Vydejte se do zasněženého kraje žítkovských bohyní a nasajte atmosféru Bílých Karpat - kopcovité krajiny, kde všechno voní lesem a lišky dávají dobrou noc. V Horské chatě Arnika zkrátka utečete od každodenních starostí.
Vydejte se do zasněženého kraje žítkovských bohyní a nasajte atmosféru Bílých Karpat - kopcovité krajiny, kde všechno voní lesem a lišky dávají dobrou noc. V Horské chatě Arnika zkrátka utečete od každodenních starostí.

Horská chata Arnika uprostřed lesů Bílých Karpat

Chcete zcela vypnout a užívat si kouzelného ticha lesů? Pak je pro vás tím pravým místem právě Horská chata Arnika uprostřed Bílých Karpat. Krásné prostředí, mnoho možností pro lyžaře a běžkaře a spousta výletních míst jsou zárukou nezapomenutelné dovolené.

Hlavní budova nabízí ubytování ve dvou apartmánech s vlastním sociálním zařízením. Ty jsou rozdělené na tři pokoje po dvou a třech lůžkách. K dispozici jsou také dva dvoulůžkové apartmány s vlastní koupelnou a také dva apartmány rozdělené na dva pokoje po dvou lůžkách.

K objektu patří také 5 chatek. Všechny mají vlastní sociální zařízení, jsou rozděleny na 3 pokoje, každá chatka má k dispozici 7 až 10 míst.

Přímo v hlavní budově je také restaurace s televizí, barem a hernou. V restauraci si můžete příjemně posedět, dát si pivo, limonádu nebo teplý čaj.

Pro milovníky zimních sportů

V Bílých Karpatech naleznete spoustu sjezdovek a ski areálů. Lyžuje se hlavně na Mikulčině Vrchu, kde je k dispozici několik sjezdovek s vleky Myšačka a Lopata.

K oblíbeným místům pro běžkování patří hřeben Vyškovce (Hribovně, Kykula, Machnáč...) a Mikulčin Vrch nebo Žítková (například kolem hotelu Kopanice nebo z Lokova po červené značce směrem k Javorníku). K dispozici jsou značené tratě v celkové délce asi 70 km.

Vydejte se za bohyněmi, navštivte Trenčín

I přesto, že Bílé Karpaty v poslední době zažívají turistický boom, si toto místo stále zachovává poklidnou atmosféru, skoro jakoby se tu zastavil čas. Nudit se tu ale nebudete ani na chvíli. Máme pro vás několik tipů, co podniknout:

  • Žítková - zajeďte si do nedaleké vesničky, kde žily slavné bohyně. Vydejte se naučnou stezkou a navštivte dům poslední bohyně Irmy Gabrhelové. Tento zvláštní dům svojí mystickou atmosférou ohromil už nejednoho turistu.
  • Rozhledna Velký Lopeník - pokud chcete mít celé Kopanice (tedy místní vesničky) jak na dlani, dodejte si odvahu a vystoupejte až na vrchol rozhledny na stejnojmenném kopci. Z jedné strany uvidíte Karpaty, ze druhé můžete obdivovat majestátní Tatry.
  • Uherský Brod - pár minut cesty vám zabere cesta do tohoto města s malebným náměstím. Prohlédnout si tu můžete starobylý větrný mlýn nebo muzeum Komenského.
  • Luhačovice - za půl hodinky se autem dostanete do těchto moravských lázní. Kromě léčivých pramenů ochutnejte také lázeňské oplatky a projděte se po parádní kolonádě.
  • Trenčín - byla by škoda neprozkoumat také slovenskou část. Vyrazte do Trenčína, navštivte hrad a dejte si něco dobrého na zub na trenčínském náměstí v místních kavárnách.
Horská chata Arnika

Horská chata Arnika

Mikulčin vrch , Březová
Česká republika

Provozuje společnost:
Darom Company s.r.o. IČ: 05245176


+420 572 631 349

recepce-arnika@seznam.cz

Check In
Check Out
Domácí mazlíček
Bezbariérovost
Parkování