. V hotelu si můžete půjčit rybářskou sadu, lodičku či jízdní kolo. Zabavíte se také u partie kulečníku nebo u stolních či karetních her.

Hotel Tvrz Orlice ****

Hotel Tvrz Orlice ****

Orlice 1 , Letohrad
Česká republika

Provozuje společnost:
EYWAN s.r.o. IČ: 27544192


465 677 720

recepce@eywan.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
za 500 Kč/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Na hotelovém parkovišti zdarma, vyhrazená místa před hotelem za 200 Kč/den

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Kolárna
Lyžárna
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Česky hovořící personál
Minibar
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
2,6 km
Zastávka
0,6 km
Sjezdovka
0,8 km
Běžkování
0,8 km