Objevte krásy Čáslavi a Kutné Hory (UNESCO) při procházkách či z ptačí perspektivy. Ubytujte se ve stylovém Penzionu Aviatik a vychutnáte si snídaně formou bufetu i sekt v soukromé sauně. Navíc si můžete dopřát vyhlídkový let na půl hodiny.

O ubytování

Penzion Aviatik stojí v historickém centru města Čáslav, odkud to máte jen kousek na zámek Žleby (8 km) a do Kutné Hory (11 km) zapsané do seznamu UNESCO. Celým penzionem se nese téma letectví, stylové exponáty, obrazy a skutečné rekvizity najdete v pokojích i ve společných prostorách.

Čáslav bude skvělým místem pro milovníky památek, kteří zde mohou navštívit kostel sv. Petra a Pavla (350 m) s vyhlídkovou věží, barokní radnici (260 m) s Žižkovou síní a expozicí věnovanou tomuto vojevůdci, nově zrestaurovanou synagogu (400 m) nebo Městské muzeum (500 m) – jedno z nejstarších svého druhu v Česku. Najdete zde také Dusíkovo divadlo (160 m), kino Miloše Formana (300 m), koupaliště (1,8 km), městské lázně (1 km) a další možnosti vyžití.

Na výlet pak vyrazte na některý z okolích zámků, kromě zámku Žleby a přidružené obory se můžete podívat i na zámek Kačina (11,2 km) u Kutné Hory, který patří k nejvýznamnějším empírovým stavbám na českém území. Nedaleko Čáslavi najdete také zámek Filipov (2,9 km), často přirovnávaný k Hluboké nad Vltavou. Ten si ale prohlédnete jen zvenčí, veřejnosti je nepřístupný.

Vynechat byste neměli ani návštěvu Kutné Hory, kde na vás čeká katedrála Nanebevzetí Panny Marie a chrám sv. Barbory (památky UNESCO), kaple Všech svatých s kostnicí, České muzeum stříbra, Vlašský dvůr s několika expozicemi, rodný dům Josefa Kajetána Tyla s muzeem a další atrakce.

Kde budete spát?

Ubytováni budete v jednom ze 6 stylově zařízených pokojů s nábytkem z masivního dřeva, SAT televizí a koupelnou se sprchovým koutem a toaletou. Některé pokoje mají také ledničku.

Na čem si pochutnáte?

Penzion nemá klasickou restauraci, servírují se zde ale snídaně formou bufetu. Poloha v centru města navíc zaručuje skvělou dostupnost do různých restaurací a dalších podniků.

Kde budete relaxovat?

Pro odpočinek je hostům k dispozici sauna, ještě více si relaxační zážitek užijete s láhví sektu.

Penzion Aviatik

Penzion Aviatik

Náměstí Jana Žižky z Trocnova 79 , Čáslav
Česká republika

Provozuje společnost:
P-MM s.r.o. IČ: 28927877


+420 702 279 989

recepce@penzion-aviatik.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 100 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
10 m
Zastávka
0,4 km