Užijte si pobyt v přírodě Žďárských vrchů kousek od Nového Města na Moravě. Nudit se nebudete. K pobytu dostanete vstup do wellness, Penzion Sykovec má navíc soukromou pláž u rybníka Sykovec a stojí vedle lanového parku.

O ubytování

Penzion Sykovec se nachází v poklidné krajině Žďárských vrchů v obci Tři studně jen 7 km od Nového Města na Moravě. Na dosah budete mít moderní sportovní areál Vysočina Arena (5 km), Pohádkovou vesničku (12 km) a další atrakce. Příležitostí k výletům a novým zážitkům tak budete mít rozhodně dostatek.

V Novém městě na Moravě najdete renesanční zámek z 16. století a Horácké muzeum Vysočiny s expozicemi zaměřenými na lidová řemesla, kulturu, sklářství, železářství a celkově historii města. V nedalekém Žďáru nad Sazávou (11) na vás zase čeká kreativní Muzeum nové generace, kde se pomocí nejnovějších audiovizuálních technologií seznámíte s celým areálem místního zámku, Zelené hory a širokého okolí.

Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře (11,8 km) ale doporučujeme vidět i na vlastní oči. Je součástí kulturního dědictví UNESCO a jde o opravdový architektonický unikát. Skvělou příležitostí k výletu je také Obrázková cesta lesem Ochoza, která následuje osm obrázků spojených s historií a legendami této oblasti. V létě se vydejte k rybníku Sykovec (150 m) či Medlovskému rybníku (500 m), kde se v létě můžete osvěžit, kdykoli pak rybařit.

V zimě samozřejmě nebudete mít o zábavu nouzi. Areál pro běžecké lyžování a biatlon Vysočina Arena je vzdálený jen 5,1 km a v okolí vedou také upravené běžkařské trasy o celkové délce 15 km. Vyzkoušet můžete také vlek na Harusův kopec, který je vzdálen pouze 5,6 km. Projedete si zde 550 m dlouhou sjezdovku a pro děti je tu malý vlek a lyžařská škola.

Kde budete spát?

Ubytováni budete v jednom z 18 standardních pokojů, které prošly rekonstrukcí. Vybaveny jsou televizí, WiFi připojením a vlastní koupelnou se sprchou. K dispozici jsou dvou, tří i čtyřlůžkové pokoje, a tak na pobyt můžete vyrazit s celou rodinou.

Na čem si pochutnáte?

Restaurace penzionu nabízí především poctivou českou kuchyni, točené pivo či nealkoholické nápoje a víno z vinařství Pavlov. V létě oceníte také venkovní posezení se zahrádkou.

Kde budete relaxovat?

K odpočinku poslouží malé wellness centrum s vířivkou a saunou s ochlazovacím bazénkem.

Cestujete s dětmi?

Děti jistě nadchne dětský koutek a lanové centrum s dětským hřištěm. Penzion se navíc může pochlubit Baby Friendly certifikací.

Penzion Sykovec

Penzion Sykovec

Tři Studně 38 , Tři Studně
Česká republika

Provozuje společnost:
ZdenVit s.r.o. IČ: 05081262


608 77 87 87

recepce@sykovec.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 200 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Baby friendly
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
8 km
Vzdálenost od jezera
100 m
Zastávka
0,6 km
Sjezdovka
5,6 km
Běžkování
5,1 km