Vydejte se na parádní aktivní dovolenou - zdolejte krkonošské vrcholky a užijte si i Stezku korunami stromů. V hotelu Alfonska se posilníte polopenzí, po návratu vás pak čeká káva, dezert a relaxace ve venkovním bazénu.

O ubytování

Hotel Alfonska *** se nachází v malebné obci Benecko v západních Krkonoších. Díky své poloze v 900 m n. m. a příhodným klimatickým podmínkám je pro tuto oblast typický velmi čistý vzduch a mimořádný počet slunečných dnů. Přijeďte si užít krásy přírody, zajímavé výlety i prosluněné svahy blízkého Ski areálu Benecko.

Kopcovitou krajinou vás provede pestrá síť turistických stezek. Pěšky či na kole se tak snadno dostanete například ke zřícenině hradu Dolní Štěpanice (2,8 km), k rozhledně Přední Žalý (3 km), k Mumlavskému vodopádu (23 km), k prameni Labe (17 km) nebo k zámku Jilemnice (7 km), kde dnes sídlí Krkonošské muzeum. Unikátní ekosystém Černohorského rašeliniště (23 km) si můžete prohlédnout na naučné stezce nebo z ptačí perspektivy z vyhlídkové věže.

Spoustu možností vyžití po celý rok nabízí nedaleké středisko Špindlerův Mlýn (23 km). Svahy okolních vrcholů Medvědín a Přední Planina, kam vás vyvezou moderní lanovky, si v zimě sjedete po lyžích a v létě zase na kole či koloběžce. Dále zde najdete Muzeum Lega (23 km), aquapark (25 km) lanový park a bobovou dráhu (24 km).

Milovníci zimních sportů ocení, že svahy oblíbeného rodinného Ski areálu Benecko jsou hned před hotelem. Areál obsluhuje 4sadačková lanovka, 10 vleků, 3 dětské pásy a najdete tu i 2 snowtubingové dráhy. Daleko to ovšem není ani do dalších špičkových lyžařských areálů v Harrachově (33 km), Špindlerově Mlýně (23 km), Peci pod Sněžkou (40 km) či ve Ski resortu Černá hora (23 km). V bezprostřední blízkosti hotelu vedou desítky kilometrů upravovaných běžeckých stop, a tak na své přijdou i vyznavači běžkování.

Kde budete spát?

Hotel nabízí ubytování v komfortních, účelně zařízených dvou až pětilůžkových pokojích. Každý pokoj má vlastní koupelnu, televizi se satelitním příjmem, WiFi připojení k internetu a úložný nábytek. Některé umožňují také přistýlku.

Na čem si pochutnáte?

V restauraci s letní terasou, barem a krbem se servíruje především poctivá domácí kuchyně. V hotelu rádi vyjdou vstříc také speciálním dietním či stravovacím požadavkům.

Cestujete s dětmi?

U hotelu se nachází velké venkovní hřiště. Skluzavky, prolézačky a houpačky potěší děti každého věku.

Něco navíc

Hotel nabízí možnost zapůjčení horských nebo elektrických kol a lyžárnu pro úschovu vašich lyží či snowboardů. U hotelu najdete také multifunkční sportovní hřiště a uvnitř zase stůl na ping pong.

Hotel Alfonska ***

Hotel Alfonska ***

Štěpanická Lhota 7 , Benecko
Česká republika

Provozuje společnost:
Jaroslav Cerha IČ: 07519265


+420 775 844 923

hotelalfonska@gmail.com

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 150 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětské hřiště
Lyžárna
Půjčovna kol
Baby friendly

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1 km
Zastávka
50 m
Sjezdovka
100 m