Užijte si pohodovou dovolenou v rodinném penzionu Alpský Dům na Šumavě! Krásnou přírodu i další zajímavosti můžete objevovat pěšky i na kole, v okolí vedou značené trasy. Pro děti je připraven nafukovací skákací hrad.
Užijte si pohodovou dovolenou v rodinném penzionu Alpský Dům na Šumavě! Krásnou přírodu i další zajímavosti můžete objevovat pěšky i na kole, v okolí vedou značené trasy. Pro děti je připraven nafukovací skákací hrad.

Skvělá dovolená v přírodě v penzionu u lesa a potoka

V klidné vilkové čtvrti na okraji Železné Rudy stojí penzion Alpský Dům - ideální místo pro vaši jarní či letní dovolenou. Ubytováni budete v moderních apartmánech se samostatnou ložnicí, obývacím pokojem (TV, WiFi), kuchyňským koutem a sociálním zařízením. Některé apartmány mají balkon.

V průběhu dne si dejte něco dobrého v restauraci nebo poseďte ve stylovém denním baru. Klidu a pohody si užijete na letní terase.

Za potokem najdete dětský koutek a posezení u ohniště. Děti se mohou vyřádit na velkém nafukovacím skákacím hradu. Během teplých letních dnů nabízí osvěžení rybníček, který patří k penzionu. Vydat se můžete také na nedaleké přírodní koupaliště nebo do oblíbených plaveckých areálů v Německu (Zwiesel, Lam).


Železná Ruda, není tu nuda

Do centra městečka dojdete během 5 minut. Dejte si oběd v restauraci či pizzerii, pobavte se na bowlingu, v kasinu či lanovém centru. Pokud máte rádi motocykly, zavítejte i do místního muzea. Ve městě je k dispozici půjčovna horských kol.


Toulky Šumavou - hrad z pohádky a Národní park

Šumava, to je turistický ráj, takže každý si přijde na své. V okolí se nachází hustá síť turistických tras i cyklostezek. Mapy, průvodce a prospekty jsou k dispozici v penzionu. Můžete využít úschovnu kol.

  • Černé a Čertovo jezero - největší šumavská ledovcová jezera jsou častým výletním cílem. Za vidění stojí jezero Laka a Prášilské jezero.
  • Vydra - divoká říčka vám poskytne nezapomenutelný zážitek. Spatříte zde obrovské "hrnce" (balvany vymleté vodou). Hezký výlet je i k vodopádu Bílá strž.
  • Sedačkovou lanovkou vyjeďte na rozhlednu Pancíř a na Špičák (bikepark).

Pokud budete chtít navštívit i německou stranu Šumavy, určitě si nenechte ujít často navštěvovanou Stezkou v korunách stromů. Mnoho zajímavého nabízí Bavorský národní park.

Penzion Alpský Dům

Penzion Alpský Dům

K Samotám E22 , Železná Ruda
Česká republika

Provozuje společnost:
Autocentrum Neužil spol. s.r.o. IČ: 46883631


+420 723 943 812

alpskydum@volny.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Bezbariérovost
Parkování