Osobně ověřeno: Recenze relaxačního pobytu v rakouských Alpách v CESTA GRAND Aktivhotelu & Spa ****superior

Vydejte se spolu se Štěpánem, členem našeho Travelking týmu, do rakouských Alp. Konkrétně do CESTA GRAND Aktivhotelu & Spa ****+. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze relaxačního pobytu v rakouských Alpách v CESTA GRAND Aktivhotelu & Spa ****superior

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Během květnového víkendu jsme se rozhodli vydat na pobyt do rakouských Alp, přesněji do lázeňského městečka Bad Gastein. Na dovolenou jsem se vydal autem z Brna. Celkem jsme na cestě strávili 6 hodin, protože se jedná o delší trasu (cca 530 km). Jeli jsme po dálnici a sjížděli jsme z ní opravdu až kousek před hotelem, takže jsme si zakoupili rakouskou dálniční známku. Ta stojí na 10 dnů 10 euro (250 Kč). Dá se koupit na českých benzinových pumpách poblíž hranic, anebo pak přímo v Rakousku. My ji koupili až v Rakousku před nájezdem na dálnici.

Jak to bylo s parkováním?

Parkování přímo před hotelem je v ceně balíčku a není nutné objednávat ho předem. Parkoviště bylo opravdu prostorné, a tak na něm byl vždy dostatek volných míst. Se zaparkováním jsme neměli nikdy žádné potíže.

Kde jsme se ubytovali?

CESTA GRAND Aktivhotel & Spa ****superior je umístěn ve spodní části městečka Bad Gastein. Najdete ho velmi snadno a pohodlně tu také zaparkujete. Bad Gastein je jedna z nejznámějších dovolenkových lokalit v Rakousku. Do centra samotného městečka je to cca 20minutová procházka (nebo 5 minut autem). V okolí je spoustu možností vyžití od přírodního koupaliště až po lázeňský dům ve skále. Je tu také plno restaurací a kaváren, kde můžete posedět. Navíc odtud vede spousta vycházkových tras různých obtížností. Pokud si chcete výlet trochu zjednodušit, můžete využít několika lanovek, které vás vyvezou na okolní hory.

Ubytování odpovídá standardu 4* hotelu. Pokoj byl vkusně zařízen a našli jsme v něm všechno, co jsme potřebovali – prostorná postel, televizi, WiFi připojení, minibar, župany. V koupelně se nacházel sprchový kout a fén.

Ačkoli jsme tentokrát necestovali s domácím mazlíčkem, tak jsem si všiml, že hotel je velmi dog friendly. V lobby části hotelu byla připravena voda pro pejsky a neustále jsme tu potkávali hosty venčící své čtyřnohé miláčky. Zároveň však z pokojů nebylo slyšet žádné štěkání nebo nic rušivého. Pokud rádi na cesty berete i svého psa, mohu tento hotel určitě doporučit.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci našeho pobytu jsme měli polopenzi. Snídaně byly formou bufetu, který byl velmi bohatý a vycházel z místních specialit. Kuchař na přání přímo před námi připravil omeletu s vybranými surovinami – mohli jsme si zvolit místní sýry či uzeniny. Nechyběla zelenina a spousta druhů slaného i sladkého pečiva. Myslím, že snídaně uspokojí i náročnější strávníky.

Večeře se skládala z bufetového baru s polévkou a saláty. K tomu byly součástí večeře servírovaný předkrm, hlavní chod a dezert. Hlavní chod bylo možné vybrat ze 3 možností, kdy jedna z nich byla vegetariánská. Jednou z variant vždy byla velmi chutně připravená ryba, což je jedna z místních specialit. Musím říct, že jídlo bylo vždy krásně naservírováno a lahodilo tak i oku.

Jak jsme se najedli v okolí?

Na jeden lehčí oběd jsme se stavili v centru města, a to do bistra HOWM Artisanal Cafe & Restaurant nedalo ikonického vodopádu. Nadchlo nás krásné prostředí a opravdu působivý interiér. Další oběd jsme si dávali na jednom z výletů v krásném údolí Sportgastein. Schareck-Alm je krásná dřevěná restaurace s malou farmou a nádherným výhledem na okolní hory.

Jaké bylo wellness centrum/termální lázně v hotelu?

Přímo v hotelu najdete wellness centrum SigNatur Spa & Beauty o rozloze 1 800 m², do kterého je pro hotelové hosty vstup zdarma. Jeho součástí je krásný termální bazén s rozsáhlou odpočinkovou zónou, která pokračuje i do venkovní zahrady. Nechybí tu ani různé druhy saun (finská, parní, bylinková), Kneippův chodník s vodopádem a spousta míst k relaxaci. Když jsme byli ve wellness, tak se spousta hostů procházela parčíkem, který k wellness zóně také patří. Další zase polehávali na venkovních lehátkách a objednávali si občerstvení z hotelového baru.

Celé wellness je otevřeno už od 7:00 hodin ráno, takže si můžete zajít do sauny nebo se osvěžit v bazénu klidně ještě před snídaní. Župany a ručníky do wellness byly připraveny na pokoji, což je parádní a není tedy potřeba vozit si svůj župan.

Kam se vydat na výlet?

  • Bad Gastein – Samotné městečko rozhodně stojí za návštěvu. Doporučuji se zajít podívat k ikonickému vodopádu, který je v samém centru města. Poté můžete navštívit některou z kaváren či restaurací v okolí.
  • Skalní lázně Bad Gastein – Nádherné skalní lázně s termální vodou.
  • Sportgastein – Údolí Sportgastein se nachází asi 15 minut autem od Bad Gasteinu. Až na parkoviště se dostanete přes horskou silnici, která je zpoplatněna (5,5 €/osoba, tedy cca 135 Kč). Poplatek za tu krásu však stojí. Nicméně se cesta rozhodně vyplatí. Dostanete se do nádherného údolí, které je již dostatečně vysoko, a tak je toto místo ideální výchozím bodem pro další výlety. Nebo se můžete procházet okolo horské bystřiny a starých horských salaší, kde můžete ochutnat místní speciality.
  • Fulseck – Jde o horní zastávku lanovky s krásných výhledem.

Závěrečné hodnocení pobytu v CESTA GRAND Aktivhotelu & Spa ****superior

"Z pobytu v Hotelu CESTA GRAND jsme byli opravdu nadšení. Atmosféra lázeňského Bad Gasteinu ve spojení s okolními horami je úžasná. Samotný hotel uspokojí i náročnější klientelu. Každý den jsme se těšili na bohaté snídaně a velmi chutné večeře. Nesmím zapomenou ani na wellness, kde jsme si každý den odpočinuli. Lokalita je ideální pro nejrůznější výlety do okolí, ať už v zimě či v létě. Věřím, že i kdyby nám nevyšlo počasí, tak si pobyt díky termálnímu bazénu užijeme. Z výletů, které jsme absolvovali, rozhodně doporučuji túru v údolí Sportgasteinu."


👍 Pobyt v CESTA GRAND Aktivhotelu & Spa ****superior byl osobně ověřen Štěpánem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Štepán PospíšilíkŠtepán Pospíšilík
Aktualizováno: 29. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet