Užijte si klidnou dovolenou s celou rodinou v malebné vesničce Chlum v penzionu Vyhlídka, který stojí na kopci Tábor spolu s rozhlednou. Těšte se na skvělou polopenzi, děti zase nadchne trampolína a herna. Okolí je ideální pro milovníky turistiky.

O ubytování

Hotel Vyhlídka najdete na vrchu Tábor, který se vypíná nad nedalekým městečkem Lomnice nad Popelkou. Toto kouzelné místo na pomezí Českého ráje a Krkonoš je jako stvořené pro aktivní pobyt i odpočinek v krásné přírodě.

V bezprostřední blízkosti hotelu se nachází pěkný barokní kostel Proměnění Páně a také Tichánkova rozhledna, která poskytuje nádherné kruhové výhledy do širokého okolí. Do Lomnice nad Popelkou (3 km) se snadno dostanete autem, případně vlastními silami po cyklistické či turistické trase. Poslední úsek vedoucí k hotelu tvoří zajímavá křížová cesta lemovaná cihlovými kapličkami.

V historickém centru Lomnice nad Popelkou stojí za pozornost zámek a několik kostelů, v části Karlov se dochovaly roubené domy s vyřezávanými lomenicemi. V neoklasicistním Hrubém domě je k vidění expozice městského muzea o historii regionu, etnografii a mineralogii. Nechybí ani obrazová galerie a reprezentační pokoje původních majitelů domu z rodiny Šlechtů.

Překrásné výhledy budete mít z blízké Alainovy věže (1,7 km) či z úchvatné vyhlídky Svatopluka Čecha (12 km), odkud shlédnete na nedalekou zříceninu Trosky (13 km). Krásným výletním cílem jsou i další zříceniny hradů jako Kozlov (3,9 km), Kumburk (7 km), Brada (10 km) či Pařez (10,5 km).

Za přírodními i kulturními krásami se vydejte do CHKO Český ráj (15 km), kde vás uchvátí skalní města, romantická údolí, vyhlídky, hrady a zámky, naleziště drahých kamenů i jedinečná lidová architektura. Město Jičín (12 km) nabízí krásné historické centrum i spoustu zábavy pro malé i velké. Navštívit zde můžete například Valdštějnský zámek, regionální muzeum a galerii, nádhernou Valdickou bránu, pohádkovou expozici Rumcajsova ševcovna nebo aqua centrum Jičín.

V zimě můžete podkrkonošskou krajinu objevovat na běžkách, případně si pobyt zpestřete lyžováním ve Ski areálu Máchovka v Nové Pace (12 km).

Kde budete spát?

Ubytováni budete v komfortně zařízeném dvoulůžkovém či vícelůžkovém pokoji s vlastní koupelnou a WiFi připojením. Každý z pokojů je originální a jinak barevný. Pokoje jsou pohodlné pro páry i rodiny či větší skupiny.

Na čem si pochutnáte?

V útulné restauraci s barem si pochutnáte na klasické domácí kuchyni z poctivých surovin. U krbu pak posedíte s pivem či sklenkou vína

Cestujete s dětmi?

Pro malé hosty je uvnitř k dispozici dětský koutek plný her a zábavy, venku na ně čeká hřiště s trampolínou a dalšími atrakcemi.

Něco navíc

Součástí hotelu je společenská místnost se stolním tenisem, venku mohou hosté využít ohniště.

Hotel Vyhlídka

Hotel Vyhlídka

Chlum 20 , Lomnice nad Popelkou
Česká republika

Provozuje společnost:
Jaroslav Cerha IČ: 07519265


+420 775 844 923

info@hotelvyhlidkalomnice.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 150 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětský koutek
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
2,9 km
Zastávka
1,3 km
Aquapark
10,2 km
Sjezdovka
12 km
Běžkování
12 km